Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 07.09.2016.

Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma

U sklopu Festivala svjetske književnosti, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, 7. rujna održat će se Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma. Čitanje poezije održava se u isto vrijeme na tridesetak lokacija u svijetu.
Najava • 08.09.2016.

Pjesnička večer s izraelskim pjesnicima

U programu Poetry encountres / Kultura susreta koji će se održati u četvrtak 8. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, gostuju Shachar-Mario Mordechai i Tehila Hakimi, mladi izraelski pjesnici, dobitnici najznačajnijih nacionalnih nagrada.
Najava • 06.09.2016.

Utorak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U utorak, 6. rujna na Festivalu svjetske književnosti saznajte sve o promjenama, prijetnjama i prilikama u talijanskom izdavaštvu danas. Na tribini Pisac i njegov čitatelj sudjeluju francuska autorica Laurence Plazenet i njezina prevoditeljica Ita Kovač. Održat će se okrugli stol o ratnim temama u književnosti dok će Ugo Volli održati predavanje o Umbertu Ecu. Na tribini Razotkrivanje gostuje Dragan...
Vijest • 31.08.2016.

Gosti Festivala svjetske književnosti 2016.

Plejada odličnih autora svih generacija i ove se godine okuplja u Hrvatskoj, a imat će ih priliku čuti i vidjeti zagrebačka i splitska publika. Od 4. do 11. rujna Festival svjetske književnosti ugostit će brojne goste... pisce, stripaše, umjetnike iz 15 zemalja. Više o njima, u nastavku.
Najava • 01.09.2016.

Uvod u Festival svjetske književnosti 2016. - izložba crteža i slika prema književnim motivima

Talijanski institut za kulturu i Festival svjetske književnosti već tradicionalno organiziraju svojevrsni uvod u Festival svjetske književnosti - izložbu crteža i slika prema književnim motivima.
Razgovor • 21.09.2015.

Etgar Keret : Moje su priče mnogo inteligentnije od mene

Kada pišem, nikada nemam plan. Ne znam kako će priča završiti. Moje pisanje je kao san. Pisanje romana je više kao izgradnja zgrade, treba vam nacrt, a kratka priča je kao prolaženje kroz san.
Najava • 11.09.2015.

Program zadnjeg dana Festivala svjetske književnosti 2015.

U programu zadnjeg dana Festivala svjetske književnosti predstavit će se Tomislav Zajec, Tanja Radović i Branko Čegec, a razotkriti Oto Horvat i Filip David. Prikazat će se i film 'Kad smo sanjali' snimljen prema romanu Clemensa Meyera.