Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 12.05.2016.

Bookvica predstavlja zagrebački CeKaPe

U posljednjoj ovosezonskoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo gostuju predstavnici zagrebačkog Centra za kreativno pisanje (popularno zvanog CeKaPe): Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić. Bit će riječi o tečajevima kreativnog pisanja i potrebi 'učenja zanata', o mogućnostima probijanja novih, neafirmiranih autor(ic)a na književnu scenu...
Najava • 05.05.2016.

Bookvica posvećena dječjoj književnosti

Na ovotjednoj književnoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo bit će riječi o književnosti za djecu i mlade. Na tribini će gostovati autorice i autori okupljeni oko nakladničke kuće Semafora: višestruko nagrađivana autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.
Najava • 14.04.2016.

Bookvica u društvu s Marinom Vujčić i Ivicom Ivaniševićem

Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija ugostit će autorski dvojac Marinu Vujčić i Ivicu Ivaniševića koji su nedavno objavili zajednički epistolarni roman 'Otpusno pismo'. Razgovarat će o zajedničkom pisanju, o igri i neizvjesnosti, o ljubavi i krizi srednjih godina, o složenim međuljudskim odnosima, o virtualnoj i paralelnoj stvarnosti te drugim zanimljivim temama.
Najava • 17.03.2016.

Na Bookvici gostuju Jasna Jasna Žmak i Goran Ferčec

Književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo u goste dovodi dvoje autora čije su knjige posljednjih mjeseci zadobile poprilično medijske pozornosti: Gorana Ferčeca, koji je u studenom prošle godine objavio hvaljenu zbirku eseja 'Priručnik za jučer' i Jasnu Jasnu Žmak, koja je otprilike u isto doba objavila svoj prvi roman / zbirku priča 'Moja ti'.
Najava • 10.03.2016.

Bookvica : Daria Keršić i Aleksandar Žiljak o domaćoj fantasy književnosti

Na književnom programu Bookvica koji se održava u splitskom klubu Quasimodo razgovarat će se o domaćoj fantasy književnosti. Svoje će poglede na taj književni žanr podijeliti mlada autorica Daria Keršić i već etablirani autor fantasy i SF proze Aleksandar Žiljak, koji će publici predstaviti svoje fantasy priče okupljene u nekoliko zbirki.
Najava • 12.11.2015.

Bookvica predstavlja splitske autore okupljene u skupinu Blade Runners

Književni program Bookvica ugostit će splitske autore okupljene u skupinu Blade Runners, koji su se specijalizirali za žanr kratkih SF priča. Publika će iz njihovih priča među ostalim saznati tko je 'Neprijatelj za stolom', kakav je to 'Život drugdje', što se događa 'Kad zastaje vrijeme' i kakav je doživljaj ljudi koji žive 'Usred kotača'.
Najava • 29.10.2015.

O vezama između glazbe i hrane : Zlatko Gall

Književna večer Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ugostit će poznatog splitskog pisca, novinara i glazbenog kritičara Zlatka Galla, koji će publici predstaviti svoju najnoviju knjigu u kojoj spaja i isprepleće svoja dva velika gušta: glazbu i gastronomiju.