Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jen Green David Burnie

Sisavci

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Vjekoslav Čulo
  • 09/2009.
  • 96 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531405423
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sisavci (Mammalia) su jedan od razreda unutar velike skupine životinja s kralježnicom, a u tradicionalnoj sistematici su razvrstani u razred. U najuočljivije osobine sisavaca spadaju krzno i hranjenje podmlatka mlijekom - sisanje. Na svijetu danas postoji 5.500 različitih recentnih vrsta, koje se po nekim podjelama svrstavaju u 3 podrazreda: prasisavci (Protheria), tobolčari (Metatheria) i viši sisavci ili placentalne životinje (Eutheria) u koju, zoološki promatrano, spada i čovjek.

Ovaj instruktivni priručnik još je jedan iz serije "e.istraživač", što znači da se tekstovi nadopunjuju i s velikim brojem internet adresa na kojima se mogu pronaći još brojnije informacije o temi, te se na taj način potiče interakivno stjecanje znanja.

Bogato ilustriran, s mnoštvom fotografija i crteža, priručnik je vrlo dobar uvod u svijet sisavaca, kako mlađim čitateljima tako i njihovim roditeljima koji će možda poželjeti obnoviti svoje znanje.

Jen Green je spisateljica i urednica, uglavnom specijalizarana za teme s područja geografije, povijesti, prirode i okoliša i društvenih pitanja. Također piše o znanosti, ljudskom tijelu, opstanku, umjetnosti i umjetnicima. Doktorirala je na University of Sussex in 1982., a nakon što je 15 godina radila u izdavaštvu, potpuno se posvetila pisanju. Napisala je više od 250 knjiga, uglavnom za djecu u dobi između 5-15 godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –