Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.11.2019.

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović održat će se u utorak, 26. studenog u Atriju Muzeja Mimara u Zagrebu. Riječ je o prvom sustavnom pregledu hrvatske grafike u sklopu kojeg će biti predstavljena relevantna tradicija i suvremena produkcija.
Najava • 26.11.2019.

Predstavljenje monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri' autora Berislava Valušeka

Predstavljenje znanstveno-likovne monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri' održat će se u utorak, 26. studenog u Muzeju za umjetnosti i obrt u Zagrebu.
Najava • 25.11.2019.

Predstavljanje romana 'Nadohvat' Ene Katarine Haler

Predstavljanje romana prvijenca 'Nadohvat' Ene Katarine Haler održat će se u ponedjeljak 25. studenog u Vinyl baru u Zagrebu. O romanesknom prvijencu u kojem autorica ispisuje ratnu traumu više generacija govorit će autorica Ena Katarina Haler, književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik Drago Glamuzina.
Najava • 25.11.2019.

Tribina Razotkrivanje: Gary Barker – Muzej izgubljenih ljubavi

Predstavljanje romana nadahnutog stvarnim muzejom u Hrvatskoj – 'Muzeja izgubljenih ljubavi' održat će se u ponedjeljak, 25. studenog u Caféu Muzeja prekinutih veza u Zagrebu. Razgovor s američkim piscem, istraživačem i aktivistom za ljudska prava Garyjem Barkerom vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 24.11.2019.

Odvalimo se poezijom: Studeni se prelijeva – čitamo Tranströmera

Švedski nobelovac pjesnik Thomas Tranströmer posljednji je izbor u ovoj godini za nedjeljna čitanja tribine Odvalimo se poezijom. Gošća je prevoditeljica Sonja Bennet koja je sa švedskog prevela pjesme ovog značajnog pjesnika na hrvatski jezik. Voditeljica tribine je Sanja Baković.
Najava • 19.11.2019.

Predstavljanje romana 'Kad su padali zidovi' Kristijana Vujičića

'Kad su padali zidovi' kronika je odrastanja na gradskim ulicama Zagreba krajem 1980-ih, u vrijeme kada velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, a budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Predstavljanje novog romana Kristijana Vujičića održat će se u utorak, 19. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.
Najava • 13.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 2. (13.11.)

Iz programa drugog dana Interlibera izdvajamo promociju nove knjige Inoslava Beškera 'Riječ po riječ' i promociju knjige 'Nismo same' (zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka) autorice Ivane Kalogjera. Knjige će potpisivati i družiti se s publikom Julijana Matanović, Sharon Bolton (UK), Nives Madunić Barišić, Vjekoslava Huljić, Željka Mezić...