Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sara Perry

Knjiga o kavi

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Nevenka Škavić
  • 03/2013.
  • 120 str., meki uvez
  • ISBN 9789532204582
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kad mi je bilo šest godina, moja majka i njezina najbolja prijateljica, Gracie, koja nas je posjetila u Los Angelesu, dopustile su mi da otvorim jarko crvenu limenku Hills Brosa. Kava. Odmah sam shvatila da je to nešto posebno. Na limenci je muškarac egzotična izgleda, u lepršavoj žutoj halji i s bijelim turbanom, ispijao tajanstveni napitak. Val arome, koji me zapljusnuo kad sam podigla poklopac, govorio mi je da to moram kušati. Držeći porculansku šalicu punu vrućeg mlijeka, sa šećerom i mrvicom crne kave, i slušajući razgovor svoje majke i Gracie, po prvi sam put doživjela zadovoljstvo u kojem i vi i ja uživamo: razgovor uz kavu.

"Knjiga o kavi" putovanje je u aromatičan svijet kave i istraživanje porijekla ovog napitaka bez kojeg danas ne možemo zamisliti početak dana. U knjizi ćete saznati gdje se proizvode najbolje vrste, otkriti razliku između arabice i robuste te zašto se francuska prepržena zrna smatraju najboljim izborom za espresso.

***

Sara Perry autorica je brojnih kuharica, uključujući tu "Everything Tastes Better with Bacon", "The New Tea Book", "Christmastime Treats" i "Weekends with the Kids" (u izdanju Chronicle Books). Sara je kolumnistica za Oregonian, te redovito komentira restorane na radio postajama, a živi u Portlandu, Oregon.

Maren Caruso
specijalizirala se za fotografiranje hrane. Njezini su se radovi pojavili u brojnim publikacijama, uključujući tu kuharice "Mix it up!" i "A Flash in the Pan" (u izdanju Chronicle Books), te u časopisima San Francisco, Wine & Spirits, Chocolatier te Williams-Sonoma Taste. Živi u području zaljeva San Francisca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –