Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 11.12.2019.

Gosti 69. Poezije u dvorištu: Siniša Matasović i Željko Buklijaš

Program Poezija u dvorištu ugostit će dvojicu pjesnika koji čuvaju važna mjesta poezije: Željka Buklijaša, voditelja udruge i kultne tribine Jutro poezije i Sinišu Matasovića, autora, urednika, organizatora i voditelja sisačke pjesničke tribine Stihovnica. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 10.12.2019.

Češka spisateljica Bianca Bellová predstavlja roman 'Jezero'

Razgovor s nagrađivanom češkom spisateljicom Biancom Bellovom održat će se povodom hrvatskog izdanja romana 'Jezero' (Nagrada EU za književnost, 2017), u utorak 10. prosinca u zagrebačkoj Booksi. Tematski je riječ o bajkovitom, zapravo mitskom, simboličkom tretiranju priče o kojoj će razgovor voditi novinar i pisac Srđan Sandić uz prijevod Alena Novosada.
Najava • 09.12.2019.

Predstavljanje dnevnika Zdravka Malića: 'Stazom pored druma" i 'Noć bez sna'

Predstavljanje dnevnika najvažnijeg hrvatskog polonista, profesora, prevoditelja, pjesnika, antologičara, urednika i dijarista Zdravka Malića (1933-1997), održat će se u ponedjeljak 9. prosinca u dvorani HKD Napredak u Zagrebu. O dnevniku će govoriti Đurđica Čilić Škeljo, Miljenko Jergović, Dalibor Blažina i Josip Pandurić.
Najava • 09.12.2019.

Književna senzibilizacija: Predstavljenje romana 'La Superba', uz popratni razgovor o pravima migranata

Na tribini Književne senzibilizacije, u ponedjeljak 9. prosinca u 18,30 sati, bit će predstavljeno hrvatsko izdanje hvaljenog i nagrađivanog romana nizozemskog pisca Ilje Leonarda Pfeijffera 'La Superb', uz popratni razgovor o pravima migranata povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.
Najava • 07.12.2019.

Predstavljanje knjige izabranih pjesama portugalskog pjesnika Joãa Luísa Barreta Guimarãesa

Predstavljanje knjige izabranih pjesama portugalskog pjesnika Joãa Luísa Barreta Guimarãesa 'Vrijeme teče kroz slogove' održat će se u subotu 7. prosinca u zagrebačkom Cafeu u dvorištu. Uz autora sudjeluju i prevoditeljica Tanja Tarbuk, Marko Pogačar i Tomica Bajsić.
Najava • 04.12.2019.

Predstavljanje knjige 'Izazovi i umijeća učenja i poučavanja' Marijane Češi i Đurđice Ivančić

Predstavljanje knjige 'Izazovi i umijeća učenja i poučavanja' autorica Marijane Češi i Đurđice Ivančić održat će se u srijedu, 4. prosinca u Europskom domu u Zagrebu. Knjiga je vrstan pregled teorijskih spoznaja, hrvatskih i svjetskih, u interdisciplinarnom području koje obuhvaća poglavito kroatistiku, glotodidaktiku, odgojno-obrazovne znanosti.
Najava • 03.12.2019.

V.B.Z. organizira promociju knjige 'Stakleni grad' Borisa Veličana, uz predavanje

Veličan je, uz homagge Željku Malnaru i pedesetoj godišnjici putovanja iz kojeg je nastala pustolovna Biblija naraštaja 'Potraga za Staklenim gradom', napisao jedinstvenu zbirku putopisa i ljudopisa, nepatvorenih opisa prirode, društva i, što je najvažnije, autentičnih živih malih velikih ljudi sa svih strana svijeta.