Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yiyun Li

Tisuću godina molitvi

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Miroslav Kirin
  • 12/2008.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860221
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U deset pripovijedaka višestruko nagrađivane zbirke “Tisuću godina molitvi”, mlada američko-kineska književnica Yiyun Li raščlanjuje profiliranje ljudske sudbine na razmeđu mitologije, povijesti i kulture. Od pekinške vreve preko čikaških zalogajnica do pustih mongolskih prostranstava, “Tisuću godina molitvi” iskrenom prozom uvodi u svjetove koje doživljavamo kao tuđe i poznate u isti mah.

Pripovijest “Besmrtnost” govori o mladiću koji zahvaljujući začudnoj sličnosti diktatoru otkriva poziv besmrtnosti. U “Princezi Nebraske” muškarac i žena u izgnanstvu u čikaškom se restoranu prisjećaju mladoga glumca u kojeg su oboje svojedobno bili zaljubljeni. Pošto prođe vijek trajanja pak baca svjetlo na bure i oluje braka, roditeljstva i rodne identifikacije: prede priču o bračnome paru koji 28 godina skriva kćer od svijeta. Zajedno s ostalim pričama tvore čudesno prozno tkanje iz pera ove nagrađivane književnice.


“Deset podjednako zanimljivih priča… prožetih finim humorom i velikim razumijevanjem za likove… Niti jedna od priča ne nudi jednu, jednostavnu poruku pa se stoga krajnostima u ljudskim emocijama i ponašanju bave na vjerodostojan, iznimno dojmljiv način”.

Pročitaj poglavlje!

***

Yiyun Li odrasla je u Pekingu, a u SAD se preselila 1996., gdje i danas živi. Njezina pripovijetka “Besmrtnost” osvojila je nagradu Plimpton za prvu proznu knjigu uglednog časopisa The Paris Review, a objavljivala je časopisima Prospect, The New Yorker i The Paris Review, te drugdje. Zbirka pripovijedaka “Tisuću godina molitvi” osvojila je brojne ugledne nagrade, među kojima su prestižna međunarodna nagrada Frank O'Connor za pripovijetku, nagradu PEN/Hemingway, Guardianova nagrada za najbolji prvijenac, a ušla je i u uži izbor za nagradu Orange za nove pisce. Nedavno je u izboru časopisa Granta svrstana među najbolje mlade američke prozaike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –