Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Razgovor • 07.09.2015.

David Foenkinos : Mislio sam da je 'Delikatnost' samo luda priča o ljubavi udovice i Šveđanina

Nikada nisam ovo očekivao. Uvijek je neobično saznanje da me čitaju u cijelom svijetu. Nikada ne čekam na uspjeh. Ponekad sam bio sretniji kada mi knjige nisu uspjele. Uspjeh mijenja mnogo toga, ali ne mislim o tome dok pišem. Slobodan sam u načinu na koji živim, važno je ostati iskren.
Najava • 08.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 6. - utorak

Festivalski utorak predstavit će Ognjena Spahića u razgovoru sa Seidom Serdarevićem, u 'Razotkrivanjima' gostuje Ernesto Mallo, a na tribini pod nazivom 'Dobro došli u pustinju postsocijalizma' sudjeluju Igor Štiks, Srećko Horvat, Ankica Čakardić i Andrej Nikolaidis...
Najava • 07.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 5.

Festivalski ponedjeljak predstavlja Claire-Louise Bennett u razgovoru s Dijanom Matković, u 'Razotkrivanjima' gostuje Sofi Oksanen, a na tribini pod nazivom 'Mikrokozmi kao jedina moguća literarna stvarnost' sudjeluju Ognjen Spahić, Kristian Novak i Andrej E. Skubic.
Najava • 06.09.2015.

Festival svjetske književnosti, dan 4. - nedjelja

Festivalska nedjelja u programu 'Pisac i njegov čitatelj' predstavit će Emmanuelle Pagano u razgovoru s Ursulom Burger Oesch, u 'Razotkrivanjima' gostuje Diego Marani, a na tribini 'Preživjeli smo komunizam' sudjeluju Sofi Oksanen, Julya Rabinowich i Slavenka Drakulić. Prikazat će se i finski film 'Čišćenje'.
Razgovor • 05.09.2015.

Sibila i Seid Serdarević : Postoji publika koja želi i voli čuti i vidjeti ozbiljne sadržaje

Sve dok neće postojati ozbiljni sponzori, ozbiljna podrška iz gospodarstva, dok se ne vidi koliko kultura znači, koliko ona može pridonijeti promociji gospodarstva, kolika je ta publika koju zanimaju neke drugačije stvari... ovakve festivale će biti teško održavati.
Najava • 03.09.2015.

Strani autori na Festivalu svjetske književnosti 2015.

Na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti domaćoj publici predstaviti će se i brojni inozemni gosti. Donosimo vam kratke bilješke o autorima i njihovim knjigama.
Najava • 04.09.2015.

Filmski program Festivala svjetske književnosti 2015.

Na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti očekuje vas zanimljiv filmski program. Prikazivat će se filmovi rađeni prema književnim djelima autora koji će sudjelovati na Festivalu.