Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 12.10.2011.

Predstavljanje knjige 'Smrt Danila Kiša' Dimitrija Popovića

Izdavačka kuća V.B.Z., Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Skaner studio organiziraju predstavljanje knjige priča Dimitrija Popovića "Smrt Danila Kiša" koje će se održati u srijedu, 12. listopada 2011. godine u 19 sati u Europskom domu Zagreb (dvorana Bruxelles), Jurišićeva 1.
Najava • 05.11.2013.

Vizualni studiji danas – Moć slika

Od 7. do 10. studenoga Zagreb će ugostiti vrhunske teoretičare vizualnih studija iz cijelog svijeta u sklopu četverodnevnog programa "Vizualni studiji danas : Moć slika" koji obuhvaća međunarodnu znanstvenu konferenciju "Vizualni studiji kao akademska disciplina" i seriju javnih predavanja, okruglih stolova i performansa pod nazivom "Subversive Art & Theory".
Najava • 05.05.2014.

7. Subversive Festival : Moć i sloboda u doba kontrole

Ovogodišnji književni dio programa 7. Subversive Festivala otvara se trima tribinama koje propituju razorne teme nasilja, zatvora i tijela na kojima će sudjelovati pisci, suci, upravitelji kaznionica i aktivisti. Program Plotuni poezije, rafali šansona okupit će regionalne pjesnike i kantautore u obilježavanju stote obljetnice od početka Prvog, i sedamdeset i pet od početka Drugog svjetskog rata...
Najava • 18.05.2018.

Knjige traže izloge - potražite i vi njih!

Knjige traže izloge - potražite i vi njih! U sklopu festivala Ilica: Q'ART - udruga Knjižni blok organizira niz zanimljivih događanja vezanih uz knjigu i čitanje pod nazivom: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima.
Najava • 09.11.2010.

Školska knjiga na Interliberu - raspored predstavljanja i kreativnih radionica

Kao i svake godine, Školska knjiga će na ovogodišnjem Interliberu predstaviti niz svojih novijih naslova ('Druga strana potrošačkog raja'; 'Vatroslav Kuliš i njegovo djelo'; 'Botanički važna područja Hrvatske; Hrvatska i Europa...  i dr.), dok će se na centralnoj pozornici odvijati kreativne radionice za one mlađahnije ljubitelje knjige.
Najava • 03.09.2014.

Bookara Show: Lovro Škopljanac na Razgovoru uživo u Splitu

Možete li se prisjetiti za što su dobre one ginko tablete? Ili zbog čega je ono Raskoljnikov jednu baku upoznao sa sjekirom? A koju je ribicu ulovio Hemingwayev starac? Uzmite svoje sjećanje pod ruku i zajedno u petak, 5. rujna došetajte do Info zone, jer Bookara Show ugošćuje Lovru Škopljanca, autora knjige "Književnost kao prisjećanje" koji će u "Razgovoru uživo" s Marijom Glavašem otkriti odgovore na...
Najava • 07.07.2010.

Krešimir Mišak predstavlja 'Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali'

Predstavljanje knjige "Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali" Krešimira Mišaka, održat će se u petak 9. svibnja 2010. u 19 sati u sklopu festivala 'Park in Zagreb', u Centru mladih Ribnjak. Mišak će se osvrnuti na problem istraživanja svijesti i manipulacije čovječanstvom od strane tzv. “Elite”.
Najava • 28.01.2014.

Javna tribina: Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor potkraj prošle godine osnovao je neformalni Savjet za kulturu, a kao jedna od inicijativa predviđen je i ciklus javnih tribina, koji započinje u četvrtak 30. siječnja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Tribina će pokušati odgovoriti na pitanje Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?