Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alma Premerl Zoko

Alma savjetuje : Haljine za svaki dan

  • Nakladnik: Hena com
  • 10/2010.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590357
  • Cijena: 24.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon uspješne promocije knjige "Alma savjetuje: Knjiga koju svaka žena mora imati kraj ormara", pred vama se nalazi druga Almina knjiga, Alma savjetuje: haljine za svaki dan u kojoj ćete pronaci niz korisnih savjeta kako odabrati, nositi i zavoljeti kraljicu mode: haljinu. I to u svakom periodu svojeg života!

Kad je davne 1900. godine žena „uskočila“ u hlače koje su bile simbol muškog načina odijevanja, kraljica ženske odjeće i simbol ženstvenosti, haljina, počela je tražiti svoje izgubljeno mjesto u ženskom ormaru. Kad malo bolje pogledamo, stoljećima traje ta zanimljiva igra kojom žena naglašava svu svoju ljepotu, a haljina je jedini ženski odjevni predmet koji je ostao svojevrstan simbol poimanja ženstvenosti. Pokrivala je i otkrivala tijelo kroz povijest, bez obzira je li bila dugačka ili kratka, široka ili uska.

Dvoumite li se koji vam model dnevne haljine bolje pristaje: kratko ili dugo? Pred vama je odgovor!
 
U ovom modnom priručniku autorica predlaže da se oslobodimo pravila koja su nametnuta i vrlo domišljatim odabirom kako forme, tako i boje, dezena, odjenemo ono što nam pripada stoljedima. Kako je otkrila, i Alma je sama prošla kroz neugodno iskustvo i nametanja pravila koja to nisu. Modni „znalci“ uvjeravali su je da haljinu može odjenuti samo svršeno i skladno građena žena. Bile su potrebne godine da zaboravi ružno iskustvo i zrelost da ponovo odjene haljinu. A kad je savladala prvu prepreku i sama sebi priznala da je žena koja može nositi haljine, ponovo je zavoljela kraljicu modne scene.

Alma savjetuje, potiče i ohrabruje sve one koji što zbog nemara ili neznanja još uvijek u svom ormaru nemaju taj čudesan i raskošan odjevni predmet. Prvi nastavak priručnika se čita od početka do kraja, savjeti se koriste pri vlastitom odabiru haljine, ali i u pomaganju svojim prijateljicama…

***

Alma Premerl Zoko modna je novinarka i savjetnica koja se više od 15 godina bavi modom. Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu, pohađala modnu školu Profokus, a onda svoje znanje 'brusila' u 'ženskom' pisanom novinarstvu. Pisala je za magazin Tenu punih 8 godina, potom za Arenu, Lisu… Ima 35 godina, rođena je u Zagrebu (u kojem i živi), horoskopska je Riba, plavuša koja voli štikle i torbe…

I to je sve što trebate o njoj (privatno) znati! A sve ostalo otkriva kroz svoj rad. I to, kroz modne savjete koje svakodnevno daje stotinama žena koje joj pišu na njezino prvo on line modno savjetovalište www.modnialmanah.com ili svojim gledateljima koji prate njezine TV kolumne u IN Magazinu Nove TV!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –