Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.05.2018.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz'

U ponedjeljak 28. svibnja 2018. u 19 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se predstavljanje nove knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz: Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici'.
Najava • 27.05.2018.

Filozofski teatar ugošćuje slavnu književnicu Hertu Müller

Filozofski teatar u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju, 27. svibnja ugošćuje slavnu književnicu Hertu Müller, dobitnicu Nobelove nagrade za književnosti 2009. godine koja se u svojim djelima i javnim istupima beskompromisno suprotstavlja svakoj dogmi i represiji.
Najava • 25.05.2018.

'Rasprodano' na Književnom petku - gosti Duško Ljuština i Ante Tomić

Peta tribina Književnog petka u 63. sezoni pod nazivom 'Rasprodano!', u kojoj će urednik i voditelj Nikola Petković razgovarati s Antom Tomićem i Duškom Ljuštinom, održat će se u petak, 25. svibnja Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Galerija Kupola), s početkom u 20 sati.
Najava • 25.05.2018.

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap održat će se u petak 25. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87. O knjižarima i knjižarama koje su bile centri knjiške kulture i okupljališta zagrebačkih intelektualaca govorit će Čedomir Višnjić, Dubravka Petek i Sanja Petrušić Goldstein.
Najava • 24.05.2018.

Ružica Aščić i Andrija Škare gostuju u Knjižnici Vjekoslava Majera u zagrebačkom Zapruđu

U četvrtak, 24. svibnja u 18:30 sati, u Knjižnici Vjekoslava Majera gostuju mladi književnici Ružica Aščić i Andrija Škare. Tom će prilikom Ružica Aščić predstaviti svoju nagrađenu knjigu 'Dobri dani nasilja', dok će Andrija Škare govoriti o svojoj najnovijoj knjizi 'Društvene igre'.
Najava • 21.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Naša stara vjera' akademika Radoslava Katičića u Splitu

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu i nakladnička kuća Ibis grafika organiziraju predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera'. Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 18 sati u Velikoj dvorani Zavoda HAZU u Splitu.
Najava • 21.05.2018.

Panel diskusije na Zagreb Book Festivalu 2018. : Raspored

Četvrto izdanje Zagreb Book Festivala bavi se temom #Selfie kulture, odnosno utjecaja koji moderna tehnologija ima na društveno-politička, ekonomska, intimna i identitetska pitanja, kao i na samu umjetnost. Neka od otvorenih pitanja pokušat će se rasvijetliti s raznih gledišta u razgovorima i panelima s ovogodišnjim gostima.