Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.05.2019.

Fraktura predstavlja dvije nove knjige Lászla Végela

U ponedjeljak 20. svibnja 2019. u Institutu Balassi - Mađarskom institutu u Zagrebu (Cesarčeva 10) nakladnička kuća Fraktura predstavlja dvije nove knjige Lászla Végela - 'Exterritorium' i 'Neoplanta ili obećana zemlja'. Uz autora o njegovim djelima govorit će Xenia Detoni i Zdravko Zima, a razgovor će moderirati urednica Iva Karabaić.
Najava • 20.05.2019.

Predstavljanje knjige Branke Erdelji Štivić "'Starenje za početnike'

Lagan i razigran, zabavan i ozbiljan, ovaj roman ruši predrasude o ženama u dobi za mirovinu, o muževima i o podršci prijatelja - napisala je urednica Milena Benini. Uz nju, te autoricu Branku Erdelji-Štivić o romanu će govoriti i ilustratorica naslovnice Helena Klakočar. Moderatorica je Sandra Pocrnić Mlakar.
Najava • 17.05.2019.

Program zadnjeg dana Kliofesta 2019. obilježit će i dodjela nagrada povjesničarima

Program zadnjeg dana Festivala povijesti - Kliofest u petak 17. svibnja obilježit će i dodjela nagrada povjesničarima, ali i brojni programi predstavljanja knjiga, tribina i okrugli stol o slomu socijalističkog sustava u Europi 1989. – trideset godina poslije.
Najava • 16.05.2019.

Kliofest 2019. - program u četvrtak 16. svibnja

Bogat program Festivala povijesti - Kliofest nastavlja se i u četvrtak 16. svibnja, a jedan od središnjih događaja dana je okrugli stol 'Stradanja baštine u povijesti – katedrala Notre-Dame i primjeri iz Hrvatske'.
Najava • 15.05.2019.

Predstavljanje knjige 'Grobna gruda' Máirtína Ó Cadhaina

Nakladnička kuća Hena com i Veleposlanstvo Irske organiziraju u srijedu, 15. svibnja 2019., u 19 sati u caffe bar Botaničar (Trg Marka Marulića 6, Zagreb) predstavljanje knjige “Grobna gruda” Máirtína Ó Cadhaina.
Najava • 10.05.2019.

Predstavljanje knjige poezije Marijana Grakalića ‘Pjesme izgubljenih ljeta’

U petak, 10. svibnja 2019. u 19 sati, u Knjižnici na Krvavom mostu 2 u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige poezije Marijana Grakalića 'Pjesme izgubljenih ljeta' (Litteris, 2019.). Sudjeluju: Darija Žilić, Ivanka Blažević Kiš, Enes Kišević, Marijan Grakalić te urednik izdanja Dražen Katunarić.
Najava • 10.05.2019.

Tribina Demantiranje fikcije: Događaji i likovi iz romana izmišljeni su!

Tribinu organizira Hrvatsko društvo pisaca povodom nedavnog slučaja u kojem smo svjedočili da je pisac bio prisiljen javno demantirati fikcionalni tekst i pojasniti svojim čitateljima da su događaji i likovi iz romana izmišljeni. Sudjeluju: Ivana Bodrožić (moderatorica), Zoran Ferić, Damir Karakaš i Andrea Zlatar.