Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Antonio Lobo Antunes

Draženje krokodila

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 11/2007.
  • 345 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532321692
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman “Draženje krokodila” priča je o četiri žene i njihovim vezama s terorističkim šefovima koje su upoznale u Lisabonu, i koji su na određen način bili povezani s generalom Spinolom. Kroz ta četiri ženska lika, vrlo snažna i posve različita, pisac progovara o temama kao što su ubojstva, bračna nevjera, incest, bolest, smrt.

Antunesov virtuozni stil doživljava u ovome romanu svojevrsnu kulminaciju, njegove se rečenice nižu poput partiture. Inspiriran simfonijskom strukturom, pisac stvara snažan i sugestivan stil u kojemu se miješaju srdžba i očaj. Tekst pluta u labirintima glasova i zvukova koji se harmonično uklapaju u isječke života njegovih likova. Ovakva naracija uvodi nas izravno u kaos stvarnosti ili fantazije, granice kojih katkad nije lako odrediti. Mnogi portugalski kritičari zbog toga smatraju stil ovoga romana inovatorskim, čak i u odnosu na prijašnje Antunesove romane.

Antonio Lobo Antunes rodio se 1942. godine u Lisabonu. Završivši medicinu specijalizirao je psihijatriju. Živio je i radio kao liječnik u Engleskoj, Njemačkoj i Belgiji. Nakon objavljivanja prvog romana 1979. godine, "Memoria de Elefante" ( "Slonovsko pamćenje"), posvećuje se samo književnosti. Godine 2003. dobio je nagradu ‘Uniao Latina’ za cjelokupno djelo. Preveden je u dvadesetak zemalja i predlagan za Nobelovu nagradu. Do danas je napisao preko petnaest romana, za koje je višestruko nagrađivan. Za roman “Draženje krokodila” dobio je nagradu ‘D. Dinis’ za prozu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –