Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nela Eržišnik

Moja tri života : Uspomene

  • Nakladnik: Naklada Pavičić
  • 11/2007.
  • 337 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536308729
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Rođena kao Nevenka Maras, umrla kao Marija Blažević, proslavila se kao Nela Eržišnik. Bila je glumica, zabavljačica i iznimna žena. U ovoj knjizi uspomena progovaraju sve tri o svim trima. Nevenka, Marija i Nela prebiru po doživljajima dramske prvakinje, estradne komičarke i velike zvijezde.

U memoarima «Moja tri života» Nela Eržišnik otkriva izvore svog glumačkog i komičarskog umijeća i pozadinu uzbudljive karijere. Otkrio ju je dr. Branko Gavella, nastupala je s Boženom Kraljevom, Belom Krležom, Ervinom Dragman, školovala se sa Svenom Lastom, Perom Kvrgićem, Dragom Krčom, Josipom Marottijem, Etom Bortolazzi, bila je u družini Vikija Glovackog i Brace Reissa, milijunska ju je publika prigrlila kao svog najdražeg Grabancijaša, a njezin je Hrdalo Potepuh i Ikača Kerempuh dospio i do trona samog Josipa Broza.

Za ovo je izdanje autorica stara poglavlja dotjerala i proširila i dodala mu desetak novih autobiografskih priča, među njima i duhovita sjećanja na posljednji nastup pred ostarjelim Brozom u njegovu lovačkom dvoru.

Knjiga je ilustrirana fotografijama iz autričina albuma i njezinim crtežima narisanima za ove memoare.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –