Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.10.2019.

Razgovor s autorom: Donal Ryan

Nova sezona književne Europee započinje od Irske, gostovanjem nagrađivanog autora Donala Ryana, koji će predstaviti svoje romane 'Metalno srce' i 'S prosincem' koji prate zbivanja u istoj ruralnoj zajednici u Irskoj u razmaku od jednog desetljeća usredotočujući se na učinak ekonomske situacije na njihove protagoniste.
Najava • 12.10.2019.

Predstavljanje zbornika kratkih priča 'Autorske bure'

Zbornik kratkih priča, 'Autorske bure', nastao u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, bit će predstavljen u subotu, 12.10. na neobičnoj lokaciji, posve neočekivanoj za književno događanje – Riječkoj ribarnici. U Autorskim burama sudjelovali su regionalni pisci i spisateljice, stvorivši kratke prozne tekstove inspirirane lokacijama diljem Kvarnera.
Najava • 12.10.2019.

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno'

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno' autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić održat će se u subotu 12. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autore predstaviti prof. dr. sc. Ivo Žanić i prof. emeritus dr. sc. Damir Kalogjera.
Najava • 11.10.2019.

Predstavljanje knjige "Kolende. Transkripcija i studije" Mata Zamagne

Predstavljanje rukopisne zbirke kolendi Mata Zamagne iz 1817., 1818. i 1819. godine, objavljene u izdanju Dubrovačkih knjižnica, autorica Jelene Obradović Mojaš i Ivane Lovrić Jović, održat će se u petak 11. listopada u 19 sati u Galerija Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
Najava • 10.10.2019.

Na tribini Kul u gradu gostuje Maša Kolanović

Na tribini Kul u gradu u zagrebačkoj Knjižari Ljevak gostuje Maša Kolanović, autorica zbirke priča 'Poštovani kukci i druge jezive priče'.S autoricom će o knjizi koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine, razgovarati Ivana Bodrožić.
Najava • 07.10.2019.

Susret izraelskih i hrvatskih pjesnika

Susret izraelskih i hrvatskih pjesnika na kojem će gostovati Eran Tzelgov, Hilà Lahav, Sigal Ben-Yair i Tziona Shamay, održat će se u ponedjeljak 7. listopada u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Izraelskim pjesnicima će se pridružiti Dorta Jagić i Sibila Petlevski. Susret moderira Tomica Bajsić.
Najava • 04.10.2019.

Predstavljanje udžbenika hrvatske kulture i društva 'Hrvatska na drugi pogled'

Predstavljanje udžbenika hrvatske kulture i društva 'Hrvatska na drugi pogled', urednice Sande Lucije Udier održat će se u petak 4. listopada u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu. O knjizi će govoriti recenzenti Leszek Małczak i Tvrtko Jakovina, voditeljica Croaticuma Milvia Gulešić Machata, izdavač Damir Agičić i urednica Sanda Lucija Udier.