Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hergé

Tintinove pustolovine 6

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Darko Macan
  • 07/2014.
  • 192 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533167039
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad je 1929. g. belgijski crtač stripova Georges Remi – Hergé, nacrtao Tintina za dječji prilog belgijskih novina Le Vingtieme Siecle, nije ni slutio da će njegov junak osvojiti svijet.

Tintin je mladi belgijski reporter s čuperkom, vječno u pratnji svog vjernog psa Čupka (Miloua), svjetski putnik i borac za pravdu. Tintin je uvijek na žarištu svih važnih svjetskih događaja, on je nepotkupljiv, lukav, inteligentan, govori sve jezike, mrzi nepravdu, neustrašiv je i jednostavno neodoljiv.

Upravo je Tintinov lik inspirirao Georgea Lucasa i Stevena Spielberga da stvore legendarnog Indianu Jonesa.

Ukupno 24 nastavka Tintinovih pustolovina prodano je u više od 220 milijuna primjeraka širom svijeta, a Tintin je progovorio više od 70 jezika. O fenomenu ovog stripa snimljeno je nekoliko dokumentarnih filmova, a Tintin je oživio i na kazališnim daskama londonskog Barbican Centra u režiji Rufusa Norrisa i Davida Greiga. Nakon 25 godina pregovora potpisan je i ugovor s kompanijom DreamWorks koja je producirala seriju filmova o legendarnom Hergéovom reporteru u režiji Stevena Spielberga i Petera Jacksona. Glavne uloge u prvom filmu iz serije (Tintin: Jednorogova tajna) dodijeljene su Jamieju Bellu koji je utjelovio Tintina, dok Daniel Craig igra glavnog negativca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –