Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lars Iyer

Mudrovanje : Što je zabavnije od intelektualnog mudrovanja?

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Marijana Bender Vranković, Nikolina Fuštar
  • 12/2012.
  • 148 str., meki uvez
  • ISBN 9789536751907
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dvojica prijatelja, visoko obrazovana akademska građanina, raspravljaju o mnogobrojnim pitanjima koja su im nametnutuli vlastiti životi. Jesu li njih dvojica uistinu učinili nešto vrijedno? Jesu li njihovi životi - lagodni životi intelektualaca  - zapravo odraz i njihova istinskog intelekta - dvojice zgubidana koji vole piti džin i koji vole mudrovati, dok pritom jedan od njih neprestano kritizira drugog.

Dvojica intelektualaca pokušavaju odgonetnuti svoje mjesto u svijetu preispitujući jedan drugog, zaključujući nakon mnogo mudrovanja, s puno humora i sarkazma, da se, izgleda, i nemaju s čime pohvaliti...


"Tko bi trebao kupiti ovu knjigu? Intelektualci suočeni s intelektualnim problemima u vlastitim životima. Ovo je satira o nedostacima i sveopćoj budalaštini takozvanog misaonog života. Duhovita i urnebesno smiješna šala akademskog građanina."
The Washington Post

"Što može biti zabavnije od smijanja intelektualcima? Prvijenac Larsa Iyera proizišao je iz njegova bloga, koji je pak proizišao iz njegove karijere predavača filozofije na Sveučilištu u Newcastleu. Dan poslije, još uvijek se smijem. No, kome se zapravo smijem?"
The Los Angeles Times


***

Lars Iyer doktorirao je filozofiju i radi kao sveučilišni nastavnik na Sveučilištu u Newcastlu na sjeveru Engleske. Dosad je objavio dvije stručne knjige o Mauriceu Blanchotu: "Blanchot’s Communism: Art, Philosophy, Politics" i "Blanchot’s Vigilance: Phenomenology, Literature, Ethics" i prva dva romana trilogije: "Spurious" ("Mudrovanje", Edicije Božičević 2012) i "Dogma", a priprema i treći roman "Exodus".

Član je nekoliko stručnih društava kao što su International Association of Philosophy and Literature, Society for European Philosophy, Forum for European Philosophy; tajnik je Britanskog fenomenološkog društva (British Society for Phenomenology). Vodi vlastiti blog Spurious, a sudjeluje i u vodećem britanskom književnom blogu Ready, Steady, Book.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –