Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.03.2019.

Predstavljanje knjige Aleksandra Flakera 'Bez linije' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Odsjek za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskoga fakulteta i nakladnička kuća Durieux organiziraju predstavljanje knjige Aleksandra Flakera "Bez linije" koje će se održati u srijedu, 6. ožujka 2019. u Zagrebu.
Najava • 04.03.2019.

Poetika tjelesnosti Szilárda Borbélya

Tribina 'Poetika tjelesnosti Szilárda Borbélya', povodom objavljivanja prvoga stranog prijevoda zbirke pjesama 'Tijelu' ovog iznimnog mađarskog pjesnika, održat će se u ponedjeljak, 4. ožujka u Pločniku. Moderatorica tribine je Sanja Baković, govore prevoditeljica Lea Kovács i urednik Neven Vulić, a pjesme čita Jadranka Đokić.
Najava • 01.03.2019.

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla'

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla' održt će se u petak, 1. ožujka u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu. O knjizi će govoriti voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Isabella Mauro, autorica teksta Neda Staklarević i ilustratorica Ivana Guljašević.
Najava • 28.02.2019.

Predstavljanje slikovnice Maje Šimleše i Svena Nemeta 'Suli u avanturi - Putovanje'

U četvrtak, 28. veljače, s početkom u 18 sati, u knjižari Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17, Zagreb) Profil knjiga predstavit će slikovnicu Maje Šimleše i Svena Nemeta 'Suli u avanturi - Putovanje', drugu iz serije o žirafici Suli.
Najava • 27.02.2019.

Profil knjiga predstavlja novi roman Nikole Petkovića 'Put u Gonars'

U srijedu, 27. veljače 2019., Profil knjiga organizira na predstavljanje novog romana Nikole Petkovića 'Put u Gonars', koje će se održati u caféu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb) s početkom u 19.30 sati.
Najava • 25.02.2019.

Svjetsko čitanje poezije 'Za svijet bez zidova'

Svjetsko čitanje poezije 'Za svijet bez zidova' koje se održava u organizaciji World Poetry Movementa i Hrvatskog i Slovenskog PEN-a održat će se u ponedjeljak, 25. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Čitaju: Tomica Bajsić, Ivan Herceg, Dorta Jagić, Stanka Hrastelj, Barbara Pogačnik i Zviad Ratiani.
Najava • 21.02.2019.

Splitska Bookvica predstavlja Mihaelu Gašpar

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica autorica Mihaela Gašpar predstavit će svoj četvrti, zasada posljednji roman 'Spori odron'. O statici, stilistici i crnim ovcama s autoricom će razgovarati pjesnikinja i dramaturginja Katja Grcić.