Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 11.09.2016.

Nedjelja na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programima posljednjeg dana Festivala svjetske književnosti 2016. sudjeluju Saskia de Coster i Jasna Jasna Žmak, Pero Kvesić, Paolo Cognetti, Marko Pogačar... i Dj Filippo Lippi.
Najava • 09.09.2016.

Petak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti, u petak 9. rujna gostuju Zoran Ferić, Adriana Altaras, Julijana Matanović, Zaharij Karabašliev, Ksenija Banović... dok će se na tribini Razotkrivanje predstaviti francuska autorica Muriel Barbery. Održat će se okrugli stol o Holokaustu u književnosti na kojem će sudjelovati Daša Drndić, Péter Gárdos i Dušan Šarotar.
Najava • 08.09.2016.

Četvrtak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti u četvrtak predstavit će se slovenski autor Dušan Šarotar i njegova čitateljica Jagna Pogačnik. U Dvostrukom portretu sudjeluju mađarski pisac Viktor Horváth i domaći Vladimir Stojsavljević. Tribina Razotkrivanje posvećena je Josipu Mlakiću, a vodi je Ivica Đikić.
Najava • 07.09.2016.

Srijeda na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti u srijedu, 7. rujna na rasporedu su dva Dvostruka portreta na kojem sudjeluju Kateřina Tučková i Ivana Šojat te Giorgio Pressburger i Ivan Lovrenović. Na tribini Razotkrivanje predstavit će se jedan od najvećih suvremenih europskih esejista Karl-Markus Gauß, a održat će se i Okrugli stol održat će se na temu Svete knjige, sveti trag.
Najava • 07.09.2016.

Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma

U sklopu Festivala svjetske književnosti, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, 7. rujna održat će se Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma. Čitanje poezije održava se u isto vrijeme na tridesetak lokacija u svijetu.
Vijest • 25.08.2016.

Rujan počinje bogatim programom Festivala svjetske književnosti

Ono što smo već najavili u srpnju jučer je i potvrđeno na konferenciji za medije - četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna 2016. godine.
Vijest • 06.07.2016.

Najavljen Festival svjetske književnosti 2016.

Četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna u Zagrebu i Splitu. Ovogodišnji Festival posebnu pozornost posvećuje talijanskim autorima i talijanskoj književnosti, a ugostiti će i autore iz još 15 zemalja svijeta. Festival će otvoriti gostovanje jednog od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikana talijanske književnosti Claudija Magrisa.