Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.06.2019.

Predstavljanje knjige Nataše Govedić 'Veličanstveno ništa - Dramaturgije depresije'

Predstavljanju knjige Nataše Govedić 'Veličanstveno ništa: dramaturgije depresije' održat će se u četvrtak 13. lipnja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Knjiga uspoređuje umjetnička svjedočanstva o depresiji, s glasovima filozofskoga, terapijskoga i teatrološkoga promišljanja pojmova gubitka, žalovanja, frustracije, povrede, izdaje, traume i katastrofe.
Najava • 12.06.2019.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Treći život druge violine'

Predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski 'Treći život druge violine' održat će se u srijedu 12. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marina Šur Puhlovski, Jadranka Pintarić i Zoran Ferić. Ulomke iz knjige čita Dunja Sepčić.
Najava • 12.06.2019.

Hena com predstavlja knjigu 'Prepreke. Prečaci' Valenta Pavlića

Izdavačka kuća Hena com predstavit će u srijedu, 12. lipnja 2019. u caffe baru Botaničar (Zagreb, Trg Marka Marulića 6) novu knjigu Valenta Pavlića 'Prepreke. Prečaci.', zbirku 'kondenziranih' priča u kojima autor zaobilazi 'sav onaj višak riječi koji ne dotiče bitno'.
Najava • 12.06.2019.

Predstavljanje knjige 'Hologrami Nade' Ivana Koprića

Meandar Media poziva na predstavljanje knjige 'Hologrami Nade' Ivana Koprića, u srijedu 12. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Ivan Koprić, Đurđica Čilić i Branko Čegec. Poeziju čita glumica Maja Posavec.
Najava • 12.06.2019.

Tribina Razotkrivanje s Ernestom van der Kwastom – o sladoledu i književnosti

Nizozemski pisac Ernest van der Kwast, čiji je roman 'Sladoledari', u prijevodu Josipe Dvoraček objavljen u izdanju Frakture, bit će gost na tribini Razotkrivanje u srijedu 12. lipnja u Medijateci Francuskog instituta. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodi Seid Serdarević.
Najava • 11.06.2019.

Booksa u parku – književni razgovori, koncerti, mali sajam knjiga (11. – 16.6.2019.)

U sklopu programa 'Martićeva u fokusu', od 11. do 16. lipnja zagrebački književni klub Booksa svoj će program preseliti u park u Martićevoj ulici. Kod spomenika fra Grgi Martiću održavat će se književni razgovori, koncerti, mali sajam knjiga, kreativne radionice za djecu, timsko pisanje priča i brojne druge zanimljive aktivnosti za sve uzraste.
Najava • 10.06.2019.

Književni prevoditelj u vašem gradu - Dalibor Joler u Velikoj Gorici

Književni prevoditelj u vašem gradu gostuje u Velikoj Gorici gdje će Dalibor Joler predstaviti svoj prijevod romana 'Kraj samoće' Benedicta Wellsa, dirljivu i svevremensku priču o ljudskoj slabosti, neuspjehu i starenju, jednu od najljepših i najtužnijih ljubavnih priča suvremene proze.