Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Guy Winch

Prva pomoć za emocije : Iscijelite emocionalne povrede prije nego postanu prevelike

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić
  • 04/2018.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573794
  • Cijena: 16.59 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Znamo da prehladu trebamo liječiti kako ne bi prerasla u nešto ozbiljnije, pobrinuti se odmah za sve ozljede, ubode, porezotine i modrice koje zadobijemo, ali često nismo svjesni da na jednak način mogu biti povrijeđene i naše emocije – što tada učiniti?

  • Kako prepoznati emocionalnu povredu
  • Kako emocionalne povrede narušavaju kvalitetu naših odnosa i našeg života
  • Znanstveno utemeljeni tretmani: što učiniti da se oporavimo i krenemo dalje
  • Vježbe i savjeti za pojedinačne emocionalne povrede koje možete primijenjivati i na djeci
  • Prikazi slučajeva iz prakse koje možemo primijeniti na vlastitu situaciju

Ova vam knjiga daje praktične strategije za liječenje sedam uobičajenih psiholoških povreda koje doživljavamo u svakodnevnom životu: odbijanje, samoću, gubitak, krivnju, ruminaciju, neuspjeh i nisko samopoštovanje. Knjiga također govori kako prepoznati emocionalne povrede i uvidjeti na koji nam način narušavaju kvalitetu odnosa i života, što učiniti da se oporavimo i krenemo dalje, te daje vježbe i savjete za pojedinačne emocionalne povrede za djecu i odrasle i prikaze konkretnih slučajeva iz prakse primjenjivih na vlastitu situaciju.

Guy Winch, psiholog je i traženi govornik čije su knjige prevedene na više od dvadeset jezika. Među njima se ističe knjiga "The Squeaky Wheel: Complaining the Right Way to Get Results, Improve Your Relationships and Enhance Self-Esteem" (Škripavai kotač: Naučite se žalite na pravi način kako biste dobili rezultate, poboljšali svoje odnose i povećali samopoštovanje), a uskoro mu izlazi i nova knjiga How to Fix a Broken Heart (Kako iscijeliti slomljeno srce). Njegov TED "Talk Why We All Need to Practice Emotional First Aid" pogledan je više od 5 milijuna puta i uvršten u pet najinspirativnijih govora emitiranih na stranici TED.com. Njegov rad predstavili su mnogi časopisi i drugi mediji, a na web stranici Psychology Today.com piše popularan blog Squeaky Wheel.

Dr. Winch je doktorirao kliničku psihologiju na New York University a obrazovanje je dovršio postdoktoratom na NYU Medical Center i član je Američkog udruženja psihologa. U svojoj privatnoj praksi na Manhattanu već više od dvadeset godina radi s pojedincima i parovima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –