Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 24.10.2019.

Novozagrebačka tribina - Pjesnici u Zapruđu

Novozagrebačka tribina 'Pjesnici u Zapruđu' održat će se u četvrtak 24. listopada u Knjižnici Vjekoslava Majera. Sudjeluju pjesnici: Mateja Jurčević, Ivan Rogić Nehajev, Ivan Šamija i Martina Vidaić. Tribinu moderira Miroslav Kirin.
Najava • 24.10.2019.

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić 'Citatnost u književnosti, umjetnosti i kulturi'

Predstavljanje nove knjige Dubravke Oraić Tolić 'Citatnost u književnosti, umjetnosti i kulturi' održat će se u četvrtak 24. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti Krešimir Nemec, Helena Sablić Tomić i Tihomir Milovac. Moderira: Nives Tomašević.
Najava • 23.10.2019.

Finsko-švedske spisateljice Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo gostuju u Zagrebu

U sklopu razmjene Hrvatskog društva pisaca sa Švedskim društvom pisaca u Finskoj, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gostuju dvije finsko-švedske spisateljice, Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo, koje će se predstaviti svojim proznim ulomcima u prijevodu Miše Grundlera. Književnu večer moderira Bodil Zalesky.
Najava • 18.10.2019.

Književni petak: Književni kanon i lektira

Razgovor o važnosti i prisutnosti književnoga kanona u obrazovnome sustavu i javnome životu tema je ovotjednog Književnog petka na kojem će gostovati Dinko Kreho i Anita Peti-Stantić. Tribinu uređuje i vodi Lovro Škopljanac.
Najava • 18.10.2019.

Thomas Erikson u Zagrebu predstavlja knjigu 'Okruženi psihopatima'

Kako otkriti psihopate u svojoj okolini? Povodom izlaska hrvatskog prijevoda knjige 'Okruženi psihopatima' izdavačka kuća Poetika u Zagreb dovodi Thomasa Eriksona, švedskog komunikologa i psihološkog savjetnika, predavača i autora svjetske uspješnice 'Okruženi idiotima'.
Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.'

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.' održati će se u srijedu 16. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Dnevnik će predstaviti Irena Vrkljan, Sandra Brkljačić, Zdravko Zima i Josip Pandurić.
Najava • 12.10.2019.

Predstavljanje zbornika kratkih priča 'Autorske bure'

Zbornik kratkih priča, 'Autorske bure', nastao u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, bit će predstavljen u subotu, 12.10. na neobičnoj lokaciji, posve neočekivanoj za književno događanje – Riječkoj ribarnici. U Autorskim burama sudjelovali su regionalni pisci i spisateljice, stvorivši kratke prozne tekstove inspirirane lokacijama diljem Kvarnera.