Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.11.2018.

Književni petak : Štulić i(li) Marulić

Tribina Književni petak bavit će se pitanjem oko kojeg se lome pera kritičara i pobornika obrazovne reforme, učitelja i profesora, đaka i roditelja: koga uvrstiti u lektiru? Urednica i voditeljica je Marija Selak a gosti: Zoran Ferić, Julijana Matanović i Milana Vuković Runjić.
Najava • 09.11.2018.

Antologija poezije uživo : Irena Vrkljan

U drugoj večeri ciklusa 'Antologija poezije uživo' koja se održava u sisačkoj galeriji Striegl gostuje pjesnikinja i prozna spisateljica, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija. Uz pjesme u interpretaciji autorice s njome će o zanimljivim temama razgovarati voditeljica ciklusa - Sonja Manojlović.
Najava • 08.11.2018.

Predstavljanje najnovijeg broja Teme i temata posvećenog belgijskoj suvremenoj književnosti

U četvrtak 8. studenog 2018. u 19 sati u kafeu Botaničar (Trg Marka Marulića 6, Zagreb) Centar za knjigu organizira predstavljanje najnovijeg broja Teme i temata posvećenog belgijskoj suvremenoj književnosti.
Najava • 06.11.2018.

Književna Europea predstavlja nizozemsku spisateljicu Connie Palmen

Književni festival Europea ugostit će suvremenu nizozemsku spisateljicu Connie Palmen koja će nam predstaviti svoju knjigu 'Ti kažeš', tragičnu ljubavnu priču Sylvije Plath i Teda Hughesa. S autoricom će u utorak, 6. studenoga u književnom klubu Booksa razgovarati Romana Perečinec i Ivana Bodrožić.
Najava • 06.11.2018.

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino'

Predstavljanje novog romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino' održat će se u utorak, 6. studenog u Klubu Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Tomislav Brlek, Dražen Ilinčić, Drago Glamuzina i Borivoj Radaković, Ulomke iz romana čita Goran Grgić.
Najava • 04.11.2018.

Filozofski teatar : Evgenij Morozov

Filozofski teatar ugostit će 'mračnog proroka tehnologije' Evgenija Morozova, bjeloruskog istraživača tehnologije koji govori o tamnoj strani interneta, mogućnosti nadzora informacija i manipulacija novim medijskim prostorom te koji zastupa mišljenje da bi pitanje tehnologije trebalo biti prisutno u raspravama o politici, ekonomiji, povijesti i kulturi.
Najava • 30.10.2018.

Predstavljanje romana Josipa Vujčića 'Biste bez lica'

Predstavljanje romana Josipa Vujčića 'Biste bez lica' održat će se u utorak, 30. listopada u Vinyl Baru u Zagrebu. Majstor ceremonije je Borna Sor, o romanu i fake newsu govore Kruno Lokotar i Josip Vujčić, iz romana čita Vanda Winter, a pjeva Nera Stipičević u pratnji pijanistice Kosjenke Turkulin.