Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.12.2019.

Naklada OceanMore predstavlja knjigu 'Zapisi iz Stranice Gornje' Ljiljane Đorđević i Ede Popovića

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. s početkom u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Naklada OceanMore predstavit će knjigu 'Zapisi iz Stranice Gornje' Ljiljane Đorđević i Ede Popovića.
Najava • 13.12.2019.

Bugarske pjesnikinje Roza Bojanova i Mina Krsteva u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) u suradnji s partnerom Burgaskim društvom pisaca organizira razmjenu pisaca s Bugarskom. Ove godine u Zagrebu gostuju dvije bugarske spisateljice, Roza Bojanova i Mina Krsteva, koje će se predstaviti svojim pjesmama u prijevodu Ksenije Banović.
Najava • 13.12.2019.

Književni petak: Pisati o nogometu – objasniti svijet?

O nogometu, pisanju o nogometu i o tome kako napisano utječe na našu percepciju govore Dražen Lalić, sociolog i autor knjiga 'Nogomet i politika te 'Torcida: Pogled iznutra', Aleksandar Holiga, agilni sportski novinar i autor knjige 'Nogomet narodu' te Neven Svilar, pisac, književni kritičar i nogometni fanatik. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 13.12.2019.

Orhan Pamuk u Puli premijerno predstavlja svoju knjigu 'Istanbul na fotografijama'

VAŽNO: Na žalost, zbog izvanrednih i ozbiljnih obiteljskih problema, Orhan Pamuk, poznati turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, spriječen je doći u Pulu!
Najava • 13.12.2019.

Mala adventska knjižara : Utopli blagdane dobrom knjigom

U petak, 13. prosinca svoja vrata otvara Mala adventska knjižara smještena u prostoru zagrebačkog Kulturno informativnog centra (KIC), u Preradovićevoj ulici. Mala adventska knjižara od 13. do 24. prosinca osim mogućnosti kupnje knjiga po povoljnijim cijenama, u srce zagrebačkog adventa donosi posebno osmišljen književno-knjižni program.
Najava • 11.12.2019.

Manfred Spitzer predstavlja knjigu 'Usamljenost – Neprepoznata bolest'

Ugledni njemački neuroznanstvenik i psihijatar Manfred Spitzer, autor svjetskog hita 'Digitalna demencija', predstavit će u Novinarskom domu u Zagrebu svoju novu knjigu 'Usamljenost: Neprepoznata bolest', u kojoj opisuje kakav utjecaj usamljenost ima na zdravlje, tijelo i dušu pogođenih.
Najava • 11.12.2019.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača'

Predstavljanje nove knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača', fikcionalizirane biografije antičkog pripovjedača Ezopa, održat će se u srijedu, 11. prosinca u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Jadranka Brnčić, Grozdana Cvitan i Eugenia Ehgartner.