Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anne Tyler

Nemoguća djevojka

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 07/2019.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136974
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kate Battista osjeća se zatočenicom vlastita života. Kako li je samo došlo do toga da se njezin život svodi na vođenje kućanstva i brigu o ekscentričnom ocu znanstveniku te umišljenoj mlađoj sestri? Ni na poslu nije bolje. U vrtiću u kojem radi djeca je vole, ali njihovi roditelji, kao ni stariji kolege, nisu baš oduševljeni njome.

Kateina oca muče druge brige. Na pragu je velikog otkrića koje bi moglo pomoći milijunima. Postoji samo jedan problem: njegov sjajni asistent, Pjotr, uskoro će biti deportiran. A bez Pjotra sve je izgubljeno. Znanstvenik stoga smišlja plan zahvaljujući kojem bi asistent mogao ostati u zemlji. Kao uvijek, oslanja se na Kateinu pomoć. Samo je li ovaj put pretjerao u svojim zahtjevima?


Američka spisateljica Anne Tyler, dobitnica Pulitzerove nagrade, u "Nemogućoj djevojci", razigranoj romanesknoj preradi čuvene komedije "Ukroćena goropadnica", postavlja pitanje bi li se suvremena žena ikad žrtvovala kao Shakespeareova Kate. Odgovor iznenađuje, baš kao i njezina Kate.

 

Spoj "Ukroćene goropadnice" i "Zelene karte" uzet ćete u ruke zbog Shakespearea, a pročitati zbog divne Anne Tyler.
Library Journal

Šarmantno. Pametno.
The Boston Globe

Sjajna prerada... s puno više humora i nježnosti nego kod Shakespearea.
The Washington Post

Suvremena američka spisateljica Anne Tyler najpoznatija je po romanu "The Accidental Tourist" (1985) na temelju kojeg je Lawrence Kasdan snimio svoj poznati film "Slučajni turist" 1988., te kao dobitnica Pulitzerove nagrade za književnost za roman "Vježbe disanja" (Breathing Lessons, 1988).

Počela je pisati rano, već u djetinjstvu. Prve je priče objavljivala u literarnom magazinu Sveučilišta Duke, na kojem je 1960. godine i diplomirala. Od 1967. profesionalno se bavi pisanjem.

Autorica je mnogih nagrađivanih djela, od kojih su najpoznatiji: "Earthly Possessions" (1977), "Dinner at the Homesick Restaurant" (1982) "Raznizane godine" (" Ladder of the Year, 1996), "A Patchwork Planet" (1998) "Saint Maybe" (1991), "Nekoć kad smo bili odrasli" (Back When We Were Grownuops", 2001) i "The Amateur Marriage" (2003).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –