Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Degen

Nepozvani gost

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Nebojša Buđanovac
  • 10/2012.
  • 235 str., meki uvez
  • ISBN 9789536751884
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon smrti svojeg prijatelja i prethodnika Sama Coopera, mjerača vremena na hokejskim utakmicama NHL-a te čuvara Stanleyjeva pehara, Tony Chiello nasljeđuje najbolji posao kojeg zapravo nitko ne želi - posao čuvara pehara Stanley Cupa, najprestižnijeg trofeja koji se može osvojiti u profesionalnom hokeju na ledu.

Kada hokejaš Dragos Petrescu, prvi Rumunj koji je osvojio Stanley Cup, odlazi u Rumunjsku na svoje vjenčanje, Tony putuješ njim i njegovom obitelji u postkomunističku Rumunjsku, zadužen za sigurnost Kupa. Tijekom putovanja i boravka u Rumunjskoj, Tony će čuti mnoge anegdote, naučiti igrati backgammon, zaljubiti se, ali i izgubiti Kup...

Roman s daškom hokejske i istočnoeuropske povijesti prošlog stoljeća, prepun humora i začudnih situacija, sigurno će zabaviti i nasmijati hrvatske čitatelje, ljubitelje sporta, a posebice ljubitelje hokeja na ledu!


***

Kanadski pjesnik, romanopisac i istaknuti kulturni djelatnik John Degen na književnoj sceni debitirao je s romanom "Nepozvani gost" 2006. godine, koji je iste godine bio nominiran za nagradu Amazon.ca First Novel Award. Osim romana "Nepozvani gost", objavio je dvije zbirke poezije "Animal Life in Bucharest" (2000.) i "Killing Things" (2002.). John Degen bio je na čelu nekoliko časopisa te kulturnih i književnih odbora, vijeća i zaklada od kojih 2003. do 2008. godine bio je direktor udruženja profesionalnih kanadskih pisaca Professional Writers Association of Canada te svojim radom pridonio rastu organizacije, povećanju broja članova i ugledu Udruženja.

Živi u Torontu, radi za Ontario Arts Council, a na svojoj web stranici i blogu piše tekstove o kulturi, književnosti i nakladništvu te objavljuje intervjue s književnicima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Nepozvani gost - John Degen –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –