Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.05.2018.

Pjesnikinja Mateja Jurčević gostuje na tribini 'Poezija na živo'

U utorak, 22. svibnja u 19 sati u Booksinom književnom programu, na tribini 'Poezija na živo' gostovat će mlada nagrađivana pjesnikinja Mateja Jurčević. je rukopisom 'Paranoja' osvojila nagradu Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. S urednikom Ivicom Prtenjačom doradila je nagrađeni rukopis i 2017. objavila zbirku 'Bijela vrata'.
Najava • 21.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Naša stara vjera' akademika Radoslava Katičića u Splitu

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu i nakladnička kuća Ibis grafika organiziraju predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera'. Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 18 sati u Velikoj dvorani Zavoda HAZU u Splitu.
Najava • 21.05.2018.

Zagreb Book Festival donosi temu Selfie kultura: Mit i stvarnost

Zagreb Book Festival (ZBF) će u ponedjeljak, 21. svibnja po četvrti put otvoriti vrata Muzeja za umjetnost i obrt kako bi ljubiteljima knjiga tijekom sedmodnevnog trajanja festivala ponudio bogat program u sklopu kojeg će gostovati renomirana imena domaće i strane književne scene - sve u fokusu ovogodišnje teme #Selfie kultura: Mit i stvarnost.
Najava • 20.05.2018.

Nagrađivana engleska književnica Julia Donaldson, kreatorica Grubzona, gostuje u Zagrebu

U sklopu boravka Julije Donaldson u Zagrebu, Ibis grafika u suradnji sa zagrebačkom knjižarom Bookara organizira druženje s autoricom te potpisivanje knjiga 20. svibnja, a dan kasnije, 21. svibnja, na Zagreb Book Festivalu,održat će se točka Grubzon i prijatelji, u kojemu sudjeluju Julia i Malcolm Donaldson.
Najava • 19.05.2018.

Projekt Ilica: Q’ART: Knjižare i knjižari 80-tih, nove tendencije

Pozivamo vas na razgovor i druženje koje će se održati u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87, u okviru projekta Ilica: Q’ART. Nives Tomašević će govoriti o Znanstvenoj knjižari na Cvjetnome trgu u Zagrebu a Nenad Bartolčić, Saša Drach i Ivica Buljan o knjižari Moderna vremena koja 80-tih godina donosi nove tendencije u knjižarstvo i prezentaciju knjige te uskoro postaje kultna knjižara.
Najava • 16.05.2018.

Svečana dodjela V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine

Svečana dodjela i proglašenje pobjednika V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine održat će se u sklopu 11. riječkog sajma knjiga i festivala autora - vRIsak, u srijedu 16. svibnja u Guvernerovoj palači u Rijeci, uz glazbene goste White on White.
Najava • 16.05.2018.

Svjetski poznati povjesničar Neal Ascherson gostuje u Hrvatskoj

Glasoviti škotski povjesničar i novinar Neal Ascherson gostuje u Zagrebu, Rijeci i Malom Lošinju gdje će predstaviti svoju iznimno hvaljenu i nagrađivanu knjigu 'Crno more', u kojoj ispisuje povijest jednoga od najzanimljivijih i najturbulentnijih prostora europske povijesti.