Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.06.2019.

Otvorenje izložbe umjetničkih knjiga 'Slikoknjige 2: Udžbenik o nestajanju'

U Kabinetu Malih zvona otvara se izložba 'Slikoknjige 2: udžbenik o nestajanju', koja je dio autorskog projekta likovne umjetnice Ive Valentić i književnice Sanje Lovrenčić. U novoj skupini radova tekstovi Sanje Lovrenčić poslužili su kao ishodište zajedničkom oblikovanju predmeta u kojima se koncept knjige i koncept slike isprepliću, zrcale i stapaju.
Najava • 04.06.2019.

Predstavljanje knjige Maše Kolanović 'Poštovani kukci i druge jezive priče'

Predstavljanje nove knjige Maše Kolanović 'Poštovani kukci i druge jezive priče' održat će se u utorak, 4. lipnja u zagrebačkom Cafeu u Dvorištu. Na promociji će uz autoricu o knjizi govoriti Kristian Novak i urednica Adriana Piteša, a ulomke iz knjige čitat će Tihana Lipovec Fraculj.
Najava • 04.06.2019.

Medicinska naklada predstavlja udžbenik ‘Anesteziologija u dentalnoj medicini’

Nakladnička kuća Medicinska naklada organizira predstavljanje udžbenika ‘Anesteziologija u dentalnoj medicini’, autorice Jasminke Peršec i suradnika, koje će se održati u utorak, 4. lipnja 2019. godine, u Velikoj predavaonici Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 03.06.2019.

13. godišnja izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književnost za djecu nije dječja igra'

Otvorenje 13. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' na kojoj članovi DHKP-a izlažu svoje prijevode održat će se u ponedjeljak 3. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. U sklopu otvorenja izložbe održat će se i okrugli stol, ove godine na temu 'Književnost za djecu nije dječja igra'.
Najava • 03.06.2019.

Talijanska spisateljica Melania G. Mazzucco gostuje u Zagrebu (FEKP)

U sklopu Festivala europske kratke priče u Zagrebu gostuje nagrađivana talijanska spisateljica Melania G. Mazzucco, koja će predstaviti dokumentarni roman 'Ja sam s tobom: Brigittina priča', prvo svoje djelo prevedeno na hrvatski (prevela: Ana Badurina) i friško objavljeno u izdanju Naklade OceanMore.
Najava • 31.05.2019.

Knjiga za na more - drugačiji sajam knjiga u Laubi

Knjiga za na more kao novi koncept zagrebačke Laube zamišljen je kao susret knjige, razgovora i glazbe. Umjetničko-kreativna atmosfera Laube obećava sasvim drugačiji sajam knjiga na kojem će ponajbolji hrvatski izdavači ponuditi svoja ljetna štiva, uz razgovore o suvremenim temama pisane riječi te glazbu, izložbe i popratni program.
Najava • 29.05.2019.

Odvalimo se poezijom - promocija knjige Marka Tomaša 'Trideset deveti maj'

U okviru pjesničke tribine Odvalimo se poezijom u zagrebačkom klubu Pločnik u srijedu 29. svibnja održat će se promocija nove knjige poezije Marka Tomaša, 'Trideset deveti maj', objavljene u izdanju naklade Jesenski&Turk.