Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.01.2020.

TIM press predstavlja knjigu Josipa Kregara 'Bleferi i šahisti'

Nakladnička kuća TIM press organizira predstavljanje knjige Josipa Kregara 'Bleferi i šahisti - Politički eseji'. Ova knjiga izbor je autorovih kolumni o aktualnim političkim događajima u Hrvatskoj, pisanih od 2017. godine do danas.
Najava • 20.12.2019.

Predstavljanje knjige Tee Perinčić Rijeka ili smrt! / Rijeka or death!

U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, u Rijeci će u petak 20. prosinca biti predstavljena knjiga Tee Perinčić 'Rijeka ili smrt! / Rijeka or death! (D'Annunzijeva okupacija Rijeke 1919.-1921.)". Knjiga govori o razdoblju nakon Prvog svjetskog rata kada je skupina građana koja je smatrala da Rijeka treba pripasti Italiji pozvala Gabrielea D'Annunzia da im pomogne u toj nakani.
Najava • 19.12.2019.

Razgovor s Natašom Govedić o romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?'

O romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?', mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarat će kritičarka i publicistica Katarina Luketić.
Najava • 19.12.2019.

Margareta Peršić pripovijeda priče za odrasle i djecu školskog uzrasta

U zagrebačkoj Knjižnici Vjekoslava Majera gostuje Margareta Peršić, likovna umjetnica, kreatorica lutaka, slikarica, autorica instalacija i ilustracija, spisateljica, žonglerka, pripovjedačica... U snovitom i bajkovitom interijeru koji je kreirala izložbom svojih lutaka Margareta Peršić će pripovijedati priče za odrasle i djecu školskog uzrasta.
Najava • 18.12.2019.

Predstavljanje knjige Zijaha A. Sokolovića 'CABAres, CABArei'

Predstavljanje knjige Zijaha A. Sokolovića 'CABAres, CABArei' održat će se u srijedu, 18. prosinca zagrebačkom Vinyl baru (Bogovićeva 3). Knjigu će predstaviti Zijah A. Sokolović i Marina Vujčić, urednica.
Najava • 13.12.2019.

Književni petak: Pisati o nogometu – objasniti svijet?

O nogometu, pisanju o nogometu i o tome kako napisano utječe na našu percepciju govore Dražen Lalić, sociolog i autor knjiga 'Nogomet i politika te 'Torcida: Pogled iznutra', Aleksandar Holiga, agilni sportski novinar i autor knjige 'Nogomet narodu' te Neven Svilar, pisac, književni kritičar i nogometni fanatik. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 13.12.2019.

Mala adventska knjižara : Utopli blagdane dobrom knjigom

U petak, 13. prosinca svoja vrata otvara Mala adventska knjižara smještena u prostoru zagrebačkog Kulturno informativnog centra (KIC), u Preradovićevoj ulici.