Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sherwin B. Nuland

Kako živimo

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 10/2006.
  • 358 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532231161
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga Sherwina B. Nulanda djelomično je medicinski triler, a djelomično ozbiljna znanstvena knjiga koja opisuje principe ljudskoga organizma i čudo biologije tijela. Ova lucidna knjiga istražuje tajanstvenu sposobnost tijela da pokrene odvojene organe i procese u interesu opstanka.

Knjiga je puna napetih povijesti bolesti: žena se spašava s ruba smrti od neobjašnjivog unutarnjeg krvarenja, druga pacijentica pobjeđuje rak dojke, "rutinsko" odstranjivanje polipa izaziva umalo tragične posljedice. Nulandu svaki od ovih slučajeva služi kao ilustracija izvanredne reaktivnosti i prilagodljivosti ljudskog organizma. Saznajemo kako baroreceptori aorte nadgledaju krvni pritisak i reagiraju na njegove i najmanje fluktuacije. Slijedimo zamršen lanac elektrokemijskih naredbi zahvaljujući kojima se skokom uklanjamo s puta jurećem automobilu. Otkrivamo zašto je želudac sposoban razgraditi sve od kaše do pizze a ne razgrađuje sam sebe.

Prožeta suosjećanjem prema ljudskoj patnji i erudicijom koja uključuje poeziju i Talmud, kao i medicinski kanon, knjiga "Kako živimo" je znanstveno djelo najrjeđe vrste..

Sherwin B. Nuland je profesor kirurgije na Sveučilištu Yale i autor brojnih knjiga uključujući: «Doctors: The Biography of Medicine», «The Wisdom of the Body» («How we Live»), «The Mysteries Within», «Lost in America: A Journey with My Father», «The Doctors’ Plague», «How we Die», «Maimonides (Jewish Encounters)”, “Leonardo Da Vinci (Penguin Lives)”, “The Face Of Mercy: A Photographic History of Medicine at War», i «The Origins Of Anesthesia».

Knjiga «Kako živimo» («How we Live») prvotno je objavljena pod nazivom «Mudrost tijela» («The Wisdom of the Body»), ali je nakon izdanja uspješnice «Kako Umiremo», knjiga u javnosti zaživjela pod imenom «Kako živimo». Stoga se u kasnijim izdanjima i sam autor odlučio za ovaj naziv. Njegova knjiga «Kako umiremo» nagrađena je prestižnom američkom nagradom National Book Award za najbolje publicističko djelo, nako što je provela 34 tjedna na bestseler listi New York Timesa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –