Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.03.2018.

Razgovor o položaju ženskog književnog stvaralaštva i fenomenu feminističke literature

Povodom Dana žena i obilježavanja 140. godišnjice rođenja slovenske književnice Zofke Kveder, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici B. Ogrizovića održat će se razgovor o položaju ženskog književnog stvaralaštva i o fenomenu feminističke literature.
Najava • 08.03.2018.

Naklada Ljevak predstavlja znanstvenu monografiju Marijane Češi 'Stvaranje pisanjem'

Naklada Ljevak organizira predstavljanje znanstvene monografije dr. sc. Marijane Češi 'Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja', koje će se održati u četvrtak, 8. 3. 2018., u 18 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1, Zagreb.
Najava • 06.03.2018.

Predstavljanje knjige 'Kuglijeve knjige - Nostalgični hommage knjizi' Dubravke Petek

Gradska knjižnica u Zagrebu organizira predstavljanje četvrte publikacije u nizu 'Nova Gradska knjižnica' - 'Kuglijeve knjige : Nostalgični hommage knjizi' autorice Dubravke Petek. O knjizi će govoriti Ismena Meić, Željko Vegh, Frano Dulibić, Mate Maras i Dubravka Petek.
Najava • 06.03.2018.

Razgovor s Goranovkama uoči Međunarodnog dana žena

Uoči Međunarodnog dana žena, ali i ovogodišnjeg Goranovog proljeća, plaftorma Odvalimo se poezijom i CeKaPe organiziraju 'Razgovor s Goranovkama', susret s pjesnikinjama Sonjom Manojlović, Dortom Jagić, Anom Brnardić i Monikom Herceg.
Najava • 05.03.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore'

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore' održat će se u ponedjeljak, 5. ožujka u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o njegovoj zbirci će govoriti Tomislav Bogdan, Delimir Rešicki i Seid Serdarević. Pjesme će čitati Dubravka Ostojić.
Najava • 28.02.2018.

Promocija slikovnice 'Jura i kuckalo protiv dosade'

Promocija slikovnice 'Jura i kuckalo protiv dosade' održat će se u srijedu, 28. veljače u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. O slikovnici će govoriti pisac Roman Simić, ilustrator Manuel Šumberac i njihova urednica Ivana Žderić.
Najava • 26.02.2018.

Kerempuhovanje predstavlja knjigu Duška Ljuštine 'Rasprodano'

Predstavljanje knjige Duška Ljuštine 'Rasprodano : Od Glibodola do Hollywooda' održat će se u sklopu kazališno scenskog programa Kerempuhovanje, u režiji Krešimira Dolenčića, a posvećeno je ravnatelju Dušku Ljuštini povodom 50 godina njegovog uspješnog djelovanja u Zagrebu.