Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.12.2018.

Odvalimo se poezijom u Pločniku: Suvremene indijske pjesnikinje

Prosinačka pjesnička tribina Odvalimo se poezijom posvećena je suvremenom pjesništvu indijskih pjesnikinja o kojem će govoriti prevoditeljice i indologinje Marijana Janjić i Lora Tomaš. Poeziju suvremenih indijskih pjesnikinja čitat će: Maja Posavec, Zrinka Posavec, Katja Grcić, Lara Mitraković, Karmela Devčić, Maja Klarić i druge...
Najava • 10.12.2018.

Svjetsko čitanje poezije

U ponedjeljak 10. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, čitaju i nastupaju: Nina Bajsić, Diana Burazer, Marija Dejanović, Jasminka Domaš, Dorta Jagić, Miroslav Kirin, Ana Brnardić Oproiu, Adrian Oproiu, Evelina Rudan... Svjetsko čitanje odvija se isti dan u Berlinu, Hannoveru, Parisu, Poitiersu, Lisabonu, Quebecu, Burkini Faso...
Najava • 10.12.2018.

Kul u gradu: Manjina kao sudbina

Prosinačko izdanje projekta 'Kul u gradu' bavi se temom bivanja pripadnikom ili pripadnicom manjinske skupine u društvu, U razgovoru će sudjelovati turska spisateljica Ece Temelkuran i hrvatski pisac Kristian Novak koji se tom temom bave u svojim književnim i publicističkim djelima. Razgovor moderira književnica Ivana Bodrožić.
Najava • 10.12.2018.

Predstavljanje knjiga 'Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima' i 'Alzheimer - dvanaest anegdota'

U ponedjeljak 10. prosinca, u Klinici za psihijatriju Vrapče (Zagreb), Medicinska naklada predstavit će knjige 'Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima' (urednik hrvatskog izdanja Ninoslav Mimica) i 'Alzheimer dvanaest anegdota' (autori Ninoslav Mimica i Marija Kušan Jukić).
Najava • 08.12.2018.

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli i Zagrebu

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli (24. Sa(n)jam knjige u Istri) te u Zagrebu (Filozofski teatar). Povod je gostovanju njegov nedavno objavljeni roman 'Zakoni granice', koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine.
Najava • 05.12.2018.

Predstavljanje romana Drage Pilsela 'Povratak Adolfa Pilsela'

Nakladnička kuća V.B.Z. organizira predstavljanje novog romana Drage Pilsela 'Povratak Adolfa Pilsela' održat će se u srijedu, 5. prosinca u Novinarskom domu u Zagrebu.
Najava • 03.12.2018.

Tribina Hrvatskoga PEN-a 'Tumači poezije' posvećena romskoj poeziji

U ponedjeljak 3. prosinca, u sklopu ciklusa tribina Hrvatskoga PEN-a 'Tumači poezije' održat će se večer 'Približimo se romskoj poeziji'. Razgovarat će se o romskoj poeziji koja je na našoj književnoj sceni gotovo nevidljiva.