Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 05.05.2016.

Bookvica posvećena dječjoj književnosti

Na ovotjednoj književnoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo bit će riječi o književnosti za djecu i mlade. Na tribini će gostovati autorice i autori okupljeni oko nakladničke kuće Semafora: višestruko nagrađivana autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.
Najava • 14.04.2016.

Bookvica u društvu s Marinom Vujčić i Ivicom Ivaniševićem

Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija ugostit će autorski dvojac Marinu Vujčić i Ivicu Ivaniševića koji su nedavno objavili zajednički epistolarni roman 'Otpusno pismo'. Razgovarat će o zajedničkom pisanju, o igri i neizvjesnosti, o ljubavi i krizi srednjih godina, o složenim međuljudskim odnosima, o virtualnoj i paralelnoj stvarnosti te drugim zanimljivim temama.
Najava • 17.03.2016.

Na Bookvici gostuju Jasna Jasna Žmak i Goran Ferčec

Književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo u goste dovodi dvoje autora čije su knjige posljednjih mjeseci zadobile poprilično medijske pozornosti: Gorana Ferčeca, koji je u studenom prošle godine objavio hvaljenu zbirku eseja 'Priručnik za jučer' i Jasnu Jasnu Žmak, koja je otprilike u isto doba objavila svoj prvi roman / zbirku priča 'Moja ti'.
Najava • 10.03.2016.

Bookvica : Daria Keršić i Aleksandar Žiljak o domaćoj fantasy književnosti

Na književnom programu Bookvica koji se održava u splitskom klubu Quasimodo razgovarat će se o domaćoj fantasy književnosti. Svoje će poglede na taj književni žanr podijeliti mlada autorica Daria Keršić i već etablirani autor fantasy i SF proze Aleksandar Žiljak, koji će publici predstaviti svoje fantasy priče okupljene u nekoliko zbirki.
Najava • 03.03.2016.

Liječenje poezijom - Rječilište na Bookvici

Na književni program Bookvica dolaze predstavnice i predstavnici splitske pjesničke platforme Rječilište, koji će tom prigodom predstaviti svoj drugi zbornik. Publiku očekuje večer puna dobre, raznovrsne, originalne suvremene poezije, protkane ugodnim razgovorom sa splitskim pjesnikinjama i pjesnicima.
Najava • 05.11.2015.

Bookvica premijerno predstavlja novi roman Jurice Pavičića

U novom izdanju književnog programa Bookvica predstavit će se novi roman Jurice Pavičića 'Žena s drugog kata', priča o mladoj ženi koja služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva svekrve. O romanu će, uz autora, govoriti urednica Adriana Piteša i voditeljica Bookvice Patricija Vodopija.
Najava • 22.10.2015.

Drago Hedl otvara novu sezonu književne Bookvice

8. sezonu književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ovog će četvrtka otvoriti ugledni osječki novinar i književnik Drago Hedl, koji će predstaviti svoje posljednje dvije knjige – napete, kompleksne krimiće. Pa iako neće otkriti posjetiteljima tajnu tko je ubojica, otkrit će im neke druge zanimljivosti.