Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.11.2018.

24. Sa(n)jam knjige u Istri otvara afrički Nobelovac Wole Soyinka

Ovogodišnji, 24. Sa(n)jam knjige u Istri programski se posvećuje temi Sloboda. U Pulu dolaze Wole Soyinka, Peter Sloterdijk, Goran Stefanovski, Mirko Ilić, Javier Cercas Lars Svendsen, Ishay Landa, Eiríkur Örn Norðdahl, Vittorio Giardino i više stotina sudionika, domaćih i stranih autora, promotora i nakladnika.
Najava • 13.11.2018.

Bliži se INTERLIBER - 41. Međunarodni sajam knjiga i učila 13. - 18.11.2018.

Sajam knjiga Interliber 2018, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, i ujedno platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja... predstavit će ove godine više od 300 izlagača koji očekuju čak 130.000 zaljubljenika u knjigu.
Najava • 23.10.2018.

Predstavljanje romana 'Muškarac u žutom kaputu' Ludwiga Bauera

Predstavljanje romana "Muškarac u žutom kaputu' Ludwiga Bauera održat će se u utorak, 23. listopada u Kinu Europa u Zagrebu. O romanu koji propituje prirodu čovjeka, njegove ovisnosti, mane i strahove, govorit će Lidija Dujić, Boris Beck, Seid Serdarević i autor..
Najava • 23.10.2018.

Predstavljanje projekta Traditional children’s stories for a common future – TRACE

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će predstavljen projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom 'Traditional children’s stories for a common future – TRACE'. Projekt se provodi u suradnji s partnerima iz Hrvatske, Grčke, Latvije i Španjolske.
Najava • 23.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Vatra i smrt - Spaljivanje u arheologiji i antropologiji'

Predstavljanje knjige 'Vatra i smrt : Spaljivanje u arheologiji i antropologiji' autorica Petre Rajić Šikanjić i Zrinke Premužić održat će se u utorak 23. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autorice o knjizi će govoriti Željka Bedić, Daria Ložnjak Dizdar i Anđa Raić.
Najava • 17.10.2018.

Predstavljanja knjige Ivice Pezelja 'Vatreni u Rusiji'

Predstavljanje knjige Ivice Pezelja 'Vatreni u Rusiji: Od nacionalne traume do viceprvaka i miljenika svijeta' održat će se u srijedu 17. listopada u zagrebačkom Bulldogu, uz sudjelovanje najvećih hrvatskih nogometnih zvijezda, trenera, ljudi od nogometa te autora, suradnika, sportskih novinara...
Najava • 16.10.2018.

Medicinska naklada predstavlja monografiju 'Dunav Rendić' autora Gorana Grubišića

Medicinska naklada organizira predstavljanje monografije 'Dunav Rendić', autora Gorana Grubišića, u utorak 16. listopada 2018. godine, u 18 sati u Zagrebu u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora i u petak 19. listopada 2018. u 18 sati u Splitu u Velikoj dvorani Zavoda HAZU (Palača Milesi).