Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.07.2018.

Deset sati smaranja: Četrdeset hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju

I ove se godine u zagrebačkom Art parku održava književno-performerski projekt 'Deset sati smaranja' na kojem će četrdeset generacijski različitih pjesnika i prozaika naizmjence čitati punih deset sati bez stanke i predaha!Četrdeset suvremenih hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju donosi svoje priče i pjesme u park.
Najava • 07.07.2018.

Ljeto u MSU: Lara Mitraković & Darko Šeparović

Ljeto u MSU ide dalje, a u subotu 7. srpnja očekuje vas još jedna književna večer na kojoj će gostovati Lara Mitraković i Darko Šeparovi, bez sumnje dvoje najboljih mladih pjesnika poteklih s jadranskih otoka, a s njima će Andrija Škare razgovarati o moru, vjetrovima, izolaciji, ribi, zimi na otoku...
Najava • 05.07.2018.

Tribina 'Lekcije' s Vidom Guzmić: Otkrivanje potencijala jezika kao medija

Na drugim 'Lekcijama' Centar za kreativno pisanje ugošćuje vizualnu umjetnicu Vidu Guzmić koja će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća.
Najava • 04.07.2018.

Izložba Krležinih rukopisa u NSK

U okviru programa 7. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će postavljena jednodnevna izložba 'Krležini rukopisi'. Na otvorenju će u srijedu 4. srpnja o Krleži, njegovu radu i značaju govoriti Lada Čale Feldman, Tomislav Brlek te Irena Galić Bešker.
Najava • 03.07.2018.

Izložba 'Books, directions, audiences' Nacionalne knjižnice Bugarske gostuje u NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gostuje izložba Books, directions, audiences (Knjige, smjerovi, publika) Nacionalne knjižnice Republike Bugarske koja predstavlja vrijednu građu iz zbirki triju odjela Knjižnice, kao što su Rukopisi i stare tiskane knjige, Orijentalna zbirka te Bugarski povijesni arhivi.
Najava • 29.06.2018.

Četvrto zagrebačko More knjiga

Četvrto izdanje kulturnog događanja More knjiga održat će se od 29. lipnja do 8. srpnja na zagrebačkom Zrinjevcu. U organizaciji Lumen izdavaštva i ove se godine popularna lokacija pretvara u egzotičnu plažu na kojoj ćete moći besplatno pročitati više od 500 knjiga.
Najava • 28.06.2018.

Lit link festival ili Književna karika u Puli, Rijeci i Zagrebu

Lit link festival ili Književna karika predstavlja američke i hrvatske pisce, urednike i izdavače u Puli (28.6.), Rijeci (29.6.) i Zagrebu (30.6.). Uz čitanja stranih i domaćih autora festival se paralelno usmjerava na promociju naše književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti.