Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kami Garcia Margaret Stohl

Divni kaos

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 08/2013.
  • 504 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533036182
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ethan Wate povjerovao je da se počinje privikavati na čudne i gotovo nevjerojatne stvari koje se događaju u njegovom južnjačkom gradiću Gatlinu. No nakon njegova i Lenina povratka s Velike granice „čudno“ i „nevjerojatno“ poprimili su posve nove dimenzije.

Najezda skakavaca, rekordne vrućine i suše i katastrofalne oluje poharaju Gatlin a Ethan i Lena pokušavaju procijeniti u kolikoj su mjeri ti događaji posljedica Lenina prisvajanja. Nova situacija pogađa čak i Leninu obitelj moćnih nadnaravnika – njihove moći počinju opasno zakazivati.

S vremenom na površinu sve jasnije izlazi jedno pitanje: Što će – ili tko će – morati biti žrtvovan da bi Gatlin bio spašen?

Za Ethana je ovaj kaos zastrašujući ali na neki način i dobrodošao, jer mu odvraća pažnju od nečeg što ga straši još i više – on ponovo sanja snove u kojima ga netko proganja, no ovaj puta to nije Lena, a osim toga tajanstveni progonitelj slijedi ga  ne samo u snovima nego i u stvarnom životu. Da stvar bude još gora, Ethan postupno gubi dijelove sebe – zaboravlja imena, brojeve telefona, pa čak gubi i neka sjećanja. Nije mu jasno zašto se to događa i boji se pitati jer strahuje od odgovora.

 

***

Kami Garcia i Margaret Stohl dvije su prijateljice koje žive u Los Angelesu. Na ideju da napišu svoj prvi roman, "Divna stvorenja" došle su tijekom jednog zajedničkog ručka u restoranu. Margaret je oduvijek bila sklona romanima s elementima fantastike i natprirodnog, dok je Kami uživala u pričama smještenim na američki Jug i željela je napisati knjigu nadahnutu njezinim južnjačkim porijeklom. Nemajući u tom trenutku boljeg načina da zabilježe svoje zamisli u vezi s romanom, zapisivale su ih na papirnati ubrus. Do kraja ručka sinopsis romana bio je manje-više dovršen.

Warner Brothers je otkupio prava za snimanje filmske trilogije na temelju prve tri knjige iz serije od kojih su dosad izašle dvije (Divna stvorenja i Divna tama) uvjeren da će s njom ponoviti a možda i nadmašiti fantastičan filmski uspjeh Sumrak sage.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –