Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Vijest • 31.08.2017.

FSK donosi predavanja stručnjaka iz Francuske i Njemačke o mjerama potpore knjizi, čitanju, autorima, nakladnicima i knjižarima

Ove godine Festival svjetske književnosti organizira dva stručna predavanja o problematici knjige i nakladništva. Za tu priliku u Zagreb dolaze predstavnici francuskog Centra za knjigu (CNL) Nicolas Georges i Rémi Gimazane, a iz Njemačke stiže Michael Krüger, dugogodišnji glavni urednik ugledne nakladničke kuće Hanser iz Münchena.
Vijest • 29.08.2017.

Peti Festival svjetske književnosti (FSK) u Zagrebu i Splitu

Ovogodišnji Festival svjetske književnosti dovodi u Zagreb i Split čak 52 autora iz 17 zemalja, a ovogodišnje izdanje festivala bit će posvećeno književnosti i kulturi njemačkog govornog područja.
Najava • 03.09.2017.

Festival svjetske književnosti 2017. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti održat se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu. Ove je godine u fokusu književnost njemačkoga govornog područja, pa najveći broj gostiju dolazi iz Austrije, Njemačke i Švicarske, međutim tu su još i književne face iz Gvatemale, Sjedinjenih Država, Italije, Finske, Španjolske, Portugala, Francuske, Srbije, Bosne, Mađarske, Slovenije i Makedonije.
Vijest • 02.06.2017.

Rezultati natječaja za plakat Festivala svjetske književnosti 2017.

Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu proveli su prvi put natječaj za izradu plakata za Festival svjetske književnosti koji će se u rujnu peti put održati u Zagrebu. Žiri je odlučio da je pobjednički plakat studenta Roberta Fenricha, a drugo i treće mjesto osvojile su Lucija Žuti i Laura Martinović.
Razgovor • 16.09.2016.

Stefan Hertmans : Ovaj planet je čudo, i morate postati stariji da biste to vidjeli

Ljudi u starijim vremenima imali su melankoličan pogled na život jer su umirali tako mladi. Život je za njih bio vrlo krhak. Moj djed bi znao imati suze u očima sa sedamdeset godina kada bi ugledao cvijet u proljeće. Sada kada sâm starim počinjem razumijevati: proljeće je apsolutno čudo! Ne mogu shvatiti kako to prirodi uspijeva.
Najava • 07.09.2016.

Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma

U sklopu Festivala svjetske književnosti, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, 7. rujna održat će se Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma. Čitanje poezije održava se u isto vrijeme na tridesetak lokacija u svijetu.
Najava • 06.09.2016.

Utorak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U utorak, 6. rujna na Festivalu svjetske književnosti saznajte sve o promjenama, prijetnjama i prilikama u talijanskom izdavaštvu danas. Na tribini Pisac i njegov čitatelj sudjeluju francuska autorica Laurence Plazenet i njezina prevoditeljica Ita Kovač. Održat će se okrugli stol o ratnim temama u književnosti dok će Ugo Volli održati predavanje o Umbertu Ecu. Na tribini Razotkrivanje gostuje Dragan...