Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 09.09.2014.

Festival svjetske književnosti : Slavoljub Stanković, Lawrence Norfolk

Na Festivalu svjetske književnosti u utorak, 9. rujna gostuje Slavoljub Stanković koji će se uz posebne goste družiti sa svojim urednikom Krunom Lokotarom. Razotkrivanje je rezervirano za engleskog pisca Lawrencea Norfolka i njegovu Gozbu, a za kraj saznajte nešto o Bijegu i pronalaženju novog zavičaja ili domovine.
Vijest • 31.08.2014.

Festival svjetske književnosti počinje u četvrtak 04. rujna 2014.

Drugi Festival svjetske književnosti počinje 4. rujna u 20 sati svečanim otvaranjem u Kinu Europa. Programski odbor Festivala i ove je godine uspio sklopiti vrlo zanimljiv program, u kojem sudjeluje mnoštvo inozemnih i domaćih autora, a gošća na otvaranju bit će suvremena talijanska spisateljica Francesca Melandri.
Najava • 30.08.2014.

Izložba crteža i slika prema književnim motivima

U subotu, 30. kolovoza, u Studiju Moderne galerije "Josip Račić" u Zagrebu, kao popratni program Festival svjetske književnosti, otvorenje je izložbe crteža i slika prema književnim motivima, Na izložbi će publika imati priliku vidjeti radove renominiranih domaćih likovnih umjetnika.
Najava • 16.09.2013.

Festival svjetske književnosti predstavlja Roda Reesa i Petera Nadasa

Na Festivalu svjetske književnosti u ponedjaljak, 16. rujna razotkrit će se engleski autor Rod Rees, autor popularne tetralogije "PoluSvijet". Za kraj poslastica, u utorak 17. rujna predstavlja se nagrađivani mađarski književnik Péter Nádas, jedan od najznačajnijih europskih pisaca današnjice.
Najava • 12.09.2013.

Festival svjetske književnosti razotkriva Claudia Magrisa i Predraga Matvejevića

FSK u petak 13. rujna razotkriva Claudia Magrisa i Predraga Matvejevića. Što je Claudio Magris rekao o "Mediteranskom brevijaru", a što Predrag Matvejević o Magrisovom "Dunavu", te što o Prvom svjetskom ratu i književnosti misle Erwin Mortier, Vlaho Bogišić i Sibila Petlevski?
Najava • 05.09.2013.

Festival svjetske književnosti u Zagrebu

Nakladnička kuća Fraktura u rujnu ove godine u Zagrebu prvi put organizira Festival svjetske književnosti na kojem će gostovati najeminentnija imena svjetske i domaće književnosti. U desetak dana trajanja Festivala očekuje vas bogat program predstavljanja knjiga i autora, okrugli stolovi i glazbeni nastupi.