Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 06.10.2016.

Novu sezonu Bookvice otvara 'Ustav Republike Hrvatske'

9. sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo započinje u četvrtak, 6. listopada predstavljanjem knjige, scenarija za hit-film književnika Ante Tomića i redatelja Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'. Uz autore, o knjizi će govoriti Ivica Ivanišević i Renato Baretić.
Najava • 12.05.2016.

Bookvica predstavlja zagrebački CeKaPe

U posljednjoj ovosezonskoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo gostuju predstavnici zagrebačkog Centra za kreativno pisanje (popularno zvanog CeKaPe): Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić. Bit će riječi o tečajevima kreativnog pisanja i potrebi 'učenja zanata', o mogućnostima probijanja novih, neafirmiranih autor(ic)a na književnu scenu...
Najava • 05.05.2016.

Bookvica posvećena dječjoj književnosti

Na ovotjednoj književnoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo bit će riječi o književnosti za djecu i mlade. Na tribini će gostovati autorice i autori okupljeni oko nakladničke kuće Semafora: višestruko nagrađivana autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.
Najava • 14.04.2016.

Bookvica u društvu s Marinom Vujčić i Ivicom Ivaniševićem

Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija ugostit će autorski dvojac Marinu Vujčić i Ivicu Ivaniševića koji su nedavno objavili zajednički epistolarni roman 'Otpusno pismo'. Razgovarat će o zajedničkom pisanju, o igri i neizvjesnosti, o ljubavi i krizi srednjih godina, o složenim međuljudskim odnosima, o virtualnoj i paralelnoj stvarnosti te drugim zanimljivim temama.
Najava • 17.03.2016.

Na Bookvici gostuju Jasna Jasna Žmak i Goran Ferčec

Književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo u goste dovodi dvoje autora čije su knjige posljednjih mjeseci zadobile poprilično medijske pozornosti: Gorana Ferčeca, koji je u studenom prošle godine objavio hvaljenu zbirku eseja 'Priručnik za jučer' i Jasnu Jasnu Žmak, koja je otprilike u isto doba objavila svoj prvi roman / zbirku priča 'Moja ti'.
Najava • 17.12.2015.

Bookvica predstavlja riječku književnu scenu

Posljednja ovogodišnja Bookvica splitskoj će publici predstaviti riječke autorice i autore, Teu Tulić, Envera Krivca i Igora Beleša. U razgovoru s Patricijom Vodopijom njih će troje govoriti o svojim objavljenim i neobjavljenim radovima te čitati ulomke iz njih...
Najava • 05.11.2015.

Bookvica premijerno predstavlja novi roman Jurice Pavičića

U novom izdanju književnog programa Bookvica predstavit će se novi roman Jurice Pavičića 'Žena s drugog kata', priča o mladoj ženi koja služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva svekrve. O romanu će, uz autora, govoriti urednica Adriana Piteša i voditeljica Bookvice Patricija Vodopija.