Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.06.2018.

Razgovor o knjizi Ivane Dragičević 'Nejednaki'

Razgovor o knjizi 'Nejednaki', novinarke Ivane Dragičević koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, i u knjizi se hvata ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, održat će se u srijedu 27. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 26.06.2018.

Dubravka Ugrešić gostuje u Booksi

U Književnom budoaru moderatorica Katarina Luketić i književnica Dubravka Ugrešić razgovarat će o pričama, pripovijedanju i subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti; o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i politici književnosti, te brojnim drugim temama.
Najava • 22.06.2018.

Festival Četiri godišnja doba književnosti: Ljeto i Zelina

Međunarodni književni festival pod nazivom Četiri godišnja doba književnosti održat će se 22. i 23. lipnja u Zelini i Blaževdolu i okupiti brojne pisce iz zemlje i susjedstva. Ovaj je festival prvi u nizu od četiri festivala koji čine jedinstvenu cjelinu zamišljenu kao izmjenu četiri godišnja doba, a održat će se u Sarajevu, Pančevu i Sloveniji.
Najava • 20.06.2018.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Divljakuša'

Predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski 'Divljakuša', ovogodišnje dobitnice V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman, održat će se u srijedu 20. lipnja u zagrebačkom Klubu Botaničar. Uz autoricu o romanu će govoriti Jadranka Pintarić, Olja R. Knežević i Kristina Kegljen.
Najava • 19.06.2018.

Svečana dodjela Nagrade Vladimir Nazor za 2017. godinu

Svečana dodjela 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma održat će se u utorak, 19. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.
Najava • 15.06.2018.

Medicinska naklada predstavlja knjigu 'Palijativna skrb u zajednici'

Medicinska naklada predstavit će udžbenik 'Palijativna skrb u zajednici' (autori: Zoran Lončar, Milica Katić, Vesna Jureša i suradnici) u petak, 15. lipnja 2018. godine u 13:00 sati u Školi narodnog zdravlja 'Andrija Štampar' (dvorana B, prizemlje, Rockefellerova 4, Zagreb).
Najava • 14.06.2018.

Booksa je i ove godine u parku, u sklopu festivala Design District Zagreb 2018.

Klub Booksa i ove se godine uključuje u festival Design District Zagreb s programom 'Booksa u parku' koji od 14. do 17. lipnja nudi raznovrsna književna događanja, glazbeni, koncertni i filmski program te sajam malih izdavača.