Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.04.2019.

Uskoro 12. Monte Librić - festival dječje knjige i autora - na temu Volim grad

Festival dječje knjige Monte Librić ove će se godine održati od 8. do 14. travnja 2019. u pulskoj Zajednici Talijana Pula – Circolu. U sedam festivalskih dana publici će predstaviti bogat program, ali i više od 2000 recentnih naslova za djecu po sniženim sajamskim cijenama.
Najava • 23.03.2019.

Predstavljanje slikovnice 'Uhvati mi plavog medu' Silvije Šesto

Predstavljanje slikovnice 'Uhvati mi plavog medu' Silvije Šesto održat će se u subotu, 23. ožujka u zagrebačkoj knjižari Bookara. Uz autoricu, knjigu će predstaviti ilustratorica Vanda Čižmek, dobitnica brojnih nagrada i priznanja na području dječje ilustracije i Saša Krnic, u ime izdavača Ibis grafike.
Najava • 23.03.2019.

Likovna radionica Manuela Šumberca, autora slikovnice 'Potraga'

Ne propustite razigrati maštu svojih mališana potragom za najzabavnijom likovnom radionicom u gradu! Autor slikovnice 'Potraga', Manuel Šumberac, pokazat će vam kako nacrtati psa i otkriti kako je on nacrtao prijateljstvo. Radionica će se održati u subotu, 23. ožujka u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu.
Najava • 21.03.2019.

Književna tribina Autor Vs. Autor: Toni Sala i Gordan Nuhanović

Na petoj u nizu tribina u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana' suočit će se katalonski pisac Toni Sala, autor romana 'Dječaci' i hrvatski književnik Gordan Nuhanović. Dvojica će pisaca progovoriti o književnosti, položaju pisca u Hrvatskoj i Kataloniji te o identitetu, alijenaciji i nasilju.
Najava • 21.03.2019.

Književna senzibilizacija: Djeca na izbjegličkom putu

8. susret Književne senzibilizacije s temom 'Djeca na izbjegličkom putu', održat će se u četvrtak 21. ožujka u zagrebačkoj Knjižnici Dugave. Mladi recenzenti (učenici) knjižnice Dugave predstavit će knjige, a u razgovoru će, u ulozi Žive knjige, sudjelovati i tražiteljica azila Nebal Alhallak iz Sirije. Moderatorica i voditeljica projekta je Ksenija Banović.
Najava • 14.03.2019.

Splitska Bookvica predstavlja Književnu grupu 90+

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica publici će se predstaviti četvero (od ukupno šest) mladih autora – Lara Mitraković, Martin Majcenović, Josip Razum i Vigor Vukotić – pripadnika Književne grupe 90+ čiji su pjesnički i prozni radovi sabrani u knjizi 'Netko podvikne, djeca odrastu'.
Najava • 13.03.2019.

Tribina Tragom prijevoda: Simona Delić i Koraljka Crnković

Na tribini Tragom prijevoda gostuju dvije vrsne prevoditeljice Simona Delić i Koraljka Crnković koje će iz prevodilačke perspektive predstaviti dva iznimno zanimljiva teksta, romane Luisa Leantea 'Vidiš koliko te volim' i Emiliosa Solomua 'Dnevnik jedne nevjere'. Tribinu moderira Anda Bukvić Pažin.