Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jonathan Safran Foer

Jako glasno i nevjerojatno blizu

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 05/2012.
  • 372 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533165424
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Dvije godine nakon što mu je otac poginuo u napadu na njujorške blizance, 11. rujna, devetogodišnji Oskar Schell u plavoj vazi u ormaru otkriva ključ. Oskar je siguran da je ključ pripadao njegovu voljenom ocu. No, u koju od 162 milijuna brava u gradu New Yorku pristaje taj komadić metala?

Tako počinje misija koja je Oskara, amaterskog izumitelja, dizajnera nakita, astrofizičara, glazbenika i pacifista, dječaka nezaustavljive znatiželje, nevjerojatno pronicava uma i bujne mašte, odvela uzduž i poprijeko najzanimljivijeg grada na svijetu i uvela u kaotične živote njegovih prijatelja, rođaka, pa i potpunih neznanaca.

U svojoj će pustolovini Oskarove čizme još više otežati, zaradit će nekoliko ožiljaka i približiti se srcu obiteljske tajne koja se proteže gotovo pola stoljeća u prošlost. No, hoće li ga to približiti ili udaljiti od izgubljenog oca?


***

Jonathan Safran Foer
privukao je čitatelje diljem svijeta poetičnošću, senzibilitetom, ali i iznimnom originalnošću. Njegov roman "Sve je rasvijetljeno" osvojio je brojne nagrade, njegovo publicističko djelo "Jesti životinje" koje opisuje okrutnosti u industriji mesa nikoga nije ostavilo ravnodušnim, dok je prema romanu "Jako glasno i nevjerojatno blizu", nominiranom za prestižnu nagradu IMPAC Dublin, Stephen Daldry snimio istoimeni filmski hit, nominiran za dva Oscara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –