Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Dan knjige & Tjedan razmjene knjiga u NSK

Povodom obilježavanja 23. travnja - Medunarodnog dana knjige i autorskih prava u četvrtak, 14. travnja 2011., od 11.00 do 13.00 sati u Nacionalnoj i sveucilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se Međunarodno javno čitanje i Tjedan razmjene knjiga / BookCrossing Week koji će trajati do 22. travnja 2011.
Najava • 01.01.1901.

USKORO i nova knjiga Borisa Dežulovića

Nakladnička kuća V.B.Z. za 11. srpnja najavljuje i novu knjigu Borisa Dežulovića «Poglavnikova bakterija», pa ako je vjerovati onima koji su imali priliku urediti mu knjigu, u njoj će se lako prepoznati sve one vrline koje su ovog pisca učinili tako omiljenim diljem jugoslavenskih prostora: vješto pripovijedanje, originalan humor, lakoća poigravanja s kojekakvim žanrovima, stilovima i diskursima...
Najava • 01.01.1901.

PROMOCIJA : Zelene doline ludosti

U Booksi, u subotu 23.06.2007., s početkom u 21, biti će promovirana zbirka drama mlade zagrebačke spisateljice Dijane Merdanović «Zelene doline ludosti». S trećom knjigom edicije Katapult upoznat će vas Nikola Leskovar, dijelove teksta čitat će Žarko Radić i Petra Čargonja, dok je za popratnu glazbu odgovoran mladi riječki elektronski glazbenik Mersad Muminović.
Najava • 01.01.1901.

Književni petak : Željko Maurović

Tribina Književni petak ovog će tjedna ugostiti pazinsko-riječkog autora Željka Maurovića, koji će predstaviti svoju novu zbirku pripovijedaka "Mentalne mape". Osim autora, o knjizi će govoiti urednik Davor Šišović te voditelj tribine Boris Perić. 4. travnja s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.
Najava • 01.01.1901.

Književni petak : Tišina, književnost!

Na Književnom petku bit će govora o književnim festivalima i tribinama, o njihovom mjestu u hrvatskoj književnosti i kulturi danas. Jesu li festivali funkcionalnija i bolja forma za promociju književnosti od književnih tribina, govore Miljenka Buljević, Kruno Lokotar i Darija Žilić.
Najava • 01.01.1901.

Insert

Najava • 01.01.1901.

Frakturini noviteti za Interliber

Nakladnička kuća Fraktura najavljuje nekoliko novih romana čiji je izlazak predviđen neposredno uoči zagrebačkog sajma knjige Interliber. Roman «Posjet kraljeva liječnika» Pera Olova Enquista, koji je 2003. godine osvojio prestižnu britansku nagradu «Independent Foreign Fiction Prize»; dva romana njemačkih pisaca mlađe generacije Ralfa Rothmanna i Nicolasa Remina, te roman britanskog pisca Lawrencea...
Najava • 01.01.1901.

Izložba crteža Damira Karakaša u Booksi

Ako ste mislili da Damir Karakaš samo dobro piše ili svira harmoniku, prevarili ste se. Karakaš je zanimljiv i kao likovnjak, pa se u utorak 1. veljače s početkom u 19 sati u Booksi otvara zložba "Damir Karakaš - Crteži"... mračne i kafkijanske Karakaševe vizije iz njegovog ličkog djetinjstva i mladosti.
Najava • 01.01.1901.

Branko Čegec gost Kulturnog intervjua Radija 101

Gost večernjeg Kulturnog intervjua Radija 101 ovoga četvrtka bit će Branko Čegec, književnik i glavni urednik Meandra. Razgovor možete poslušati 12. listopada u 21 sat ili reprizno u noći s nedjelje na ponedjeljak, 16. listopada, u 01 sat. Neke od tema o kojima će biti riječi su reforma politike prema knjizi u Hrvatskoj te nastup na ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu knjiga.