Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Lučić Luce

Operacija Joseph Gross

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Dagmar Ruljančić
  • 11/2008.
  • 190 str.,
  • ISBN 9789531743389
  • Cijena: 12.74 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Operacija Joseph Gross" - komedija čija je radnja smještena na izmišljenom arheološkom nalazištu na području Istre, a na kojemu se 'traga' za materijalnim ostacima Veloga Jože alias Josepha Grossa uoči početka Prvoga svjetskoga rata. Glavni lik je dobri vojak Švejk, ovoga puta u austro-ugarskoj mornarici.

Upravo ta činjenica bila je povodom da se komedija prevede na češki jezik i objavi u istom izdanju (ovom).

***

Dragutin Lučić Luce, rođen je 9. studenog 1948. u Rijeci. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je do mature 1967. godine u Puli. Godine 1969. upisuje se na Fakultet političkih znanosti u Zagrebu na kojemu je diplomirao 1974. godine. Na istom fakultetu magistrirao je kod prof. dr. Vanje Sutlića 1980. godine iz područja političke filozofije te stekao zvanje magistra društvenih znanosti.
Godine 1994. objavio je knjigu “Korsakov - Prikaze uz Walzer An der schönen blauen Donau”.

Godine 1996. u koautorstvu s Brankom Lučićem objavljuje knjigu “Ratina Gvardijanka med Vrati od Markata2, svojevrsnu inačicu crne komedije Vlahe Stullia “Kate Kapuralica među Vratima od Peskarije”. Istoimena predstava, na pripremanju koje je surađivao s pokojnim redateljem Marinom Carićem, postigla je izvanredan uspjeh i kod publike i kod kazalištaraca te je i nagrađivana najvišim kazališnim nagradama. Godine 2002. objavljena mu je u zbirci tri autora komedija za djecu “Vuk & 3 gudina”. Komediju već treću godinu zaredom uspješno izvodi lutkarsko kazalište Milk iz Pule, kao i novu pod naslovom “Najveća ljubav od Velega Jožeta”. Surađivao je s nekoliko redatelja u kazališnim izvedbama domaćih i stranih autora: Magelli, Carić, Juvančić, Vitez, Balenović.

Od osnivanja do gašenja bio je član redakcije i recenzent revije za knjigu “Moderna vremena”. S Damirom Barbarićem u izdavačkoj kući AGM uređuje biblioteku Meta, u okviru koje je dosad objavljeno desetak iznimno vrijednih filozofskih i kulturoloških naslova... Oženjen je Antonijom Etom Ivičević.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –