Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Faber

Vatreno evanđelje

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 11/2009.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860405
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Devet svitaka na papirusu koje je kanadski muzealac Theo Griepenkerl slučajno pronašao u Iraku, gdje su bili skriveni pune dvije tisuće godina, i preveo s aramejskoga, prava su senzacija – autentično peto evanđelje koje otkriva nepoznate istine o Isusu Kristu i njegovim posljednjim danima.

Kada Theo odluči objaviti svoje otkriće, rasplamsaju se strasti kršćana i muslimana, nakladnika i čitatelja, s posljedicama jednako dramatičnim kao kad je Prometej svijetu donio vatru. Vatreno evanđelje napet je roman o neugasloj snazi riječi koje odjekuju stoljećima da nas nadahnu – i razjare.

Pročitaj poglavlje!

Michel Faber (1960) je autor devet knjiga, među kojima se ističu romani "Ispod kože", "Vatreno evanđelje" te svjetski bestseler "Latica grimizna, latica bijela". Osvojio je više nagrada za pripovjetke, a časopis World proglasio je 2015. "Knjigu neobičnih novotarija" romanom godine. Riječima Guardianova kritičara, "to je čovjek koji bi se mogao natjecati s Josephom Conradom u pisanju savršene rečenice. Rođen u Nizozemskoj, odrastao u Australiji, Michel Faber živi u Škotskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –