Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.05.2019.

Skandinavska autorica Monika Fagerholm predstavlja knjigu 'Amerikanka'

Monika Fagerholm, jedna je od najcjenjenijih suvremenih skandinavskih autorica predstavit će u Zagrebu svoj nagrađivani roman 'Amerikanka', objavljen u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana' izdavačke kuće Hena com. Autorica će se u okviru književne tribine 'Autorica Vs. autorica' susresti s Jelenom Zlatar Gamberožić.
Najava • 28.05.2019.

Predstavljanje priručnika 'Začini' Stjepana Pepeljnjaka i Zvonimira Kozarića

Predstavljanje priručnika 'Začini', autora Stjepana Pepeljnjaka i Zvonimira Kozarića održat će se u utorak, 28. svibnja u dvorani Matice Hrvatske u Zagrebu. Cilj priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina.
Najava • 28.05.2019.

100. obljetnica rođenja Jure Kaštelana - predstavljanje knjige izabranih pjesama 'Sklad urlik'

Društvo hrvatskih književnika obilježit će 100. godišnjicu rođenja Jure Kaštelana (1919-2019), jednoga od najvažnijih hrvatskih poslijeratnih modernističkih pjesnika. Tom prigodom bit će predstavljena knjiga autorovih izabranih pjesama 'Sklad urlik', koju je uredio Tomislav Brlek.
Najava • 27.05.2019.

Sandorf predstavlja knjigu Saše Dracha 'Svijet jazza – Od Adorna do Johna Zorna' u Zagrebu i Rijeci

U ponedjeljak 27. svibnja 2019. u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige 'Svijet jazza: Od Adorna do Johna Zorna' koju je priredio Saša Drach (Sandorf, 2018.). Dan kasnije, 28. svibnja (utorak), održat će se predstavljanje knjige i u antikvarijatu Ex libris, u Rijeci.
Najava • 25.05.2019.

Inicijativa #idaljecitam u deset hrvatskih gradova

#idalječitam organizira čitanje od simboličkih 100 minuta u preko deset hrvatskih gradova. Pozivaju se svi građani Hrvatske da sa svojim primjerkom knjige 'Lovac u žitu' dođu u subotu od 25. 5. na ponuđenu lokaciju u najbližem im gradu i sudjeluju u incijativi koja ima za cilj ukazalti na važnost čitanja.
Najava • 21.05.2019.

DHK organizira gostovanje čileanskog književnika hrvatskih korijena Andrésa Moralesa Milohnića

U utorak, 21. svibnja 2019., DHK organizira gostovanje čileanskog književnika hrvatskih korijena Andrésa Moralesa Milohnića te predstavljanje njegove knjige pjesama 'Escrito en glagolítico / Napisano glagoljicom'.
Najava • 20.05.2019.

Predstavljanje knjige Branke Erdelji Štivić "'Starenje za početnike'

Lagan i razigran, zabavan i ozbiljan, ovaj roman ruši predrasude o ženama u dobi za mirovinu, o muževima i o podršci prijatelja - napisala je urednica Milena Benini. Uz nju, te autoricu Branku Erdelji-Štivić o romanu će govoriti i ilustratorica naslovnice Helena Klakočar. Moderatorica je Sandra Pocrnić Mlakar.