Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sa(n)jam knjige u Istri ×

Tema • 19.12.2017.

23. Sa(n)jam knjige u Istri: frankofona Pula

Kuriozitet Sajma činjenica je da se od samih početaka održava u secesijskoj palači u najstrožem centru Pule, okruženoj palmama, a iza debelih zidova vile crveni su tepisi, elegantne dvorane i saloni... Usprkos velikoj kvadraturi, mekom se rasvjetom ostvaruje komorno i intimno ozračje, u kakvom se polako brišu, svakim danom Sajma sve više, granice između organizatora, pisaca i posjetitelja, što rezultira...
Vijest • 11.12.2017.

Na Sajmu knjiga u Puli održan okrugli stol na temu 'Položaj i budućnost znanstveno-stručnog nakladništva'

Na ovogodišnjem 23. Sajmu knjige u Istri poseban dio prodajnog dijela posvećen je znanstvenoj i stručnoj knjizi, a na tom tragu održan je u pulskom Domu hrvatskih branitelja i okrugli stol o znanstveno-stručnom nakladništvu.
Vijest • 01.12.2017.

Svečano otvoren 23. Sa(n)jam knjige u Istri

Danas je u Puli svečano otvoren 23. Sa(n)jam knjige u Istri. Program otvorenja vodio je pulski glumac Vedran Živolić, koji je opisao Sajam duhovitim, djetinjim, pametnim i emocionalnim. 'Evo nas do odredišta, došli smo Sajmu. Sajmu koji shvaća koliko smo krhki, ali i koliko nas ranjivost uzdiže i u konačnici čini jačima i otpornijima'. U nastavku pročitajte kako su Sajam otvorili Magdalena Vodopija i Igor...
Najava • 01.12.2017.

Počinje fešta od libra, otvara se 23. Sa(n)jam knjige u Istri

Svečano otvorenje 23. festivala knjiga u autora Sa(n)jam knjige u Istri održat će se u petak 1. prosinca u Domu hrvatskih branitelja. Program će voditi mladi pulski glumac Vedran Živolić, a Sajam će otvoriti veliki autor Igor Mandić. Glazbenu podršku pružit će Darko Rundek i violinistica Isabel iz njegovog Cargo trija.
Vijest • 15.11.2017.

23. Sa(n)jam knjige u Istri - o intimi, hercegovačkoj kulturno-književnoj sceni i francuskoj i frankofonoj književnosti

Ovogodišnji, 23. Sa(n)jam knjige u Istri, održat će se u Domu hrvatskih branitelja od 1. do 10. prosinca 2017. godine. Obiman i slojevit program odvijat će se uz glavnu temu pod nazivom Intime, regionalni program Hercegovina čita i poseban program À propos.
Vijest • 14.12.2015.

10 'za vajk' prema izboru posjetitelja Sa(n)jam knjige u Istri

Nova nagrada pulskog sajma knjiga i autora 'Libar za vajk' u kojoj posjetitelji Sajma nominiraju jednu knjigu za koju smatraju da je za „vajk“, zauvijek, da bi mogla postati klasik, održala se prvi puta ove godine. Prema nominacijama proizašla je ova lista od deset najpopularnijih.
Vijest • 18.11.2015.

Akcija čitanja na javnim mjestima u Puli

Ususret 21. Sa(n)jam knjige u Istri, organizatori pulskog festivala knjiga i autora pokrenuli su akciju 'Pula čita'. Sajam je u gradske autobuse Pulaprometa postavio svojevrsne čitalačke otoke s knjigama, koji će građanima omogućiti da vrijeme do svog odredišta provedu čitajući.