Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.09.2018.

Razgovor povodom Međunarodnog dana prevoditelja

O poziciji prevoditeljica u Njemačkoj i u Hrvatskoj razgovarat će prevoditeljice Alida Bremer i Željka Gorički, a o ulozi originalnog autora u procesu prevođenja i važnosti prijevoda hrvatske književnosti na stranim tržištima i na međunarodnoj književnoj sceni govorit će pisci Damir Karakaš i Edo Popović.
Najava • 27.09.2018.

U Zadru počinje šesto izdanje festivala KaLibar bestiVal

Šesto izdanje festivala KaLibar bestiVal održat će se od 27. do 29. rujna u u Zadru. U programu festivala gostuju Miljenko Jergović, Tanja Mravak, Nikola Leskovar, Lidija Deduš, Tanja Stupar–Trifunović, Martina Vidaić... a poseban dio programa posvećen je sjećanju na Predraga Lucića. Festival se otvara izložbom ilustracija 'Strašne žene'.
Najava • 25.09.2018.

Promocija knjige 'Kartografije identiteta' Lane Molvarec

Promocija knjige 'Kartografije identiteta' Lane Molvarec održat će se 25. rujna u zagrebačkom Cafeu u dvorištu. O knjizi će govoriti Maša Kolanović, Stipe Grgas, Lana Molvarec i Branko Čegec.
Najava • 25.09.2018.

Tribina Paralelni svjetovi: 1968. - 2018.: Realno traženje (ne)mogućeg

Tribina Paralelni svjetovi posvećena je 50-godišnjici studentske pobune 1968. i promišljanju o uzrocima i posljedicama 'godine koja je promijenila svijet'. Što je danas ostalo od poznate pariške parole: 'Budimo realni - tražimo nemoguće?' saznajte u utorak, 25. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 25.09.2018.

Gruzijski književnik Aka Morchiladze gostuje u Zagrebu

Gruzijski književnik Aka Morchiladze gostuje 25. i 26. rujna u Zagrebu gdje će predstaviti svoj roman 'Putovanje u Karabah'. Predstavljanje knjige održat će se u utorak, 25. rujna u zagrebačkom Vinyl baru, a već sutradan Aka Morchiladze će se suočiti s hrvatskim kolegom Gordanom Nuhanovićem na tribini Autor protiv autora u Booksi.
Najava • 22.09.2018.

Predstavljanje zbornika Književne grupe 90+ 'Netko podvikne, djeca odrastu'

Predstavljanje zbornika Književne grupe 90+ 'Netko podvikne, djeca odrastu' održat će se u subotu 22. rujna u zagrebačkome Kinu Grič. S članovima književne grupe Lanom Bojanić, Martinom Majcenovićem, Larom Mitraković, Emom Pavlović, Josipom Razumom i Vigorom Vukotićem razgovarat će urednik Seid Serdarević.
Najava • 20.09.2018.

Večer irske poezije i glazbe u društvu Bartholomewa Ryana

Hrvatski PEN centar i Booksa pozivaju vas na večer irske poezije i glazbe u društvu Bartholomewa Ryana, irskog pisca, filozofa i glazbenika koji predaje na sveučilištu u Lisabonu i prvi je gost književne rezidencije Hrvatskog P.E.N. centra.