Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.12.2018.

Poezija migracija i bezdomnosti

U sklopu projekta Hrvatskog P.E.N. centra u petak 28. prosinca u Knjižnici Dugave održat će se večer 'Poezija migracija i bezdomnosti'. Događaj će moderirati prevoditelj Tvrtko Klarić i pjesnik Miroslav Kirin, a pjesme će tumačiti Asja Korbar iz udruge Are You Syrious. Pjesme će čitati glumica Nancy Abdel Sakhi.
Najava • 22.12.2018.

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića održat će se u subotu, 22. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U rekonstrukciji Trogira iz kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina sudjeluju Vlado Vurušić, Boris Perić, Dražen Lalić i Josip Ivanović.
Najava • 20.12.2018.

Danski autor Kim Leine predstavlja u Zagrebu Proroke fjorda Vječnost

Jedan od najznačajnijih suvremenih danskih autora, Kim Leine predstavit će 18.12. u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu svoju knjigu 'Proroci fjorda Vječnost', objavljenu u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana'. Dva dana kasnije, u četvrtak, 20. prosinca, u Kulturnom centru Mesnička Kim Leine suočit će se s hrvatskim književnikom Edom Popovićem.
Najava • 20.12.2018.

Predstavljanje izdanja 'Maksimir i Mirogoj' Sinana Gudževića

Predstavljanje izdanja 'Maksimir i Mirogoj' (Zvijezde nad Brazilom; Demon po imenu Sutra) Sinana Gudževića održat će se u četvrtak 20. prosinca u Kulturno informativnom centru u Zagrebu. Uz Sinana Gudževića o knjigama će govoriti Đurđica Čilić, Neven Jovanović, Dražen Kušelj i Seid Serdarević.
Najava • 19.12.2018.

Božićni DHKP maraton - prijevodi koji će obilježiti 2019. godinu

U srijedu, 19. prosinca u baru Grif u Savskoj 160, Društvo hrvatskih književnih prevodilaca priređuje Božićni maraton, u kojem će se čitati još neobjavljeni prijevodi. Dođite čuti i vidjeti koje će knjige obilježiti sljedeću godinu - iz pera i grla onih koji ih najbolje poznaju!
Najava • 14.12.2018.

Promocija portala Književna baština u muzejima

Promocija portala Književna baština u muzejima, prvoga tematskoga online vodiča kroz muzeje, zbirke i ostale baštinske ustanove u Hrvatskoj koje čuvaju vrijednu ostavštinu hrvatskih književnika, održat će se u petak 14. prosinca u prostorijama Muzejskoga dokumentacijskog centra u Zagrebu.
Najava • 12.12.2018.

Fraktura predstavlja I. kolo Djela Miljenka Jergovića

U srijedu 12. prosinca 2018. u velikoj dvorani Kulturno informativnog centra u Zagrebu (Preradovićeva 5) nakladnička kuća Fraktura predstavlja I. kolo Djela Miljenka Jergovića. Uz Miljenka Jergovića o knjigama će govoriti Ivan Lovrenović, Nebojša Lujanović i Seid Serdarević.