Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.12.2019.

Fraktura predstavlja knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'

U utorak, 3. prosinca 2019., u zagrebačkoj Galeriji Forum nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'. Panorama slikara koju nam Gavrilović predstavlja i nudi unosi doista novu dimenziju i daje svježinu našoj likovnoj suvremenosti. (Tonko Maroević)
Najava • 02.12.2019.

Stefan Hertmans na tribini Razotkrivanje

Flamanski autor Stefan Hertmans, autor romana 'Slikar i rat' koji je postao međunarodni bestseler i kojim je 2014. osvojio prestižne književne nagrade AKO i Gouden Uil, u Zagrebu će predstaviti svoj najnoviji roman 'Obraćenica'. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodit će urednik Roman Simić.
Najava • 02.12.2019.

Obilježavanje triju obljetnica Hrvatskog društva pisaca

U ponedjeljak i utorak, 2. i 3. prosinca 2019., Hrvatsko društva pisaca organizira obilježavanje triju obljetnica: 15 godina časopisa 'Poezija', 10 godina biblioteke časopisa 'Poezija' i 10 godina međunarodnog pjesničkog festivala 'Stih u regiji'.
Najava • 01.12.2019.

Filozofski teatar: Ece Temelkuran

Novu sezonu Filozofskog teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu otvara poznata turska književnica i novinarka Ece Temelkuran. Povod je gostovanju njezina knjiga 'Kako ostati bez domovine' u kojoj secira i analizira obrasce po kojima se, putem desnoga populizma, korak po korak dolazi od demokracije do diktature.
Najava • 29.11.2019.

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W'

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W', koji u maniri najboljih skandinavskih trilera daje presjek posljednjih pola stoljeća europske i svjetske ljevice, održat će se u petak, 29. studenog u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 26.11.2019.

Promocija knjige Avija Jorischa 'Neka bude inovacija'

Promocija knjige Avija Jorischa 'Neka bude inovacija : Kako izraelska domišljatost popravlja svijet' održat će se u utorak, 26. studenog u Kulturnom društvu 'Miroslav Šalom Freiberger' u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati Branimir Pofuk i Ivo Špigel.
Najava • 26.11.2019.

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović održat će se u utorak, 26. studenog u Atriju Muzeja Mimara u Zagrebu. Riječ je o prvom sustavnom pregledu hrvatske grafike u sklopu kojeg će biti predstavljena relevantna tradicija i suvremena produkcija.