Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Nove Književne večeri u SC-u!

Književne večeri hrabro kroče u drugu sezonu, a novi književni dejt je 16. 11. 2006. u 21 sat u KLUBU SC-a! Ovaj će vas četvrtak zabavljati pjesnik, pisac i rezidentni gost Književnih večeri koji uvijek ima nešto novo spremno u rukavu. Naravno, riječ je Goranu Bogunoviću (aka gawrun ) koji će zainteresirati vaše uši pjesmama i svirkom, a u tome će mu pomoći njegovi gosti – Legoina (...
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje prvog broja časopisa "Poezija"

Predstavljanje nedavno pokrenutog časopisa "Poezija" (br. 1 - 2, 2005.), u zajedničkoj nakladi HDP-a, Hrvatskog centra P.E.N.-a i V.B.Z.-a), održat će se u utorak, 29. 11. 2005., s početkom u 19 sati u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb. Uz glavnog urednika Ervina Jahića na promociji sudjeluju i ostali članovi uredništva te brojni suradnici časopisa.
Najava • 01.01.1901.

Mandić u zadnji čas

Mandić u zadnji čas
Najava • 01.01.1901.

NATJEČAJ : Booksa : Radionica kreativnog pisanja

Booksa je raspisala još jedna natječaj za još jednu radionicu kreativnog pisanja proze. Svi zainteresirani za radionicu trebaju dostaviti kratak info životopis i pismo motivacije (par rečenica) i jedan ili više proznih uradaka do ukupno 5 kartica teksta. Radionica će trajati mjesec dana (2 puta tjedno po 2 sata + 1 put tjedno s gostom predavačem) i održavati će se u KK Booksa. Voditelj je Zoran Ferić.
Najava • 01.01.1901.

Promocija knjige Bogdana Žižića 'Gorući grm' o životu i djelu Alfreda Pala

U utorak, 14. lipnja 2011. izdavačka kuća Durieux u Knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) s početkom u 20:00 sati organizira predstavljanje knjige Bogdana Žižića "Gorući grm : Alfred Pal - život i djelo". Knjigu će predstavit književnik Predrag Matvejević, urednik Nenad Popović i scenarist i redatelj Bogdan Žižić.
Najava • 01.01.1901.

Životinje

Najava • 01.01.1901.

Poziv za sudjelovanje na književnim feštama u sklopu Velesajma Kulture u SC-u!

U sklopu Velesajma kulture u Crnoj dvorani &TD-a, održat će se i književne fešte. Od tri predviđene književne večeri/fešte, jedna će biti posvećena i usredotočena na književni performance pa se ovim putem pozivaju svi oni koji na neki način izvode, pjevaju, recitiraju ili na bilo koji drugi način (osim klasičnog čitanja) interpretiraju svoju književnost da se jave.
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje knjiga Algoritmove biblioteke poezije

Predstavljanje triju knjiga Algoritmove biblioteke poezije 'Na vrh jezika' - "Jastučić za igle" Sandre Obradović, "Ne poklanjaj srce divljim stvorovima" Kristine Kegljen te "Predmeti" Marka Pogačara, održat će se u četvrtak, 24. rujna 2009., u klubu Tarkus u Bjelovaru (Matice hrvatske 6), s početkom u 20,30 sati. Promociju moderira urednike biblioteke Kruno Lokotar.
Najava • 01.01.1901.

Knjižnice i knjižničarstvo: prošlost, sadašnjost, budućnost

Od 9. do 11. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se Međunarodni znanstveno-stručni skup u povodu 400. obljetnice Nacionalne i sveučilišne Knjižnice. Skup "Knjižnice i knjižničarstvo: prošlost, sadašnjost, budućnost' je posvećen povijesnim aspektima nastanka i razvoja Knjižnice s uvidom u perspektive njezina razvoja i uloge u budućnosti kao i knjižničarske...