Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Simić Bodrožić ×

Videoteka • 11.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 2. epizoda: Ivana Simić Bodrožić

Početkom prošle godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Večeras vam skrećemo pažnju na "epizodu" u kojoj je gostovala Ivana Simić Bodrožić.
Najava • 25.05.2012.

Simić Bodrožić, Sajko, Savičević Ivančević i Popović na Fontane Festivalu

Putopisna književnost je očito "in" i kod nas i u svijetu, jer je to tema i ovogodišnjeg Fontane Festivala koji se od 24. do 28. svibnja održava u njemačkom gradu Neuruppinu (80 km sjevernije od Berlina), rodnom mjestu Theodora Fontanea (njemačkog Flauberta). Za nas je posebno značajno to što na Fontane Festivalu ove godine gostuje i četvero hrvatskih autora: Ivana Simić Bodrožić, Ivana Sajko, Olja...
Kritika • 27.04.2012.

Ivana Simić Bodrožić : Prijelaz za divlje životinje

Knjiga je ova o sjećanju: onom kolektivnom i onom osobnom. Pjesnikinja ih do nepogrešivosti precizno pozicionira u prividnu binarnu opoziciju u kojoj je kolektivno sjećanje nepogrešivo i odnosi se na stvari koje su izvan naših tijela, dok je ono osobno "ispod granice mogućeg sjećanja u psihologiji"... i za koje nitko od nas niti zna, niti može znati je li stvarno ili je samo izmišljeno. Jer vraća se u...
Najava • 28.11.2011.

Ivana Simić Bodrožić na splitskoj Bookvici

Kako je Ivana Simić Bodrožić u javnosti je već poznata po tome da je spremna javno, bez dlake na jeziku progovoriti o škakljivim pitanjima, kao što su politika, kava s predsjednikom, predstavljanje hrvatske književnosti u inozemstvu... slično druženje s autoricom planira i Patricija Vodopija na splitskoj Bookvici.
Najava • 15.10.2010.

Ivana Simić Bodrožić predstavlja 'Hotel Zagorje' u Umagu

Mjesec hrvatske knjige u Umagu započinje promocijom jedne od najhvaljenijih i najčitanijih knjiga ove godine, romanom "Hotel Zagorje" Ivane Simić Bodrožić. Večer s vukovarsko-zagrebačkom spisateljicom započinje u 20.00 sati, u petak 15. listopada 2010. u Gradskoj knjižnici Umag.
Najava • 20.12.2005.

Pjesničko slavlje u Močvari!

U utorak, 20.12.2005., u 20 sati, poeziju kojom ćemo 2005. godinu nježno spremiti u ladicu čitat će (i repati) prekaljeni pjesnici i performeri: Simo Mraović, Ivica Prtenjača, Kemal Mujičić Artnam, Ivana Simić Bodrožić, te senzacionalni opakosentimentalni trojac Punk-rock Hrvati (što ga čine Grgić&Pavlov&Kunić)!