Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.04.2019.

Svečana dodjela nagrada 'Ja sam pisac 2019.'

U sklopu manifestacije Noć knjige 2019., u srijedu, 17. travnja u 13 sati u Kulturnome centru Travno održat će se svečana dodjela nagrada literarnog natječaja za srednjoškolce 'Ja sam pisac'. U programu gostuje likovni umjetnik i književnik Tomislav Zagoda, a program vode učenice I. gimnazije Dora Hasanec i Andreja Jurasović.
Najava • 16.04.2019.

Kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić i književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovaraju u Booksi

U utorak, 16. travnja, u klubu Booksa će u književnom programu gostovati poznati pisac, kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić, s kojim će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovarati o njegovoj poetici proze, mediteranskoj antropologiji i društvenoj kritici.
Najava • 16.04.2019.

Fraktura u Splitu predstavlja novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića.

U utorak, 16. travnja 2019., s početkom 19 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica slobode 2, Split) nakladnička kuća Fraktura predstavit će novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića. Uz autora o knjizi će govoriti pisac Boris Dežulović i Seid Serdarević, urednik.
Najava • 14.04.2019.

Eric Kurlander, autor knjige 'Hitlerova čudovišta', gostuje u Filozofskom teatru HNK

Tema novoga Filozofskog teatra koji će se održati 14. travnja 2019. u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu su 'Hitlerova čudovišta: Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu', a gost je američki povjesničar i vrsni poznavatelj suvremene njemačke povijesti, Eric Kurlander.
Najava • 13.04.2019.

U Stihovnici Siska gostuju Davor Šalat i Lana Derkač Šalat

U subotu, 13. travnja u 19 sati u prostorima Matice hrvatske (Rimska 9, Sisak) održat će se još jedna 'Stihovnica Siska'. Glavni gosti večeri su ugledni pjesnički i spisateljski bračni par Davor Šalat i Lana Derkač Šalat.
Najava • 09.04.2019.

Promocija knjige 'Priče o samoći' Mire Gavrana

Mozaik knjiga i Društvo hrvatskih književnika organiziraju promociju knjige 'Priče o samoći' Mire Gavrana, koja će se održati u utorak 9. travnja 2019. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb).
Najava • 08.04.2019.

Kestutis Kasparavičius i 'leteće knjige' u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Bariloviću i Čakovcu

Litavski ilustrator dječjih knjiga Kęstutis Kasparavičius gostuje u Hrvatskoj gdje će sudjelovati u književnim susretima i radionicama ilustriranja koje će se osim u Zagrebu, održati u Bjelovaru, Karlovcu, Bariloviću i Čakovcu.