Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jane Cobbald

Viktor Schauberger : Život u učenju od prirode

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Zdravko Židovec
  • 11/2009.
  • 152 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531743679
  • Cijena: 108.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Viktor Schauberger se proslavio otkrićima u proučavanju vode. Rabeći sjajna rješenja u prirodi, pronašao je uređaje za proizvodnju energije i razvio poljoprivredne postupke da bi uvećao kakvoću tla i usjeva. Iz opčaranosti Schaubergerom i njegovim djelom Jane Cobbald pokazuje znatiželju otkrivanja djelovanja uma kojem se divi.

Jer Viktor Schauberger je bio intuitivan i vizionar - inženjer prije nego egzaktni znanstvenik, čovjek-promatrač zaokupljen razumijevanjem zagonetnih procesa Prirode. Istraživači uglavnom iz knjiga saznaju ono što očekuju da će saznati, a potom uočavaju ono nesvjesno na što su upućeni u očekivanju, no Viktor Schauberger nije imao takvih očekivanja. Promatrao je ushićenjem djeteta, kovao je nove riječi i pojmove da bi objasnio prirodne procese koje je promatrao. On je polazio od prvih načela, putova mudre prirode, kako ju je nazivao.

Mnoge Schaubergerove zamisli razilaze se s dominirajućom znanosti, a kadikad jednostavno proturječe. Autorica je slijedila Viktora Schaubergera, a na konvencionalnu znanost se pozivala kada je bila od pomoći u objašnjavanju njegova načina mišljenja.

 
***
 
Jane Cobbald živi u Warwickshireu u Engleskoj, gdje vodi tvrtku Implementations, britanskog distributera bakrenog pribora koji izrađuje Schaubergerov Institut u Austriji. danas predaje o Schaubergeru i njegovu djelu, a zamislima Viktora Schaubergera isprva ju je privukao njegov rad s bakrenim alatom. Kad je u svom vrtu počela upotrebljavati bakrene alatke, berbe plodova su se uvećale desetak puta. Postala je očarana Viktorom Schaubergerom i pročitala sve što je o njemu uspjela pronaći, te započela tragati za temeljnim načelima nastojeći poslagati različite strane njegova sustava.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –