Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 27.10.2016.

Književna Bookvica : Ivica Ivanišević i Primavera

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak 27. listopada u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski autor Ivica Ivanišević, koji će tom prilikom premijerno predstaviti svoj novi roman 'Primavera'.
Najava • 13.10.2016.

Splitska književna Bookvica u društvu putopjesnikinje Maje Klarić

U drugoj ovosezonskoj Bookvici koja će se održati u četvrtak, 13. listopada u splitskom klubu Quasimodo voditeljica Patricija Vodopija ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić. Maja će prije svega predstaviti svoju najnoviju knjigu 'Vrijeme badema', u kojoj je zapisala dojmove s 880 km dugog putovanja na ruti Camino de Santiago.
Najava • 06.10.2016.

Novu sezonu Bookvice otvara 'Ustav Republike Hrvatske'

9. sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo započinje u četvrtak, 6. listopada predstavljanjem knjige, scenarija za hit-film književnika Ante Tomića i redatelja Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'. Uz autore, o knjizi će govoriti Ivica Ivanišević i Renato Baretić.
Najava • 12.05.2016.

Bookvica predstavlja zagrebački CeKaPe

U posljednjoj ovosezonskoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo gostuju predstavnici zagrebačkog Centra za kreativno pisanje (popularno zvanog CeKaPe): Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić. Bit će riječi o tečajevima kreativnog pisanja i potrebi 'učenja zanata', o mogućnostima probijanja novih, neafirmiranih autor(ic)a na književnu scenu...
Najava • 05.05.2016.

Bookvica posvećena dječjoj književnosti

Na ovotjednoj književnoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo bit će riječi o književnosti za djecu i mlade. Na tribini će gostovati autorice i autori okupljeni oko nakladničke kuće Semafora: višestruko nagrađivana autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.
Najava • 04.02.2016.

Večer stripa u Bookvici II : Alem Ćurin

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica održat će se premijerno splitsko predstavljanje prvoga strip-romana kultnog splitskog ilustratora i pisca Alema Ćurina. Uz samoga autora, u razjašnjavanju misterija povezanih uz 'List vode' pomoći će izdavač Vladimir Šagadin te poklonici Ćurinova lika i djela Predrag Lucić i Boris Dežulović.
Najava • 17.12.2015.

Bookvica predstavlja riječku književnu scenu

Posljednja ovogodišnja Bookvica splitskoj će publici predstaviti riječke autorice i autore, Teu Tulić, Envera Krivca i Igora Beleša. U razgovoru s Patricijom Vodopijom njih će troje govoriti o svojim objavljenim i neobjavljenim radovima te čitati ulomke iz njih...