Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 12.09.2013.

Festival svjetske književnosti razotkriva Claudia Magrisa i Predraga Matvejevića

FSK u petak 13. rujna razotkriva Claudia Magrisa i Predraga Matvejevića. Što je Claudio Magris rekao o "Mediteranskom brevijaru", a što Predrag Matvejević o Magrisovom "Dunavu", te što o Prvom svjetskom ratu i književnosti misle Erwin Mortier, Vlaho Bogišić i Sibila Petlevski?
Najava • 11.09.2013.

Festival svjetske književnosti predstavlja Margriet de Moor

Festival svjetske književnosti u srijedu 11. rujna predstavlja Margriet de Moor, jednu od najčitanijih književnica u Nizozemskoj, a i u mnogim europskim i izvaneuropskim zemljama, autoricu kod nas prevedenih romana "Prvo sivo pa bijelo pa plavo", "Kreutzerova sonata" i "Slikar i djevojka".
Najava • 09.09.2013.

Festival svjetske književnosti predstavlja Gorana Vojnovića

Festival svjetske književnosti u ponedjeljak 9. rujna predstavlja mladog slovenskog pisca i redatelja Gorana Vojnovića. Nakon Razotkrivanja, Goran Vojnović sudjelovat će i u razgovoru na kojem će uz Zorana Ferića i Maju Hrgović razgovarati na temu "Grad i suvremena književnost".
Najava • 06.09.2013.

Vikend na Festivalu svjetske književnosti : Kjell Ola Dahl i Goce Smilevski

Festival svjetske književnosti u petak 6. rujna predstavlja norveškog pisca krimića Kjella Ola Dahla kojeg će predstaviti Roman Simić Bodrožić. Slijedi razgovor o suočavanju s prošlošću na kojem će sudjelovati Jaume Cabré, Goce Smilevski i Ivana Simić Bodrožić. Razgovor vodi Mirjana Rakić.
Najava • 05.09.2013.

Još samo nekoliko dana do početka Festivala svjetske književnosti u Zagrebu

Kao što smo već bili najavili, nakladnička kuća Fraktura u Zagrebačkom kazalištu mladih u Zagrebu se od 5. do 17. rujna po prvi put organizira Festival svjetske književnosti na kojem će gostovati najeminentnija imena svjetske i domaće književnosti. U desetak dana Zagreb će postati jedno od središta svjetske književnosti, mjesto gdje će se predstavljati nove knjige, gdje će autori razgovarati o svojim...