Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Antonio Lobo Antunes

Draženje krokodila

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 11/2007.
  • 345 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532321692
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman “Draženje krokodila” priča je o četiri žene i njihovim vezama s terorističkim šefovima koje su upoznale u Lisabonu, i koji su na određen način bili povezani s generalom Spinolom. Kroz ta četiri ženska lika, vrlo snažna i posve različita, pisac progovara o temama kao što su ubojstva, bračna nevjera, incest, bolest, smrt.

Antunesov virtuozni stil doživljava u ovome romanu svojevrsnu kulminaciju, njegove se rečenice nižu poput partiture. Inspiriran simfonijskom strukturom, pisac stvara snažan i sugestivan stil u kojemu se miješaju srdžba i očaj. Tekst pluta u labirintima glasova i zvukova koji se harmonično uklapaju u isječke života njegovih likova. Ovakva naracija uvodi nas izravno u kaos stvarnosti ili fantazije, granice kojih katkad nije lako odrediti. Mnogi portugalski kritičari zbog toga smatraju stil ovoga romana inovatorskim, čak i u odnosu na prijašnje Antunesove romane.

Antonio Lobo Antunes rodio se 1942. godine u Lisabonu. Završivši medicinu specijalizirao je psihijatriju. Živio je i radio kao liječnik u Engleskoj, Njemačkoj i Belgiji. Nakon objavljivanja prvog romana 1979. godine, "Memoria de Elefante" ( "Slonovsko pamćenje"), posvećuje se samo književnosti. Godine 2003. dobio je nagradu ‘Uniao Latina’ za cjelokupno djelo. Preveden je u dvadesetak zemalja i predlagan za Nobelovu nagradu. Do danas je napisao preko petnaest romana, za koje je višestruko nagrađivan. Za roman “Draženje krokodila” dobio je nagradu ‘D. Dinis’ za prozu.

António Lobo Antunes rodio se 1942. godine u Lisabonu. Završivši medicinu, specijalizirao je psihijatriju. Živio je i radio kao liječnik u Engleskoj, Njemačkoj i Belgiji. Nakon objavljivanja prvog romana 1979. godine, "Memória de Elefante" (Slonovsko pamćenje), posvećuje se samo književnosti.

Godine 2003. dobio je nagradu União Latina za cjelokupno djelo, a 2007. nagradu Camões, najvažniju nagradu za književnost na portugalskom jeziku. Preveden je u dvadesetak zemalja i predlagan za Nobelovu nagradu. Do danas je napisao preko petnaest romana, za koje je višestruko nagrađivan.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –