Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 31.10.2019.

Promocija knjige 'Težak slučaj u Blagdangradu' Codyja McClaina Browna

Promocija romana 'Težak slučaj u Blagdangradu' iz pera najpopularnijeg hrvatskog zeta Codyja McClaina Browna, autora biografskih bestselera 'Propuh, papuče i punica' i 'Hrvatska uzvraća udarac', održat će se u četvrtak 31. listopada u zagrebačkom u Vinyu. Nakon kratke promocije knjige uslijedit će se Halloween party.
Najava • 31.10.2019.

Večer haiku poezije: Hori Takeaki i Tomica Bajsić

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Hrvatski PEN centar organizira večer haiku poezije s Horijem Takeakijem, japanskim književnikom, antropologom i majstorom haikua. Izbor iz haiku poezije Vladimira Devidéa pročitat će Tomica Bajsić.
Najava • 30.10.2019.

Promocija knjige Hrvoja Klasića 'Mika Špiljak - Revolucionar i državnik'

Promocija nove knjige povjesničara Hrvoja Klasića 'Mika Špiljak : Revolucionar i državnik' održat će se u srijedu 30. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu. O ključnim procesima i događajima hrvatske povijesti 20. stoljeća razgovaraju Hrvoje Klasić, Tvrtko Jakovina i Mladen Pejnović, a moderira Boris Rašeta.
Najava • 30.10.2019.

Leykam International predstavlja monografiju 'Zagreb Quartet : 100 godina'

Nakladnička kuća Leykam International organizira predstavljanje monografije 'Zagreb Quartet : 100 godina' koja će se održati u srijedu 30. listopada 2019. s početkom u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb).
Najava • 30.10.2019.

Predstavljanje knjige pjesama Božice Brkan 'Nemoj mi to govoriti'

Predstavljanje nove knjige pjesama Božice Brkan 'Nemoj mi to govoriti' održat će se u srijedu, 30. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Uz autoricu će sudjelovati Đuro Vidmarović i Željka Lovrenčić. Stihove (na štokavskom i kajkavskom) čitat će dramska umjetnica Biserka Ipša.
Najava • 25.10.2019.

Pričajmo pokretom – zašto je razvoj pokreta važan za djecu?

U programu Pričajmo pokretom! gostuju logopedinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, defektologinja – socijalna pedagoginja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koje će objasniti koliko je razvoj pokreta važan za djecu.
Najava • 24.10.2019.

Predstavljanje knjige 'Riječ po riječ' Inoslava Beškera

Predstavljanje knjige 'Riječ po riječ' Inoslava Beškera održat će se u četvrtak 24. listopada u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. Na promociji će uz autora o knjizi govoriti sociolingvist Ivo Žanić, urednik u Jutarnjem listu Ivica Buljan i urednica Adriana Piteša.