Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 12.10.2019.

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno'

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno' autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić održat će se u subotu 12. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autore predstaviti prof. dr. sc. Ivo Žanić i prof. emeritus dr. sc. Damir Kalogjera.
Najava • 11.10.2019.

Predstavljanje knjige "Kolende. Transkripcija i studije" Mata Zamagne

Predstavljanje rukopisne zbirke kolendi Mata Zamagne iz 1817., 1818. i 1819. godine, objavljene u izdanju Dubrovačkih knjižnica, autorica Jelene Obradović Mojaš i Ivane Lovrić Jović, održat će se u petak 11. listopada u 19 sati u Galerija Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
Najava • 10.10.2019.

Na tribini Kul u gradu gostuje Maša Kolanović

Na tribini Kul u gradu u zagrebačkoj Knjižari Ljevak gostuje Maša Kolanović, autorica zbirke priča 'Poštovani kukci i druge jezive priče'.S autoricom će o knjizi koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine, razgovarati Ivana Bodrožić.
Najava • 10.10.2019.

Predstavljanje projekta 'Učenik Nikola Tesla i njegov učitelj Martin Sekulić' - povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom Svjetskog dana učitelja Davor Pavuna, Nedjeljko Perić, Martina Furdek – Hajdin, Štefka Batinić, Natalija Jadrić, Tanja Mihaljević i Darko Žubrinić govorit će učiteljstvu i to kroz ispreplitanje života učenika Nikole Tesle i njegovog učitelja Martina Sekulića u vrlo osjetljivom, formativnom razdoblju mladoga učenika.
Najava • 10.10.2019.

Predstavljanje knjige Martina Pollacka 'Mrtvac u bunkeru'

Predstavljanje knjige Martina Pollacka 'Mrtvac u bunkeru: Izvješće o mojem ocu' koja istražuje okolnosti života i smrti oca koji je bio na mračnoj strani Drugog svjetskog rata i Holokausta, održat će se u četvrtak 10. listopada u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu. O knjizi govore prevoditelj Boris Perić i urednik Nenad Popović.
Najava • 04.10.2019.

Predstavljanje udžbenika hrvatske kulture i društva 'Hrvatska na drugi pogled'

Predstavljanje udžbenika hrvatske kulture i društva 'Hrvatska na drugi pogled', urednice Sande Lucije Udier održat će se u petak 4. listopada u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu. O knjizi će govoriti recenzenti Leszek Małczak i Tvrtko Jakovina, voditeljica Croaticuma Milvia Gulešić Machata, izdavač Damir Agičić i urednica Sanda Lucija Udier.
Najava • 03.10.2019.

Poezija u dvorištu: Treći program (Prtenjača, Matijašević)

Program Poezija u dvorištu ugostit će pjesnički dvojac – Irenu Matijašević i Ivicu Prtenjaču. Osim što su oboje pjesnici i prozni pisci, također su i medijski radnici na Hrvatskom radiju gdje uređuju i vode emisije u kojima se može čuti poezija i u kojima se razgovara o poeziji.