Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lewis Dartnell

Podrijetlo : Kako je povijest Zemlje stvarala povijest čovjeka

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 11/2020.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574562
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada razgovaramo o ljudskoj povijesti, često se fokusiramo na velike vođe, odlučujuće ratove ili velika otkrića. Ali koja je uloga Zemlje na pojavu i razvoj naše vrste te na povijest naših društava i civilizacija? U knjizi "Podrijetlo : Kako je povijest Zemlje stvarala povijest čovjeka", koju je Sunday Times uvrstio na popis najboljih povijesnih knjiga 2019. godine, profesor Lewis Dartnell istražuje geološke sile Zemlje zaslužne za evoluciju čovjeka u jedinstveno inteligentnog majmuna i planetarnu klimu koja nam je omogućila da postanemo najrasprostranjenija životinjska vrsta.

Ova je knjiga priča o cijelom čovječanstvu, ali i svojevrsna biografija Zemlje. Kako nam je posljednje ledeno doba omogućilo da se proširimo diljem zemaljske kugle? Kako je planinski teren utjecao na razvoj demokracije u staroj Grčkoj, a cirkulacijski sustavi atmosfere i oceana omogućili uspostavu transkontinentalne trgovačke mreže i pomorskih carstava? Na koji nam način geologija može pomoći predvidjeti rezultate političkih izbora? Da bismo uistinu shvatili vlastitu povijest, moramo upoznati povijest našeg planeta.

Prof. Lewis Dartnell istraživački je znanstvenik, predavač i autor iz Velike Britanije. Diplomirao je biologiju na Oxfordskom Sveučilištu, a doktorirao na University College London (UCL) 2007. godine. Aktivno održava predavanja u školama i na znanstvenim festivalima, radi kao znanstveni savjetnik za medije te se pojavio u nizu dokumentaraca i radijskih emisija. Osvojio je nekolicinu nagrada za znanstvene radove, a često piše i članke za novine i časopise. Objavio je četiri knjige, od kojih i svjetsku uspješnicu "The Knowledge" (Znanje) koju je Sunday Times proglasio knjigom godine u kategoriji inovativnog razmišljanja. Sunday Times uvrstio je knjigu "Podrijetlo: Kako je povijest Zemlje stvarala povijest čovjeka" na popis najboljih povijesnih knjiga 2019. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –