Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nathan Englander

Ministarstvo posebnih slučajeva

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 11/2010.
  • 395 str., meki uvez
  • ISBN 9789533191430
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kadiš, supruga Ullian i njihov sin tinejdžer Pato žive u izolaciji i neizvjesnosti Buenos Airesa sedamdesetih godina prošlog stoljeća, gdje ih od matice društva odvajaju židovsko podrijetlo i nečasna obiteljska prošlost.

Kad se izvrši vojni udar i svrgne vlada, Pato završi u zatvoru i postane jedan od nestalih, žrtva nasilja i korupcije koji su zahvatili cijelu zemlju.

Kadiša i Ullian očajnička potraga za sinom odvede do Ministarstva posebnih slučajeva, birokratske ustanove koja genenra apsurdne situacije, patnju i lažna obećanja, gdje shvate koliko su daleko spremni ići da spase svoje dijete...

***

Nathan Englander američki je pisac židovskog podrijetla. Rođen je 1970. godine u New Yorku. Karijeru je počeo pisanjem kratkih priča koje su objavljene u brojnim antologijama i časopisima: „Best American Short Stories“, „The O. Henry Prize Anthology“, „The Atlantic Monthly“, „The New Yorker“ i drugima.

Godine 1999. objavio je zbirku kratkih priča „For the Relief of Unbearable Urges“ koja je dobila ne samo iznimne pohvale književne kritike nego i ugledne nagrade, između ostalih i PEN/Faulkner Malamud Award i American Academy of Arts and Letters Sue Kauffman Prize. Ta je zbirka priča postigla i velik međunarodni uspjeh.

„Ministarstvo posebnih slučajeva“ Englanderov je prvi roman, koji se s nestrpljenjem očekivao.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –