Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ante Perković

Volite li Zadar?

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 08/2006.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9532015922
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nekad je, kažu priče, đir Kalelargom bio ključni društveni događaj i vrhunac svakog dana. S jedne strane ulice išla su skockana gospoda, a s druge uparađene dame, običaj koji danas zvuči zastarjelo, ali je zapravo vrlo praktičan, dušu dao za škicavanje, promatranje, izviđanje, bacanje brzih, značajnih pogleda. Nešto od te stidne tradicije preživjelo je, ne biste vjerovali, čak i seksualnu revoluciju. Udvaranje se ovdje odvija sporije, u više naleta, projektira se “slučajnim” susretima, sitnim aluzijama i filigranskom strategijom koja traje sve dok osvajač ili lovina ne izgube živce. Neke ćete osvojiti tek nakon što odustanete, od nekih odustati kad ih osvojite. Dogodi li vam se to u Zadru, u jedno možete biti sigurni – Kalelarga će znati prije i bolje od vas.

Ante Perković (Zadar, 8. lipnja 1973. – Zagreb, 5. ožujka 2017.), hrvatski novinar, publicist, rock-kritičar i glazbenik. Kao novinar počeo pisati kao student u magazinu Puls. Pisao u Homo volansu, povremeno pisao za Jutarnji list, a pisao je i za časopis Nomad. Surađivao je i u predstavama Montažstroja.

Objavio je knjige: biografiju sastava Pips, Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova (kolumni "Slijepi putnik" i blogova "365"), vodič kroz rodni grad "Volite li Zadar?", biografiju "Rundek, između" i knjigu eseja o jugoslavenskoj pop kulturi "Sedma republika".

Izvor: Wikipedija

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –