Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.11.2018.

24. Sa(n)jam knjige u Istri otvara afrički Nobelovac Wole Soyinka

Ovogodišnji, 24. Sa(n)jam knjige u Istri programski se posvećuje temi Sloboda. U Pulu dolaze Wole Soyinka, Peter Sloterdijk, Goran Stefanovski, Mirko Ilić, Javier Cercas Lars Svendsen, Ishay Landa, Eiríkur Örn Norðdahl, Vittorio Giardino i više stotina sudionika, domaćih i stranih autora, promotora i nakladnika.
Najava • 13.11.2018.

Bliži se INTERLIBER - 41. Međunarodni sajam knjiga i učila 13. - 18.11.2018.

Sajam knjiga Interliber 2018, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, i ujedno platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja... predstavit će ove godine više od 300 izlagača koji očekuju čak 130.000 zaljubljenika u knjigu.
Najava • 26.10.2018.

Zagrijavanje listopadsko: Kristić, Krištofić, Pintarić, Rudan

Idealna večer da saznate kako arhitektica Ena Katarina Kristić gradi roman, a dizajner&illustrator Bojan Krištofić manevrira između poezije&proze; kako se mitovi rehabilitiraju u pričama Ivane Pintarić, ZLE edukacijske rehabilitatorice i kako nas to razbija istarska čakavica u baladi na mahove Eveline Rudan pjesnikinje i sveučilišne profesorice.
Najava • 25.10.2018.

Novu sezonu književne Bookvice otvara Dorta Jagić

Nova, jedanaesta sezona književnog programa Bookvica započinje u četvrtak 25. listopada gostovanjem Dorte Jagić u splitskom klubu Quasimodo. Jedna je od najuglednijih i najomiljenijih domaćih pjesnikinja predstavit će svoju najnoviju knjigu 'Veće od kuće' ali i govoriti o onome što je pokreće te drugim zanimljivim temama.
Najava • 25.10.2018.

Predstavljanje knjige Gordane Majdak 'Dodir obnaženih misli'

Predstavljanje knjige Gordane Majdak 'Dodir obnaženih misli' održat će se 25. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U programu sudjeluju: Gordana Majdak, Milena Benini, Krešimir Maligec, Maja Šiprak, Darko Dautović, Juraj Šargač i Veselin Krstovski.
Najava • 23.10.2018.

Predstavljanje projekta Traditional children’s stories for a common future – TRACE

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će predstavljen projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom 'Traditional children’s stories for a common future – TRACE'. Projekt se provodi u suradnji s partnerima iz Hrvatske, Grčke, Latvije i Španjolske.
Najava • 22.10.2018.

Promocija romana 'Krletka od mora' Dinka Mihovilovića

Promocija romana 'Krletka od mora' autora Dinka Mihovilovića održat će se u ponedjeljak 22. listopada u knjižari Hoću Knjigu Megastore u Zagrebu. Uz autora, roman će predstaviti Dragica Dujmović-Markusi, Vladimir Cvetković Sever i Sandra Pocrnić Mlakar.