Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 23.01.2020.

Tribina O Simone de Beauvoir: 70 godina nakon Drugog spola

Tribina 'O Simone de Beauvoir - 70 godina nakon Drugog spola' održat će se u četvrtak, 23. siječnja u Kulturno informativnom centru u Zagrebu. Razgovarat će nezavisna teoretičarka Marija Ott Franolić i filozofkinja, feministkinja i stručnjakinja za djelo Simone de Beauvoir s Filozofskog fakulteta u Ljubljani, Eva Bahovec.
Najava • 23.01.2020.

Predavanje i predstavljanje knjige Andrije Mutnjakovića 'Imperator Diokletianus Dalmata'

Predavanje i predstavljanje knjige akademika i arhitekta Andrije Mutnjakovića 'Imperator Diokletianus Dalmata: Veliki rimski graditelj' održat će se u četvrtak 23. siječnja u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. Knjiga o Dioklecijanovom životu i djelu obuhvaća dokumentiranu sintezu njegova porijekla i graditeljskog opusa.
Najava • 21.01.2020.

Sandorfov Mini Maraton - dobitnici Nagrade Europske unije za književnost

Sandorfov Mini Maraton - dobitnici Nagrade Europske unije za književnost održat će se 21.-22. siječnja u književnom klubu Booksa u Zagrebu. Svoje će knjige predstaviti Antonis Georgiu, Nenad Joldeski, Kalin Terzijski, a bit će razgovora i o knjigama Antónia Loba Antunesa i Miguela Reala.
Najava • 17.01.2020.

Predstavljanje zbirke priča Lafcadija Hearna 'Miris japanskog kada'

Predstavljanje zbirke priča Lafcadija Hearna 'Miris japanskog kada' te otvorenje izložbe ilustracija načinjenih za ovo izdanje, održat će se u petak 17. siječnja u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditeljica Sanja Lovrenčić, likovna umjetnica Iva Valentić i urednica Lukrecia Ana Lovrić.
Najava • 16.01.2020.

Bookvica predstavlja novu knjigu Borisa Dežulovića 'Summa atheologiae'

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici održat će se predstavljanje nove knjige Borisa Dežulovića 'Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg'. Knjigu će uz autora predstaviti Ivica Ivanišević i Viktor Ivančić, a razgovarat će se i o povezanim temama vjere i ateizma, crkve i države, kritike i negacije, tolerancije i licemjerja, slobode i autoriteta…
Najava • 19.12.2019.

Margareta Peršić pripovijeda priče za odrasle i djecu školskog uzrasta

U zagrebačkoj Knjižnici Vjekoslava Majera gostuje Margareta Peršić, likovna umjetnica, kreatorica lutaka, slikarica, autorica instalacija i ilustracija, spisateljica, žonglerka, pripovjedačica... U snovitom i bajkovitom interijeru koji je kreirala izložbom svojih lutaka Margareta Peršić će pripovijedati priče za odrasle i djecu školskog uzrasta.
Najava • 17.12.2019.

Britanski povjesničar Richard Mills predstavlja knjigu 'Nogomet i politika u Jugoslaviji'

Britanski povjesničar Richard Mills, autor knjige 'Nogomet i politika u Jugoslaviji: Sport, nacionalizam i država', 17. prosinca 2019. gostuje u Zagrebu. Predstavljanje knjige održat će se u 18 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore. Promociju će moderirati novinar i kolumnist Branimir Pofuk, a uz autora, Richarda Millsa, o knjizi će govoriti i kolumnist Aleksandar Holiga.