Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Laszlo Darvasi

Tajna svjetska reprezentacija : (moja povijest nogometa)

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Xenia Detoni
  • 06/2006.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9537052885
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dugogodišnji nogometni reporter László Darvasi u svom mozaičnom romanu "Tajna svjetska reprezentacija" ispripovijedao je niz istinitih i izmišljenih događaja kojima je glavni junak uvijek i samo nogomet. Nogomet je za Darvasija kao i za milijune igrača, gledatelja, navijača, sudaca... jednostavno život sam.

"Tajna svjetska reprezentacija" svi su veliki igrači, svi amateri, svi navijači, svi oni kojima se nogomet zavukao pod kožu. László Darvasi majstorski ispisuje mitove vezane uz igrače, blistave pobjede, prisjeća se stoljeća nogometa za nama i na najveličanstveniji način prikazuje svu veličinu nogometne igre.

S puno šarma, vica, poput najboljih veznih igrača Darvasi plete priču o nogometu i ostavlja nas prikovane uz knjigu kao uz ekran kada igra Brazil. Ponekad se čini kao da u ovoj knjizi sam Daniel Harms potajno dodiruje loptu. Tako Darvasi vragolasto i uvjerljivo pokazuje da je nogomet mnogo više od igre.
Basler Zeitung

László Darvasi rođen je 1962. u Törökszentmiklósu u istočnoj Mađarskoj. Diplomirao je na Sveučilištu u Szegedu. Od 1989. urednik je časopisa 'Szeged daily' te član uredništva jedinog mađarskog književnog tjednika 'Život i književnost'. Darvasijevo književno novinarstvo ima snažan utjecaj na njegove kratke proze. Prve kratke proze počeo je pisati pod pseudonimom, svojevrsnim spisateljskim alter egom. Djela pod vlastitim imenom počeo je objavljivati 1991. i to najprije poeziju, ali sada većinu njegova opusa sačinjavaju upravo kratke priče. Tri kratke priče uspješno su uprizorene u kazalištu. Nakon sedam knjiga proze, 1999. objavio je svoj prvi veliki roman "Legendu o žonglerima suza". Boravio je na nekoliko stipendija u Njemačkoj i Austriji te je nagrađen nagradom Knjiga godine 1994. i Nagradom Krúdy 1996. Knjiga priča "Najtužniji orkestar na svijetu" ("A veinhageni rózsaborok", 1993.) prevedena je na njemački, francuski i nizozemski, a među ostalima se ističu knjige priča "Tuga Uga Borgognonija" ("A Borgognoni-féle szomorúság", 1994.), "Voljeni drug Dumumba" ("Szerelem, Dumumba elvtarsnö", 1998.), "Nabaviti ženu" ("Szerezni egy nöt", 2000.), "Lovci na pse iz Lojanga", (2001.), te roman "Legenda o žonglerima suza".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –