Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.04.2019.

Uskoro 12. Monte Librić - festival dječje knjige i autora - na temu Volim grad

Festival dječje knjige Monte Librić ove će se godine održati od 8. do 14. travnja 2019. u pulskoj Zajednici Talijana Pula – Circolu. U sedam festivalskih dana publici će predstaviti bogat program, ali i više od 2000 recentnih naslova za djecu po sniženim sajamskim cijenama.
Najava • 08.04.2019.

Kestutis Kasparavičius i 'leteće knjige' u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Bariloviću i Čakovcu

Litavski ilustrator dječjih knjiga Kęstutis Kasparavičius gostuje u Hrvatskoj gdje će sudjelovati u književnim susretima i radionicama ilustriranja koje će se osim u Zagrebu, održati u Bjelovaru, Karlovcu, Bariloviću i Čakovcu, a namijenjene su učenicima osnovnih škola i knjižnica koje sudjeluju u međunarodnom projektu 'Naša mala knjižnica'.
Najava • 23.03.2019.

Predstavljanje slikovnice 'Uhvati mi plavog medu' Silvije Šesto

Predstavljanje slikovnice 'Uhvati mi plavog medu' Silvije Šesto održat će se u subotu, 23. ožujka u zagrebačkoj knjižari Bookara. Uz autoricu, knjigu će predstaviti ilustratorica Vanda Čižmek, dobitnica brojnih nagrada i priznanja na području dječje ilustracije i Saša Krnic, u ime izdavača Ibis grafike.
Najava • 23.03.2019.

Likovna radionica Manuela Šumberca, autora slikovnice 'Potraga'

Ne propustite razigrati maštu svojih mališana potragom za najzabavnijom likovnom radionicom u gradu! Autor slikovnice 'Potraga', Manuel Šumberac, pokazat će vam kako nacrtati psa i otkriti kako je on nacrtao prijateljstvo. Radionica će se održati u subotu, 23. ožujka u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu.
Najava • 21.03.2019.

Književna tribina Autor Vs. Autor: Toni Sala i Gordan Nuhanović

Na petoj u nizu tribina u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana' suočit će se katalonski pisac Toni Sala, autor romana 'Dječaci' i hrvatski književnik Gordan Nuhanović. Dvojica će pisaca progovoriti o književnosti, položaju pisca u Hrvatskoj i Kataloniji te o identitetu, alijenaciji i nasilju.
Najava • 19.03.2019.

Počinje 12-ti plus 1 Festival pričanja priča Pričigin u Splitu

Dvanaesti + jedan festival pričanja priča 'Pričigin' - svetkovina pripovijednja, slušanja i dobre volje održat će se u Splitu od 19. - 23. ožujka 2019. godine. I ove je godine pripremljen bogat program, nastupaju poznati pripovjedači s dosad neispričanim pričama, a neće nedostajati ni novih lica.
Najava • 14.03.2019.

Tribina 'Književnost i ekologija' o umjetnicima koji su tražili sklad s prirodom kao domom

Hrvatski PEN organizira tribinu 'Književnost i ekologija' koja će se održati u petak, 15. ožujka 2019. u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb). Tom će prilikom poznati pisac i hodač Edo Popović predstaviti svoju novu knjigu 'Čovjek i planina: kratku uvod u sjeverni Velebit'.