Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jeff Lindsay

Dexter sanja mrak

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ivan Zorić
  • 08/2011.
  • 188 str., meki uvez
  • ISBN 9789532209907
  • Cijena: 2.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dexter Morgan forenzičar je specijaliziran za tragove krvi u policijskoj centrali u Miamiju, Odjel za ubojstva. Privlačan muškarac kojeg žene vole, iako se on oko njih pretjerano ne trudi. Pristojan čovjek kojem osmijeh ne silazi s lica, koji u pravo vrijeme kaže pravu stvar i rijetko kad privlači pozornost na sebe. On je ujedno i sociopat, serijski ubojica, povremeno sklon komadanju svojih žrtava.

Dexter je u ovom romanu pozitivac. Usvojen u dobi od četiri godine, nakon što je ostao siroče, Dexter je naučio, uz malu pomoć svog pragmatičnog oca policajca, kanalizirati svoj dar i ubijati samo one koje nije uspjela stići ruka zakona. No, kad novi serijski ubojica počne operirati po Miamiju na način kao da želi uspostaviti komunikaciju s Dexterom, ovaj će se naći na brisanom prostoru. Treba li pomoći sestri Debori, policajki u Odjelu za poroke u rješavanju zločina? Ili bi sam trebao pronaći novog ubojicu i odati mu priznanje za njegov umjetnički rad?


Jeff Lindsay uspio je napisati originalnu priču o serijskom ubojici koji izaziva simpatije čitatelja. Prvi roman iz popularnog serijala o Dexteru nagrađen je nagradom Dilys koju dodjeljuje Udruženje nezavisnih knjižara, a sve popularnija televizijska serija već godinama oduševljava gledatelje jakih živaca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –