Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nir Baram

Dobri ljudi

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Laila Šprajc
  • 06/2018.
  • 448 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669824
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad Thomas Heiselberg ugleda kako njihovu nekadašnju kućnu pomoćnicu Hanu Stein prati automobil s dvojicom nepoznatih muškaraca, shvati da nije pametno primiti u kuću Židovku, čak ni u kratak posjet. No Thomasova je teško bolesna majka odlučna: gospođa Stein brinut će se za nju jer on mora na važan poslovni sastanak u američkoj kompaniji za koju radi. Thomas ne može ni naslutiti kojim će smjerom nakon te noći – Kristalne noći – krenuti njegova dotad sjajna karijera stručnjaka za istraživanje tržišta.

Iste jeseni 1938. mlada Lenjingrađanka Saša u velikoj je dilemi: može li, ako upravo ona prokaže svoje roditelje i njihove reakcionarne prijatelje kojima pod Staljinovim režimom ionako nema spasa, uspjeti od gulaga izbaviti barem svoju petnaestogodišnju braću?

"Dobri ljudi" prvi je roman izraelskog pisca mlađe generacije Nira Barama. Vješt pripovjedač koji izvanredno prikazuje svoje likove i njihove živote u povijesnom žrvnju, svoje čitatelje izaziva da odgovore na pitanje: ima li uopće još dobrih ljudi? Bez obzira na odgovor, "Dobri ljudi" i nešto kasnije napisana "Sjena svijeta" dokazi su da je Nir Baram itekako zaslužio usporedbe s velikanima svjetske književnosti.


Ovaj roman napisan je zahvaljujući velikom talentu, zamahu i domišljatosti. Širi granice književnosti kako bi otkrio nove krajolike. - Amos Oz

Vrlo je moguće da bi Dostojevski, da danas živi u Izraelu, pisao upravo ovako. - Frankfurter Allgemeine Zeitung
Napisano s pravim srcem i dušom... U Dobrim ljudima ne čujete samo glas pisca nego i glasove njegovih nezaboravnih likova.
- El País

Nir Baram postaje nasljednikom velikih izraelskih pisaca Amosa Oza i Davida Grossmana. Njegov roman Dobri ljudi to dokazuje – s praskom! - Cicero

Nir Baram rođen je u Jeruzalemu 1976. Prvu je knjigu objavio s dvadeset dvije godine, a među pet dosad objavljenih romana ističu se "Onaj što vraća snove" (2006.), "Dobri ljudi" (2010.) i "Sjena svijeta" (2013.). Njegovi su romani bestseleri u Izraelu te su prevedeni na petnaestak jezika. Nekoliko je puta bio kandidat za “izraelskog Bookera”, nagradu Sapir, a 2010. dobio je Premijerovu nagradu za hebrejsku književnost. Uz uređivanje serije klasika za izdavačku kuću Am Oved te redovite kolumne u izraelskim novinama, 2016. objavio je i publicističku knjigu o svojem jednogodišnjem putovanju Zapadnom obalom i Istočnim Jeruzalemom. U svojem javnom djelovanju zagovara jednakopravnost Palestinaca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –