Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.09.2018.

Rujan u znaku 6. Festivala svjetske književnosti - u Zagrebu i Splitu gostuju brojni nagrađivani autori

Šesti Festival svjetske književnosti će od 2. do 8. rujna u Zagrebu (i Splitu) ugostiti neke od najznačajnijih svjetskih autora među kojima poljsku književnicu i ovogodišnju dobitnicu nagrade Man Booker International Olgu Tokarczuk, još jednog dobitnika ove nagrade, izraelskog pisca Davida Grossmana, kao i dobitnika nagrade Man Booker, Richarda Flanagana.
Najava • 26.08.2018.

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a u dvorcu Stara Sušica

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna 2018. u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru. Ove godine možete upisati radionicu kratke priče, proze, poezije ili radionicu 'U potrazi za glasom'.
Najava • 14.07.2018.

Ljeto u MSU: Čita i o pisanju zbori - Suzana Matić

Na književnoj večeri koja se održava u sklopu Ljeta u MSU, u subotu 14. srpnja gostuje Suzana Matić. Voditelj, Adrija Škare s autoricom će razgovarati 'o poeziji, prozi, tom pumpajućem srcu, ali i o horoskopu, arhitekturi i CD plejeru koji vrti jednu te istu pjesmu'...
Najava • 10.07.2018.

CeKaTe knjižni klub: Darija Žilić, Romana Brolih i Ana Brnardić

U sklopu Knjižnog kluba u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i Udruge Nova stranica Zagreb u utorak, 10. srpnja u galeriji Modulor održat će se književno-poetska večer na kojoj će gostovati pjesnikinje Darija Žilić, Romana Brolih i Ana Brnardić.
Najava • 08.07.2018.

Deset sati smaranja: Četrdeset hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju

I ove se godine u zagrebačkom Art parku održava književno-performerski projekt 'Deset sati smaranja' na kojem će četrdeset generacijski različitih pjesnika i prozaika naizmjence čitati punih deset sati bez stanke i predaha!Četrdeset suvremenih hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju donosi svoje priče i pjesme u park.
Najava • 02.07.2018.

7. festival Stih u regiji (SUR) 2018.

Sedmo izdanje festivala Stih u regiji (SUR) održat će se od 2. do 4. srpnja 2018. u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i u Dvoru Veliki Tabor. Uz SUR-ova čitanja i glazbu održat će se i predstavljanje antologije novijega katalonskog pjesništva 'Riječi za jedan lapidarij'.
Najava • 01.07.2018.

7. festival Miroslav Krleža

Ovogodišnji Festival Miroslav Krleža posvećen je 125. obljetnici rođenja po mnogima najvećeg hrvatskog književnika 20. stoljeća, a održava se od 1. do 7. srpnja u Zagrebu. Uz predstave i scenska događanja, festival donosi i popratni program u okviru kojega će biti objavljeni i pretisci Krležinih knjiga iz 1918. godine.