Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 19.01.2017.

Olja Savičević Ivančević gostuje u Bookvici

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo, gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica Olja Savičević Ivančević.
Najava • 27.10.2016.

Književna Bookvica : Ivica Ivanišević i Primavera

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak 27. listopada u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski autor Ivica Ivanišević, koji će tom prilikom premijerno predstaviti svoj novi roman 'Primavera'.
Najava • 13.10.2016.

Splitska književna Bookvica u društvu putopjesnikinje Maje Klarić

U drugoj ovosezonskoj Bookvici koja će se održati u četvrtak, 13. listopada u splitskom klubu Quasimodo voditeljica Patricija Vodopija ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić. Maja će prije svega predstaviti svoju najnoviju knjigu 'Vrijeme badema', u kojoj je zapisala dojmove s 880 km dugog putovanja na ruti Camino de Santiago.
Najava • 06.10.2016.

Novu sezonu Bookvice otvara 'Ustav Republike Hrvatske'

9. sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo započinje u četvrtak, 6. listopada predstavljanjem knjige, scenarija za hit-film književnika Ante Tomića i redatelja Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'. Uz autore, o knjizi će govoriti Ivica Ivanišević i Renato Baretić.
Najava • 12.05.2016.

Bookvica predstavlja zagrebački CeKaPe

U posljednjoj ovosezonskoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo gostuju predstavnici zagrebačkog Centra za kreativno pisanje (popularno zvanog CeKaPe): Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić. Bit će riječi o tečajevima kreativnog pisanja i potrebi 'učenja zanata', o mogućnostima probijanja novih, neafirmiranih autor(ic)a na književnu scenu...
Najava • 03.03.2016.

Liječenje poezijom - Rječilište na Bookvici

Na književni program Bookvica dolaze predstavnice i predstavnici splitske pjesničke platforme Rječilište, koji će tom prigodom predstaviti svoj drugi zbornik. Publiku očekuje večer puna dobre, raznovrsne, originalne suvremene poezije, protkane ugodnim razgovorom sa splitskim pjesnikinjama i pjesnicima.
Najava • 14.01.2016.

Bookvica predstavlja Ivicu Šodana

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici koja će se održati u četvrtak 14. siječnja u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski autor Ivica Šodan. Povod je gostovanju njegova posljednja objavljena knjiga, zbirka kratkih proza 'U ime oca', treći dio ciklusa 'psihodelično-halucinogenih opservacija drugog lica stvarnosti', u kojem nastavlja propitivati odnos mitskog i nestvarnog.