Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alojz Pavlović

U klopki života

  • Nakladnik: Hrvatsko kulturno društvo "Napredak"
  • 11/2007.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789536452149
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga crtica i pripovijesti Alojza Pavlovića. Čitava zbirka se može podijeli na nekoliko tematskih cjelina, onako kako ih je sam autor zamislio i razvrstao, i to kao crtice iz obiteljskog i intimnog života, crtice iz Domovinskog rata, crtice s vjerskom i povijesnom tematikom te crtice sa znanstvenom fantastikom. Zbirka sadrži ukupno dvadeset i jednu crtica i pripovijest različitih literarnih vrijednosti. Alojz Pavlović završio je studij brodogradnje i kibernetike. Položio je i klasu za pomorskog strojara. Polagao je i pedagoške predmete.
Radio u prosvjeti kao predavač matematike, fizike i informatike, u pomorstvu je služio kao časnik trgovačke mornarice, u informatici bio programer, sistem-analitičar, projektant informacijskih sustava, rukovoditelj odsjeka za EOP - na kojim poslovima i danas radi.
U mladosti je bio aktivan sportaš.
U slobodnoj je Hrvatskoj bio vijećnik u zadarskoj Županijskoj skupštini.
Objavio je romane «Jegulje» i «Sestre sudbine», a priprema i roman «Crv u duši».
Također, s bratom doc. dr. sc. Eduradom, objavio je knjige s povijesnom tematikom: «Korlat - crtice iz povijesti», «Pavlovići u Hrvatskoj i Bosni – Hercegovini», «Neki od poznatijih Pavlovića».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –