Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.10.2018.

Šesta Europea počinje susretom s portugalskim autorom Afonsom Cruzom

Prvi je gost ovogodišnje Europee jedan od najvažnijih suvremenih portugalskih autora Afonso Cruz koji će predstaviti roman 'Cvijeće' nedavno objavljen u izdanju Naklade Ljevak i prijevodu Deana Trdaka. Tema romana je naše pamćenje i pitanje kako nas ono određuje.
Najava • 11.10.2018.

Predstavljanje romana 'Zagabrijel' Borisa Perića

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Zagabrijel', prvog dijela trilogije u čijem je središtu grad Zagreb i njegov tamni anđeo zaštitnik, održat će se u četvrtak, 11. listopada u predvorju Muzeja grada Zagreba. Uz autora, o knjizi će govoriti Borivoj Radaković i Josip Ivanović, a o knjizi će i zasvirati Tomislav Pletenac.
Najava • 11.10.2018.

Novozagrebačka tribina: Pavao Pavličić i Julijana Matanović

Na Novozagrebačkoj tribini koja će se održati u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu, gostuju Pavao Pavličić i Julijana Matanović. Uz njihov književni opus predstavit će se i najnovija knjiga Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'.
Najava • 10.10.2018.

Nakladnička kuća Disput predstavlja novi roman Kristine Gavran 'Gitara od palisandra'

Nakladnička kuća Disput predstavit će u srijedu 10. listopada 2018. u 19.30 sati novi roman Kristine Gavran 'Gitara od palisandra'. Predstavljanje će se održati u Knjižnici “Bogdan Ogrizović” (Preradovićeva 5, Zagreb).
Najava • 05.10.2018.

Razmjena pisaca s Turskom: pjesnička radionica u Slunju/Rastokama i nastup u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca zajedno s partnerom iz Istanbula organizira četverodnevnu pjesničko prevoditeljsku radionicu koja će se održati od 5. - 8. listopada u Slunju-Rastokama. Sudionici će svoje će prijevode predstaviti na javnom čitanju i razgovoru koji će se održati u ponedjeljak, 8. listopada u zagrebačkom klubu Botaničar.
Najava • 02.10.2018.

Tribina o mizoginiji i seksizmu u književno-umjetničkom polju i kritici

Hrvatsko društvo pisaca, Hrvatski PEN centar, udruge Kurziv/Kulturpunkt.hr i Kulturtreger/Booksa organiziraju tribinu posvećenu trenutnom stanju u umjetničkoj kritici pod nazivom 'One nadiru u falangama: seksizam i kritika', koja će se održati u utorak, 2. listopada 2018. s početkom u 19 sati u dvorani vile Arko (Basaričekova 24, Zagreb).
Najava • 02.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Pank poduzetnici'

U utorak, 2. listopada 2018. s početkom u 19 sati u Cafeu u dvorištu održat će se promocija knjige 'Pank poduzetnici', knjige o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina.