Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Lyndon

Potraga za sokolom

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 10/2012.
  • 704 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664072
  • Cijena: 23.88 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jednog hladnog jesenskog dana 1072. godine franački plaćenik Vallon na Prijevoju Svetog Bernarda u Alpama nailazi na starca Cosmasa i mladića Hera koji nose zahtjev za otkupninom normanskom grofu Olbecu čiji je sin zatočen u Manzikertu. Iste noći Cosmas premine, a Hero nagovori Vallona da s njim nastavi gotovo nemoguću misiju: emir Sulejman spreman je pustiti mladog Normana na slobodu za šezdeset devet funta zlata ili četiri bijela lovačka sokola.

Kako cjelokupno Olbecovo bogatstvo nije ni blizu tog iznosa, grupa pustolova predvođena Vallonom kreće u uzbudljivu potragu za sokolima koja ih vodi od ledenog prostranstva Grenlanda preko Rusije do Carigrada. Uspjeh misije u neprestanoj je opasnosti zbog sukoba s vikinškim ratnicima, opasnim Normanima i divljim ruskim plemenima, a ni vremenske im prilike ne idu na ruku. A kad desetkovana družina dospije do Sulejmana, dočekaju ih novi izazovi…

Ovu uzbudljivu srednjovjekovnu epopeju Robert Lyndon pisao je čak deset godina. "Potraga za sokolom" koja će razveseliti svakog ljubitelja pustolovnih knjiga.

Robert Lyndon od djetinjstva se bavi sokolarstvom, pa su ga još kao studenta povijesti fascinirali zapisi kako su ptice poput sokola tijekom srednjeg vijeka bile toliko vrijedne da su se koristile kao otkupnina. Pisao je knjige s povijesnom tematikom dok nije objavio svoj prvi roman "Potraga za sokolom" (Hawk Quest, 2011). Ovaj je roman i prije objavljivanja izazvao veliku pozornost, a neki njegovi dijelovi nadahnuti su Lyndonovim iskustvima iz sokolarstva, planinarenja i putovanja. Svoj drugi roman, "Carska vatra" (Imperial Fire), objavljuje početkom 2014. godine. Član je Kraljevskog geografskog društva. Živi u Dorsetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Potraga za sokolom Robert Lyndon –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –