Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.11.2019.

Predstavljanje romana Mihaele Gašpar 'Nemirnica'

Predstavljanje novog romana Mihaele Gašpar 'Nemirnica' održat će se u ponedjeljak 4. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizović u Zagrebu. Uz autoricu knjigu će predstaviti Dorta Jagić, Darija Žilić i Josip Pandurić, a dijelove iz romana pročitat će Vilim Matula.
Najava • 04.11.2019.

Promocija knjige Igora Rudana 'U zemlji klanova'

Promocija nove knjige Igora Rudana 'U zemlji klanova: Razmišljanja o prilagodbi u 21. stoljeću' (Naklada Ljevak, 2019) održat će se u ponedjeljak 4. studenog u Restoranu Kluba književnika u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Igor Rudan, Dražen Pulanić i Branko Cindro. Moderira: Mirna Rudan Lisak.
Najava • 04.11.2019.

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić

Predstavljanje romana 'Pedeset cigareta za Elenu' Marine Vujčić, održat će se u ponedjeljak 4. studenog na tribini Razotkrivanje u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Razgovor o novom romanu autorice i književne urednice Marine Vujčić vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 04.11.2019.

16. Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Što je slikovnica? Postoji li „likovni rukopis“? Kakve su to slikovnice za odrasle? Kako se pišu putopisi za djecu a kako prevode književni tekstovi za najmlađe? Kako zvuče priče na francuskom, arapskom i njemačkom? I koje je mjesto knjižnice u svijetu dječje mašte? – samo su neke od tema ovogodišnjeg Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!
Najava • 31.10.2019.

Promocija knjige 'Težak slučaj u Blagdangradu' Codyja McClaina Browna

Promocija romana 'Težak slučaj u Blagdangradu' iz pera najpopularnijeg hrvatskog zeta Codyja McClaina Browna, autora biografskih bestselera 'Propuh, papuče i punica' i 'Hrvatska uzvraća udarac', održat će se u četvrtak 31. listopada u zagrebačkom u Vinyu. Nakon kratke promocije knjige uslijedit će se Halloween party.
Najava • 29.10.2019.

Paralelni svjetovi: Moć, identitet i (bio)politika

Gosti tribine – redoviti profesor Tomislav Pletenac i docent Duško Petrović s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – razgovarat će o poveznicama između moderniteta i biopolitike, kao i o tome na koji način sustavi moći utječu na oblikovanje kolektivnog identiteta.
Najava • 25.10.2019.

Spikigin: Ivana Bodrožić

Na Spikignu (u njegovoj već petoj godini!), u petak 25. listopada u zagrebačkom Caffeu Norris, nastupa Ivana Bodrožić. Ivana će kazivati priče oko dvije teme: 'Tko to može platiti ili kako pobijediti sustav' & 'Sve što niste znali, a nikad se niste usudili pitati u vezi književnih događanja'.