Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.11.2019.

Predstavljanje romana Mani Gotovac 'Rastanci' u Splitu

Predstavljanje zadnjeg romana Mani Gotovac 'Rastanci' održat će se u četvrtak 28. studenog u foajeu Hrvatskog narodnog kazalištu u Splitu. Na promociji sudjeluju književni kritičar Velimir Visković, urednik Drago Glamuzina, glumice Arijana Čulina i Tajana Jovanović, te glazbeni gosti: TBF.
Najava • 28.11.2019.

Revija malilh književnosti – Egipat

Petnaesta po redu Revija malih književnosti održat će se od 28.11. do 5.12. u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a hrvatskoj će publici predstaviti vodeća imena egipatske suvremene književnosti. U sklopu festivala bit će objavljena i antologija suvremene egipatske književnosti nazvana 'Naše trube izazvale su tišinu'.
Najava • 27.11.2019.

10. festival Zagreb, grad poezije – Život zagrebačkih kavana

Na ovom hodočašću otkrivat će se život Kazališne kavane, Kavane Medulić, Kavane Corso, Kavane Dubrovnik i Gradske kavane. U svakoj će biti priređen kratki program posvete prostoru i legendarnim umjetnicima. U programu sudjeluju: Goran Grgić, Sara Renar, Snješka Knežević, Boris Svrtan, Sanja Pilić, Nina Romić, Kristijan Beluhan, Davor Doležal, Frano Dulibić, Zoran Kelava i Goran Matović.
Najava • 27.11.2019.

Predstavljanje knjige 'Sportska medicina' Marka Pećine i suradnika

Predstavljanje knjige 'Sportska medicina', autora Marka Pećine i suradnika održat će se u srijedu, 27. studenog u Palači HAZU u Zagrebu. U knjizi se prikazuje problematika iz cjelokupnog opsega djelovanja sportske medicine, a posebna poglavlja obrađuju mogućnost zaštite od ozljeda.
Najava • 26.11.2019.

Promocija knjige Avija Jorischa 'Neka bude inovacija'

Promocija knjige Avija Jorischa 'Neka bude inovacija : Kako izraelska domišljatost popravlja svijet' održat će se u utorak, 26. studenog u Kulturnom društvu 'Miroslav Šalom Freiberger' u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati Branimir Pofuk i Ivo Špigel.
Najava • 25.11.2019.

Tribina Razotkrivanje: Gary Barker – Muzej izgubljenih ljubavi

Predstavljanje romana nadahnutog stvarnim muzejom u Hrvatskoj – 'Muzeja izgubljenih ljubavi' održat će se u ponedjeljak, 25. studenog u Caféu Muzeja prekinutih veza u Zagrebu. Razgovor s američkim piscem, istraživačem i aktivistom za ljudska prava Garyjem Barkerom vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 21.11.2019.

13. Dani Marije Jurić Zagorke - Emocija, manipulacija, legitimacija

Centar za ženske studije poziva vas na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se održati od 21 do 26. studenog u Zagrebu. U četvrtak 21. studenog u 10 sati bit će položen vijenac na grobu Marije Jurić Zagorke na Mirogoju, a od 11 do 16 sati Memorijalni će stan Marije Jurić Zagorke biti otvoren za javnost.