Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 07.09.2016.

Srijeda na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti u srijedu, 7. rujna na rasporedu su dva Dvostruka portreta na kojem sudjeluju Kateřina Tučková i Ivana Šojat te Giorgio Pressburger i Ivan Lovrenović. Na tribini Razotkrivanje predstavit će se jedan od najvećih suvremenih europskih esejista Karl-Markus Gauß, a održat će se i Okrugli stol održat će se na temu Svete knjige, sveti trag.
Najava • 07.09.2016.

Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma

U sklopu Festivala svjetske književnosti, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, 7. rujna održat će se Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma. Čitanje poezije održava se u isto vrijeme na tridesetak lokacija u svijetu.
Najava • 08.09.2016.

Pjesnička večer s izraelskim pjesnicima

U programu Poetry encountres / Kultura susreta koji će se održati u četvrtak 8. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, gostuju Shachar-Mario Mordechai i Tehila Hakimi, mladi izraelski pjesnici, dobitnici najznačajnijih nacionalnih nagrada.
Najava • 06.09.2016.

Utorak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U utorak, 6. rujna na Festivalu svjetske književnosti saznajte sve o promjenama, prijetnjama i prilikama u talijanskom izdavaštvu danas. Na tribini Pisac i njegov čitatelj sudjeluju francuska autorica Laurence Plazenet i njezina prevoditeljica Ita Kovač. Održat će se okrugli stol o ratnim temama u književnosti dok će Ugo Volli održati predavanje o Umbertu Ecu. Na tribini Razotkrivanje gostuje Dragan...
Vijest • 31.08.2016.

Gosti Festivala svjetske književnosti 2016.

Plejada odličnih autora svih generacija i ove se godine okuplja u Hrvatskoj, a imat će ih priliku čuti i vidjeti zagrebačka i splitska publika. Od 4. do 11. rujna Festival svjetske književnosti ugostit će brojne goste... pisce, stripaše, umjetnike iz 15 zemalja. Više o njima, u nastavku.
Razgovor • 24.09.2015.

Étienne Davodeau : U stripovima naprosto želimo pričati o životu

Mislim da se stripom mogu ispričati sve vrste priča. Dok sam odrastao, postojale su samo dvije vrste. Avanturistički, crtani realistički, i humoristički, izvedeni karikaturalnom tehnikom. Jako mi je drago da djelujem u doba kada to više nije tako strogo razgraničeno.
Razgovor • 13.09.2015.

Clemens Meyer : Na moja čitanja dolazile su prostitutke i zahvaljivale mi što sam im dao glas

Upoznao sam neke prostitutke, pokušavao shvatiti kako žive, kakve su, koje su razlike među njima. Time se bave iz različitih razloga. Onda sam shvatio da mi to nije dovoljno, da je to samo dio projekta. Poslije sam skupljao raznu građu o toj temi. Istraživao o ekonomiji prostitucije.