Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 11.05.2010.

Predstavljanje romana 'Sanjin' ruskog pisca Mihaila Arcibaševa

Predstavljanje znamenitog romana "Sanjin" ruskog pisca Mihaila Arcibaševa, održat će se u utorak, 11. svibnja 2010. u 17 sati na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu. Riječ je o prvom cjelovitom i necenzuriranom prijevodu na hrvatski jezik od 1907. godine, kad je roman prvi put publiciran.
Najava • 21.11.2012.

Predstavljanje 'Knjige ljubavi' Mevlana Dželaluddina Rumija

Doznajte više o Rumiju, perzijskom mistiku i pjesniku koji je živio u 13. stoljeću, na predstavljanju knjige njegovih stihova "Knjiga ljubavi - stihovi zanosa i čežnje" u prepjevu Colemana Barksa, u srijedu, 21. studenog 2012. s početkom u 19 sati, lokacija: Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1/I, Zagreb.
Najava • 04.09.2010.

Peti hrvatski slavistički kongres u Rijeci

Peti hrvatski slavistički kongres održat će se od 7. do 10. rujna u Rijeci. U radu Kongresa sudjelovat će 220 kroatista i slavista iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Poljske, Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Madžarske, Norveške, Njemačke i Australije. Izlagači su prijavili 180 referata iz područja filologije i znanosti o književnosti.
Najava • 16.11.2013.

Prisjećanje na Mirka Kovača

U ponedjeljak 18. studenoga u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu održat će se komemoracija u povodu smrti jednoga od najvažnijih književnika južnoslavenskih prostora Mirka Kovača. O Mirku Kovaču govorit će Predrag Matvejević, Nadežda Čačinovič, Velimir Visković, Nikola Petković i Seid Serdarević.
Najava • 23.11.2007.

Promociju kataloga "Prodori avangarde..."

U ponedjeljak, 26. 11., Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu organizira promociju kataloga "Prodori avangarde u hrvatskoj umjetnosti prve polovice 20. stoljeća". Katalog je grafički oblikovao Igor Kuduz, a.bogato je ilustriran reprodukcijama svih djela te knjiga i časopisa izlaganih na izložbi.
Najava • 07.05.2008.

ZSK - Specijal posvećen Ireni Vrkljan

U sklopu 5. Zagrebačkog sajma knjiga u četvrtak, 8. svibnja u 20 sati, biti će predstavljene knjige jedne od najutjecajnijih hrvatskih spisateljica - Irene Vrkljan: «Dnevnik zaboravljene mladosti», «Svila nestala, škare ostale te» i «Pismo u pismu». Sudjeluju: Andrea Zlatar, Irena Vrkljan, Jasna Horvat i Nives Tomašević.
Najava • 22.05.2006.

Gostovanje Stuarta Sima

U ponedjeljak, 22. 05, i u utorak, 23. 05, u organizaciji izdavačke kuće Planetopija u Zagrebu gostuje Stuart Sim, uvaženi profesor, predavač i autor uspješnice "Svijet fundamentalizma : Novo mračno doba dogme". Sim će prilikom gostovanja predstaviti knjigu te održati predavanje "O fundamentalizmu i sličnim temama". Stuart Sim je sveučilišni profesor na sveučilištu Sunderland. Napisao je ili uredio...
Najava • 20.05.2014.

Predstavljanje knjige 'Tinejdžeri - Praktični vodič za roditelje'

Predstavljanje knjige 'Tinejdžeri - Praktični vodič za roditelje' autorice Ane Kandare Šoljaga održat će se u četvrtak 22. svibnja u prostorijama Knjižnice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti psihologinja Majda Rijavec, Silvia Sinković i Nataša Pejić.