Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.06.2018.

Predstavljanje knjige pjesama Tomislava Zagode 'Dora Novak'

U srijedu, 13. lipnja 2018. u 12 sati, u DHK će se održati predstavljanje knjige pjesama Tomislava Zagode 'Dora Novak', svojevrsne pohvale beskrajnom užitku čitanja tekstova, koji jesu na tragu karnevalskog i ludičkog (na balogovsku, slamnigovsku bandu), ali i ništa manje dalekog i skriveno-sjetnog, melankoličnog jezika A. Dedića, izvrnutog Lorke, P. Zupca…
Najava • 12.06.2018.

Predstavljanje projekta Lungomare – Rijeka: Autorske bure

U utorak, 12. lipnja u zagrebačkom klubu Booksa gostovat će petoro autorica i autora: Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde koji će sa selektoricom programa Željkom Horvat Čeč razgovarati o svom iskustvu sudjelovanja u Autorskim burama.
Najava • 12.06.2018.

Promocija zbirke priča Jelene Zlatar Gamberožić 'Strani gradovi'

Promocija nove zbirke priča Jelene Zlatar Gamberožić 'Strani gradovi' održat će se u utorak, 12. lipnja u zagrebačkom Botaničaru. O knjizi će uz autoricu, govoriti urednici, Sanja Vučković i Miroslav Mićanović.
Najava • 12.06.2018.

Predstavljanje specijalnog broja 'Književne smotre' posvećenog Karen Blixen i suvremenoj danskoj književnosti

U dvorani Mueller kina Europa (Zagreb) Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj i Hrvatsko filološko društvo iz Zagreba u utorak 12. lipnja 2018. organiziraju predstavljanje specijalnog broja časopisa 'Književna smotra' posvećenog Karen Blixen i suvremenoj danskoj književnosti.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 08.06.2018.

13. Ogulinski festival bajke

Od 8. do 10. lipnja u Ogulinu se održava 13. Ogulinski festival bajke, kulturno umjetnička manifestacija slavljenja bajki i bajkovitog stvaralaštva. Posjetitelji će moći pogledati niz kazališnih predstava, sudjelovati u nekoj od brojnih kreativnih radionica i ostalim popratnim sadržajima dok će se priče i bajke moći poslušati i na stranim jezicima.
Najava • 07.06.2018.

Promocija knjige 'Dva muža Karoline Lotman' Midhata Ajanovića - Ajana

Sarajevski autor sa švedskom adresom, Midhat Ajanović – Ajan predstavit će u zagrebačkoj Booksi svoj novi roman 'Dva muža Karoline Lotman'. Promocija knjige održat će se 7. lipnja a uz autora, publici će se predstaviti i hrvatski redatelj, scenarist i producent Damir Čučić.