Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.04.2019.

Projekt 'Odvalimo se poezijom' u Booksu dovodi Roberta Perišića

U književnom klubu Booksa (Zagreb), u nedjelju 7. travnja 2019. s početkom u 18.30 sati, održat će se pjesnički susret 'Odvalimo se poezijom: Robert Perišić - iz stvarnosne čitanke'. Ovoga puta tema razgovaranja (i podsjećanja) je 'stvarnosna poezija'.
Najava • 05.04.2019.

15. Anarhistički sajam knjiga od 5. do 7. travnja u AKC Medika

Ovogodišnji, petnaesti po redu, Anarhistički sajam knjiga održat će od 5. do 7. travnja 2019. u zagrebačkom AKC Medika. Sajam već dugi niz godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret te sve zainteresirane za predstavljanje slobodarske literature i djelovanja što širem krugu ljudi.
Najava • 04.04.2019.

U Zagrebu se predstavlja austrijsko-njemačka autorica Eve Menasse

Predstavljanje austrijsko-njemačke autorice Eve Menasse i njezinih djela održat će se u četvrtak 4. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjige će predstaviti Andy Jelčić (prevoditelj) i Eugenia Ehgartner (urednica). Ulomke će čitati autorica Eva Menasse.
Najava • 03.04.2019.

Tvorac serijala trilera o detektivki Eriki Foster gostuje u Zagrebu

Autor serijala trilera o detektivki Eriki Foster, Robert Bryndze gostuje u Zagrebu u organizaciji nakladničke kuće Znanje koja je objavila četiri naslova iz serijala - 'Žena u ledu', 'Noćna grabežljivica', 'Mutna voda' i 'Posljednji dah'. Promocija i potpisivanje knjiga održat će se u srijedu 3. travnja u Znanje Bookshopu u Gajevoj 1.
Najava • 02.04.2019.

Tommi Kinnunen i Marko Gregur na književnoj tribini 'Autor Vs. autor'

Nakladnička kuća Hena com organizira književnu tribinu 'Autor Vs. autor' koja će se održati u utorak 2. travnja 2019. s početkom u 19 sati u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb). Na šestoj u nizu tribina u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana' suočit će se finski pisac Tommi Kinnunen i hrvatski književnik Marko Gregur.
Najava • 28.03.2019.

Novozagrebačka tribina: Borivoj Radaković i Jagna Pogačnik

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino' održat će se u četvrtak 28. ožujka u Knižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu. Uz Borivoja Radakovića sudjeluje i Jagna Pogačnik, a razgovarat će se i o Radakovićevim prijevodima engleske književnost, te Jagninim prijedlozima za čitanje...
Najava • 26.03.2019.

Predstavljanje knjige 'Tri Evine kćeri' Elif Shafak

Predstavljanje knjige Elif Shafak, 'Tri Evine kćeri' održat će se 26. ožujka Kulturno-informativnom centru HTUP-a u Zagrebu. O knjizi će govoriti Goran Beus Richembergh, Alis Marić i Nermina Husković. Uz kratku videoprojekciju, na promociji će ulomke iz knjige čitati Matea Andrić, a Vedat Teke svirat će tradicionalni istočnjački instrument ney.