Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.12.2019.

Predstavljanje knjige Tee Perinčić Rijeka ili smrt! / Rijeka or death!

U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, u Rijeci će u petak 20. prosinca biti predstavljena knjiga Tee Perinčić 'Rijeka ili smrt! / Rijeka or death! (D'Annunzijeva okupacija Rijeke 1919.-1921.)". Knjiga govori o razdoblju nakon Prvog svjetskog rata kada je skupina građana koja je smatrala da Rijeka treba pripasti Italiji pozvala Gabrielea D'Annunzia da im pomogne u toj nakani.
Najava • 19.12.2019.

Razgovor s Natašom Govedić o romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?'

O romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?', mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarat će kritičarka i publicistica Katarina Luketić.
Najava • 19.12.2019.

Margareta Peršić pripovijeda priče za odrasle i djecu školskog uzrasta

U zagrebačkoj Knjižnici Vjekoslava Majera gostuje Margareta Peršić, likovna umjetnica, kreatorica lutaka, slikarica, autorica instalacija i ilustracija, spisateljica, žonglerka, pripovjedačica... U snovitom i bajkovitom interijeru koji je kreirala izložbom svojih lutaka Margareta Peršić će pripovijedati priče za odrasle i djecu školskog uzrasta.
Najava • 18.12.2019.

Predstavljanje knjige Zijaha A. Sokolovića 'CABAres, CABArei'

Predstavljanje knjige Zijaha A. Sokolovića 'CABAres, CABArei' održat će se u srijedu, 18. prosinca zagrebačkom Vinyl baru (Bogovićeva 3). Knjigu će predstaviti Zijah A. Sokolović i Marina Vujčić, urednica.
Najava • 17.12.2019.

Britanski povjesničar Richard Mills predstavlja knjigu 'Nogomet i politika u Jugoslaviji'

Britanski povjesničar Richard Mills, autor knjige 'Nogomet i politika u Jugoslaviji: Sport, nacionalizam i država', 17. prosinca 2019. gostuje u Zagrebu. Predstavljanje knjige održat će se u 18 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore. Promociju će moderirati novinar i kolumnist Branimir Pofuk, a uz autora, Richarda Millsa, o knjizi će govoriti i kolumnist Aleksandar Holiga.
Najava • 13.12.2019.

Orhan Pamuk u Puli premijerno predstavlja svoju knjigu 'Istanbul na fotografijama'

VAŽNO: Na žalost, zbog izvanrednih i ozbiljnih obiteljskih problema, Orhan Pamuk, poznati turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, spriječen je doći u Pulu!
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover'

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover' održat će se u četvrtak, 12. prosinca na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22 u Zagrebu. Uz autoricu sudjeluju Ivan Herceg, Nataša Govedić, Sanja Lovrenčić, Sanja Baković i Renata Sabljak.