Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 25.04.2019.

Mozaik knjiga organizira promociju knjige 'Dnevnik mog djetinjstva'

Mozaik knjiga organizira promociju knjige 'Dnevnik mog djetinjstva' autorica Nikoline Topić i Carmen Calvo Del Valle, koja će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. s početkom u 18 sati u knjižari Hoću knjigu (Megastore) u Bogovićevoj ulici 7, Zagreb.
Najava • 24.04.2019.

Zagrijavanje poezijom i prozom uz Vandu Babić, Franu Herenda i Dinka Mihovilovića

U srijedu, 24. travnja, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) dogodit će se još jedno 'Zagrijavanje' gorivom kojeg nikad dosta - odličnom poezijom i prozom! Iz svojih friško objavljenih (a možda ibudućih) knjiga čitaju: Vanda Babić, Frane Herenda i Dinko Mihovilović.
Najava • 24.04.2019.

MeandarMedia predstavlja knjigu 'Knifer' Žarka Radakovića u Zagrebu i Osijeku

Zagrebačka promocija knjige 'Knjifer' Žarka Radakovića održat će se u srijedu, 24. travnja 2019. u Knjižnici i čitonici Bogdana Ogrizovića. Dan poslije, u četvrtak 25. travnja, predstavljanje će se održati i svečanoj dvorani na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu.
Najava • 17.04.2019.

Svečana dodjela nagrada 'Ja sam pisac 2019.'

U sklopu manifestacije Noć knjige 2019., u srijedu, 17. travnja u 13 sati u Kulturnome centru Travno održat će se svečana dodjela nagrada literarnog natječaja za srednjoškolce 'Ja sam pisac'. U programu gostuje likovni umjetnik i književnik Tomislav Zagoda, a program vode učenice I. gimnazije Dora Hasanec i Andreja Jurasović.
Najava • 16.04.2019.

Kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić i književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovaraju u Booksi

U utorak, 16. travnja, u klubu Booksa će u književnom programu gostovati poznati pisac, kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić, s kojim će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovarati o njegovoj poetici proze, mediteranskoj antropologiji i društvenoj kritici.
Najava • 12.04.2019.

ArTresor naklada i suizdavači predstavljaju zbornik 'Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku'

Trebalo je više od 20 godina da Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku obnovljena otvori vrata vjernicima i posjetiteljima. Iskustva stečena u tom pothvatu sabrana su u zborniku 'Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku', koji ArTresor naklada i suizdavači predstavljaju u petak, 12. travnja 2019., u Knjižnici HAZU, Zagreb.
Najava • 09.04.2019.

Predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani'

Međimurska palača turizma i izdavačka kuća Meridijani pozivaju na javno predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani'. Na predstavljanju će biti govora o rijeci Dravi, o otoku Malti, o opasnim vulkanima kod Napulja, o posljednjoj Sijerkovićevoj temi... a urednica časopisa Petra Somek dati će i neke preporuke koje knjige čitati u 2019. godini.