Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sheryl Sandberg

Ustrajnost : Žene, poslovi i vođenje

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Mirta Stantić
  • 07/2014.
  • 276 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533167022
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Već trideset godina žene čine više od pedeset posto diplomanata studija u SAD-u, no muškarci i dalje drže većinu vodećih položaja u državnoj upravi i industriji. To znači da se ženski glasovi i dalje ne čuju ravnopravno u odlukama koje najviše utječu na naše živote.

U knjizi "Ustrajnost" Sheryl Sandberg razmatra suštinske razloge zastajanja napretka žena u stjecanju vodećih uloga i nudi uvjerljiva, zdravorazumska rješenja koja mogu ženama dati snagu za ostvarivanje svog punog potencijala.

Sandberg je operativna direktorica Facebooka i časopis Fortune navodi je na popisu 50 najmoćnijih žena u poslovnom svijetu, a časopis Time uvrštava među 100 najutjecajnijih ljudi svijeta. U ovoj knjizi ona razrađuje teme traženja izazova, prihvaćanja rizika i zdušnog rada na ostvarivanju ciljeva među ženama, služeći se kombinacijom osobnih anegdota, empirijskih podataka i uvjerljivih istraživanja kako bi razmrsila nejasnoće i pristranosti koje okružuju živote i odabire zaposlenih žena.

Knjiga nudi praktične savjete o tehnikama pregovaranja, mentorstva i izgrađivanja karijere, nagovarajući žene da si postave granice i ostave se zablude o tome da treba “steći sve”. Opisuje konkretne korake kojima žene mogu spojiti profesionalna dostignuća s osobnom ispunjenošću, te pokazuje kakve koristi muškarci mogu imati od pružanja podrške ženama na radnome mjestu i kod kuće.

Sheryl Sandberg sav prihod od zarade na ovoj knjizi donira neprofitnoj organizaciji Lean In koja podupire žene da ustraju u svojim ambicijama, te ostalim organizacijama za prava žena. Pridružite se i sami Lean In zajednici koju možete pronaći na stranci www.leanin.org. Ondje možete iz prakse, na temelju osobnih iskustava, naučiti postići svoje ciljeve.

Knjiga "Ustrajnost" će zasigurno prebaciti zanimanje javnosti sa svega onoga što žene ne mogu, na sve ono što mogu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –