Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 11.12.2019.

Manfred Spitzer predstavlja knjigu 'Usamljenost – Neprepoznata bolest'

Ugledni njemački neuroznanstvenik i psihijatar Manfred Spitzer, autor svjetskog hita 'Digitalna demencija', predstavit će u Novinarskom domu u Zagrebu svoju novu knjigu 'Usamljenost: Neprepoznata bolest', u kojoj opisuje kakav utjecaj usamljenost ima na zdravlje, tijelo i dušu pogođenih.
Najava • 11.12.2019.

Promocija knjige Ivice Prtenjače 'Plivač

Promocija nove knjige Ivice Prtenjače 'Plivač' održat će se u srijedu 11. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Ovaj snažan i hrabar antiratni roman predstavit će Karolina Lisak Vidović, Bruno Gamulin, Nikša Butijer, Drago Glamuzina i Ivica Prtenjača.
Najava • 11.12.2019.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača'

Predstavljanje nove knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača', fikcionalizirane biografije antičkog pripovjedača Ezopa, održat će se u srijedu, 11. prosinca u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Jadranka Brnčić, Grozdana Cvitan i Eugenia Ehgartner.
Najava • 10.12.2019.

Češka spisateljica Bianca Bellová predstavlja roman 'Jezero'

Razgovor s nagrađivanom češkom spisateljicom Biancom Bellovom održat će se povodom hrvatskog izdanja romana 'Jezero' (Nagrada EU za književnost, 2017), u utorak 10. prosinca u zagrebačkoj Booksi. Tematski je riječ o bajkovitom, zapravo mitskom, simboličkom tretiranju priče o kojoj će razgovor voditi novinar i pisac Srđan Sandić uz prijevod Alena Novosada.
Najava • 10.12.2019.

Zagrijavanje prosinačko: Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+

Zagrijavanje prosinačko bit će posvećeno poeziji, i to njezinom najmlađem i najuzbudljivijem dijelu, kakvim ga u svojemu izboru 'Rub stranice. Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+', objavljenom u dvobroju časopisa Relations vidi pjesnik i antologičar Marko Pogačar. Sudjeluju: Alen Brlek, Goran Čolakhodžić, Martina Vidaić, Marko Pogačar i Roman Simić.
Najava • 07.12.2019.

Njemačka književnica Jenny Erpenbeck gostuje u Zagrebu i Puli

Jedna od najpoznatijih njemačkih i svjetskih suvremenih književnica Jenny Erpenbeck (1967.) gostuje u Zagrebu i Puli gdje će predstaviti svoje dvije knjige prevedene na hrvatski jezik, 'Večer svih dana' i 'Nepravilni glagoli'. Erpenbeck je članica Umjetničke akademije u Berlinu, a osim književnošću bavi se režijom i scenskim uprizorenjima.
Najava • 06.12.2019.

Ukrajinski pisac Jurij Andruhovyč predstavlja Leksikon intimnih gradova u Puli i Zagrebu

Ukrajinski pisac Jurij Andruhovyč predstavit će u Puli i Zagrebu svoju knjigu 'Leksikon intimnih gradova: Slobodni priručnik iz geopoetike i kozmopolitike' koja na izniman i intiman način obrađuje 111 gradova. Ovaj nagrađivani pjesnik, prozaik, esejist i prevoditelj, surađuje i s kazalištima i glazbenicima te je suautor i izvođač nekoliko glazbenih albuma.