Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ladislav Heka

Hrvatsko-ugarska nagodba : Pravni odnos bana i hrvatskog ministra

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 06/2019.
  • 359 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537963996
  • Cijena: 23.23 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ladislav (Laszlo) Heka autor je knjige "Hrvatsko-ugarska nagodba" koja je koristan znanstveno-istraživački prilog, ponajprije izražen u autorovom nastojanju da na odgovarajući način iznova propita hrvatsko–mađarske odnose s naglaskom na dugotrajni značaj Hrvatsko-ugarske nagodbe.

Radi se o korisnom obrascu za proučavanje bilateralnih odnosa, u kojemu do izražaja dolazi istraživačko zanimanje za različite aspekte funkcioniranja državne zajednice i vrsno poznavanje dva jezika koji autoru omogućuju da komparira znatno veći broj primarnih izvora i literature u odnosu na dosadašnje radove. Nadalje, djelo je dobar prilog pobijanju nekih stereotipa i generalizacija koje su prožimale mnoga svjedočanstva o prirodi nagodbenih odnosa.“ (Stjepan Matković)

Ladislav (László) Heka (Mikleuš, 1959), pravni je povjesničar, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Szegedu u Mađarskoj. Istražuje pravnopovijesnu problematiku i usporedno pravo, pravne sustave Hrvatske i južnoslavenske regije odnosno slavenskih zemalja općenito, običajno pravo i etnografiju naroda i etničkih skupina na balkanskom području te povijest Hrvata u Mađarskoj, napose Dalmatina u Segedinu.

Autor je dvadesetak knjiga, udžbenika i monografija, hrvatsko-mađarskoga putnog rječnika te stotinjak znanstvenih radova na mađarskom, hrvatskom, srpskom i njemačkom jeziku. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –